Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 22 december 2013

Dan före dan före dopparedan...!


Herrejösses vad nära vi är nu.... Dagen som känts så långt borta är nu snart här...
Vi har haft en jätteskön helg, men redan i fredags märkte jag att jag började bli förvirrad vilken dag det var!? Tar inte långt tid att slappna av in i ledigheten vi så länge väntat på.

Vi fick ett jättefint besök i fredags em... Av en person som betytt otroligt mycket, som fick en stor del i vårt liv är Liten kom till världen, nämligen den första som tog emot henne. Vår barnmorska från förlossningen, denna underbara person som VARJE år mellan Litens födelsedag och jul vill komma förbi med ett litet paket till Liten, bara för att hon tycker om att göra det.

Hon var fantastiskt som barnmorska.
Vi hade ju inte så mycket att jämföra med, men när Liten var tre veckor gammal, satt jag hemma i lägenheten,med miniliten i min famn, ammandes och var HÖG på hormoner, mannen var iväg och spelade hockey, så ringde telefonen.
Där på andra sidan var det goa barnmorskan som bara ville ringa och kolla av hur allt var med oss och frågade hur JAG mådde...!? Blev så paff när jag fick den frågan för jag satt själv där med så otroligt många frågor om det nya lilla livet vi hade fått, men det var som att vrida på en kran så släppte allt. Var så himla skönt att få pratat med någon som till fullo förstod alla ens konstiga frågor och att man var så hormonstinn att man knappt visste upp och ned, tårarna fullkomligt sprutade av tacksamhet och lugn!?


I år kom hon med ett litet fint paket, hon är en sån som lägger ner extra själ i även utsidan på paketet.
Liten har fortfarande kvar små figurer från tidigare paket.
Det innehöll en liten snögubbe som skiftar i olika färger. Den hade med sig en silverförgad liten säck innehållandes en liten halskedja med ett hjärta i silver. Liten har somnat medan hon kikat på snögubben de senaste kvällarna nu, har inte ens velat somna framför tv´n.

Det är så himla oväntat och Liten blir så otroligt glad av barnmorskans värmefyllda små besök.
Hon har ju till och med namngett en utav sina dockor till samma som barnmorskan, det är stort =0)


Igår hade vi lite pysselverkstad här.
Vi gjorde små polkakäppar av piprensare och pärlor, målade gipsfigurer, någon slags smällkaramellvariant och lite annat pyssligt.Koncentrationen var hög.....


Liten och de kära "Rutarna" som numer ingår i familjen de med...

 Vi har pumpat ut julmusik från högtalarna i hela huset, från morgon till kväll, i alla rum, till och med inne på badrummet ;0)


Idag har vi gjort marsipangodis och årets "marsipanare"
Liten var riktigt på gång och det mesta fick faktiskt stanna utanför insidan av munnen i år.Men visst smakar vi i oss annat....
BG´s sandwich med pepparkakskex är ju sååååå god!!

Liten fascinerad av strösslet, tyckte det blev så fint ihop.

I eftermiddag har jag och Mira varit själva här hemma.
Man och dotter har åkt för att leka med Litens efterlängtade kusiner från Stockholm. De har alltid så himla roligt och det kommer vara fler barn än någonsin denna julen, 10 barn från ca 6 månader till ca 9 år, kommer vara full fart gissar jag!

Jag har stekt köttbullar, gjort en ny rätt till morgondagens "lilla julafton" vid uppesittarkvällen". Testade att göra lax och färskost terrin, hoppas den blir lika god som jag tror, då får den stanna kvar!


Är fortsatt otroligt känslosam och fylld med någon slags julefrid...
Känner för att småsnyfta lite då och då, men till största del av ren och skär tacksamhet och glädje.
Varenda liten cell av mig njuter som en tok just nu, jag verkligen älskar den här tiden, den gör mig alldeles varm och julstinn.

Tänker på min älskade mamma och pappa som jag redan nu känner att jag saknar här i år, jättemycket, men jag vet att de har det bra, de kommer fira julafton ihop med min gamla mormor, de kommer ha det bra. Jag tänker på min ena bror med familj som har rest till USA för att fira julen där, jag ser deras bilder på Facebook och Instagram och jag ser att de med har det bra. Jag vet att även min andra bror har det bra. De ska fira julen med ett av sina numer utflugna barn för att sedan stråla samman med min brors frus familj. Jag mår bra när jag vet att de alla har det bra.

Men jag tänker lika mycket på de som jag inte är lika säker kommer ha det bra, jag vill ju att alla ska ha det bra, men jag tänker på de som under året eller för en tid sedan mist någon av sina närmaste, som förmodligen har det väldigt tufft känslomässigt just nu. Där julen kanske mer gör ont än värmer. Som kanske helst vill att den här tiden bara ska vara över. 

Jag tänker på de som kanske mot sin vilja fått lämna sin trygghet i sin fd familj för att få skapa nya traditioner, med eller utan sina barn. Som kanske varit tvungna att skapa nya hem men hur de än gör så känns det långt ifrån just "hemma".

Listan skulle kunna göras väldigt väldigt lång.....
Det finns så otroligt många som förmodligen inte ens orkar tänka på att det är jul nu och vad all den hysterin kan bära med sig.

Jag tänker att jag i år uppskattar extra mycket att även fast jag inte har alla mina närmsta i min närhet rent fysiskt, så är de inte längre än ett samtal bort, jag KAN ringa och önska en God Jul och få dem att förstå hur mycket det betyder och hur mycket jag tycker om dem.
Kom ihåg det, att oavsett hur man väljer att fira sin jul, stor eller liten, med mycket eller lite pynt, julgran eller ej, paket eller ej, så ta hand om varandra, känns det som att du inte har någon, kika en gång till, någon kanske finns där....?Känslofylld, ja, känner mig i alla fall redoför julen.. Så när som på några få saker som ska fixas i morgon fm, men det hoppas jag går smidigt.... Är allt annat än sugen på att vara ute och fixa saker i sista minuten, men glömmer man vissa saker så får det var så...


Julpyntet här hemma tror jag i alla fall har hittat sina platser för i år, har jag missat ngt så är det så med...
På nedervåningen är det som det varit de senaste åren, klassiskt julrött.


På övervåningen är det en salig blandning av pasteller, bling blings, ljusslingor m.m.

Gårdagens variant av smällkaramell får hänga vid Litens dörr.


Har blivit några fejkade grangirlanger över dörrposterna där uppe.


Litens blomster hon fick när hon fyllde
 Bling bling blink.....


...blink....bling...blink...Tycker det känns heeeeelt overkligt att det nu bara hänger två paket kvar i paketkalendern...? Känns som det var igår den var fylld med 24 små paket... December har som vanligt flugit fram!


Inhandlade mig en tomte till...
Kunde inte låta bli denna Yogatomte som påminner mig om att hålla kvar lugnet under julen och komma igång med den kära yogan igen.

Pysselrummets gamla vedspis
Lillfönstret, ett prefekt litet fönster för att sitta och kika efter Tomten i....

Gjorde i ordning lite julgodis till fåglarna med häromdagen.
Smälte cocosfett i vattenbad och blandade i en frömix och la i formar, vissa med snören, perfekt för att hänga upp till våra småvänner på julafton med.


Nu är lådorna fyllda med en massa gott med.


Vi "stora" ska väl också ha lite extra gott nu...


När jag började skriva detta inlägg var jag som bekant så gott som ensam här hemma, men sedan kom de två kära hem, så då blev det lite annat.

Vi avslutade denna helg med ett besök till vår kyrka som ligger några minuter bort.
Det bjöds på en vansinnigt stämningfull julkonsert.
Det var så mäktigt, fint och pampigt.

Än en gång en fin stund för tankar om att vara här och nu, njuta av det som är, om det går. Känner man inte de känslor som förväntas av en, låt det vara så med då. Känn det du gör och låt det vara ok. 
Var man än står i livet så hoppas jag att de kommande dagarna på ngt sätt kan bli några fina stunder för var och en. Den är så snart över....


I morgon ska vi ha lilla julafton här, enligt tradition. Det är bara vi, i lilla familjen, men ack så mysigt...
Liten har funderat mycket på när den där tomten kommer och OM han ens kommer, så vi får väl se...?

Hoppas allt är bra med dig/er där ute!
KRAMAR

1 kommentar:

  1. God Jul önskar jag dig & din familj!
    Kram Åsa Petrini

    SvaraRadera