Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 12 december 2013

Blandad kompott.....


Ja herrejösses.... Dagarna verkligen flyger fram, hänger inte alls med. 
Kommer över mig titt som tätt att den här fina tiden snart är över, IGEN. 
Men än finns det ju ganska mycket tid kvar att njuta.

Men det går lite segt med mina sysslor just nu...
Även fast jag vet vad jag skulle behöva ta tag i och göra både inför jul och kommande kalas så finns inte riktigt orken där. Känner mig trött och vet inte riktigt vad jag gör med min tid!?
Vet att jag är uppe alldeles för sent på kvällarna vilket resulterar i att jag är helt slut när klockan ringer, men jag gör ju inget vettigt känns det som!? Får liksom inget gjort!?

Idag ska jag ändå börja med att beta av de jobb som ligger framför mig, först och främst.
Sen får vi se vad det blir med resten.
Eftermiddagen ska jag enbart tillbringa med den bästa jag vet. Det är julbasar på skolan. Om vi hinner sen ska vi åka förbi förra dagisets luciatåg för att sedan gå på julteater ikväll.
Vi hoppas självklart att vi får mannen med som sällskap.


Mira Mira Mira..... Herrejösses vad det går runt för henne nu, vet nog inte alls vad som händer med sin lilla kropp. Hon löper för första gången och hon jamar, åmar sig, gnider sig mot väggar och allt, försökte sig till och med på att flirta med Julbocken igår men han verkade väldigt torr, fick inte mycket till gensvar där. Hoppas vi kan klara av det här på bästa möjliga sätt. Vi har ju tänkt att förhoppningsvis kunna ta någon kull på henne framöver, men det är ju mycket som ska passa in för det.


Idag har jag bestämt att jag i alla fall behöver ta tag i julkorten.
Är ju lika stönig varje år med att skicka julkort, då jag/vi uppskattar själva när de dimper ner i brevlådan. Nu för tiden är det ju mer sällan man får "riktig" post så jag tycker ändå det är en tradition jag vill fortsätta med, även fast det tar en viss tid att pyssla med.Har ju en viss förkärlek till snöglobar i alla dess färger och utföranden.
Liten har sin egen lilla samling i sitt skåp på rummet som hon brukar ta fram och stå och skaka på.
Minns två stycken jag hade, i plast när jag var liten, som jag tyckte så mycket om att kika på, en tomte och en snögubbe.

Nu har vi köpt en liten större som jag hittade på Guldfynd.
När musiken spelar yr snön omkring i den och skapar stämning. Julpyntat är det i alla fall här hemma.
Högt som lågt.
Det enda jag inte fått upp än i år och som jag inte vet om vi ska skippa helt är såna grangirlanger, i plast ovanför dörrarna på övervåningen. Vi får väl se om jag tycker de ska prioriteras i år eller ej.

Liten ville ha en stjärna istället för spira i år så denna får ligga och vara fin tillsammans med lite annat pynt på en bricka istället.


Den gamla stegen får fungera som hängare till juldukar och tabletter tills det är dags att duka bordet.


Byrån står och väntar på att få fylla alla sina små lådor fyllda med julgodis, polkagrisar, choklad etc.
Känner mig nästan redan mätt av att bara tänka på det ;0)


Rackarns så synd att den stämningsfulla snön nästan töat bort helt. Ser ju inte direkt lovande ut inför julafton heller dessvärre, men man får göra det man kan för att skapa stämning på insidan istället.


Ljusslingor och hyacinter, fler och mer.
Passar på och köper hem hyacinter lite då och då så det alltid finns några på lager när de tidigare blommat ut. Har dom i vår gamla trappa där det alltid är svalt.

Fin blomma som vi fick av mor och far i helgen

Nästa vecka är tanken att jag ska göra lite fler julblommor, köpa mistel, hoppas på att hitta en kärve till fåglarna och kanske, om jag känner att jag har tid, ska vi göra lite julgodis till fåglarna med.

Men, än så länge en dag i taget, med både jul och kalasförberedelser.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar