Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 13 januari 2016

Ljuvliga Januari


Som jag njuter nu…

Lika mycket som jag älskar att pynta och plocka fram julen i början av November, så älskar jag tiden nu, lika mycket, när man har fått ta bort alla spår av den gångna julen. Få göra omgivningen inne nästan lite kal, in med lite nytt, få plocka fram de gamla pastellerna,  fylla på med krispiga rosor och gröna växter. 


Tänder nog nästan ännu mer ljus nu på kvällarna än vad jag gjorde runt jul. Och bara sitter och myser.

Ny "lampskärm" från Ellos till fönsterlamporna som är samma glödlampor som till adventsstjärnorna.
Jag sprayade sladden som var svart, till guld istället och mannen bytte uttag.
Gillar diamantformen som passar bra till resten av inredningen här hemma just nu.


Det är verkligen något visst och galet skönt tycker jag, att faktiskt få återvända till vardagen efter en längre tids ledighet, hur skönt det än må vara att få vara lediga tillsammans.
Men jag tycker det är underbart att få ordning på våra rutiner igen, med främst sömn och mat, frukost, lunch och middag på betydligt mer regelbundna tider. Sen innehållet i rätterna är ju med bättre. Mer grönt och nyttigheter, vilket vi behöver nu efter en tid med "lördag hela veckan"… Känner redan hur kroppen börjar återhämta sig och pigga på sig. Är nu grymt motiverad över att få börja laga ordentlig god mat till middag igen, testa nya rätter och men även köra gamla favoriter.


Känns som en välbehövlig nystart för både kropp och själ.

Har inte avlagt ett endaste nyårslöften utan mer gett mig tankar som jag vill ska få följa med under det här året. Tankar som jag hoppas ska leda till mer konkreta handlingar, samtidigt som jag hoppas att många delar som formats och stärkts under framförallt de senaste två åren, ska vara med lika starkt och få bibehållas.


Så skönt att åter börja jobba och få ordning på både husets kontor men även huvudkontoret där uppe - hjärnan… Det tar ju alltid en liten tid innan den är på, efter ledighet men det är skönt att få börja vara lite mer produktiv igen. 

Att jag i början av november aldrig tror att jag kommer kunna tröttna på hyacinter….
Men det är ju ljuvligt att åter få fylla på med underbara rosor istället.


Januari har börjat rejält bra. Känner mig fylld av positiv energi ock kraft så det vill jag ta vara på och försöka dela med mig av. Har en tanke på att fortsätta rensa ut här hemma, passa på när lusten faller på och orken finns. De kommande veckorna ligger annars just nu ganska skönt öppna och tomma, men det börjar så smått fyllas på med lite roligheter. Litens aktiviteter startar ju allt eftersom. Men tills dess, tänker jag enbart bara vara och unna mig än mer tid i soffan med en massa tända ljus och en stor kopp te.

Att bara vara, det gillar jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar