Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 20 december 2013

Julen är här....
 Precis så, nynnandes på låten - Julen är här, spatserade Liten in efter att hon hängt av sig kläderna då jag varit och hämtat henne för att gå mot sitt allra första riktiga jullov. Precis så är det ju nu, den är här, här och nu. Jag har hållit det jag lovade i början på veckan. Jag har njutit av ett glas saftglögg varje kväll och jag tror faktiskt jag uppskattar den mer än nånsin. Har aldrig varit förtjust i vinglöggen, nej, söt, sliskig och barnsligt god saftglögg ska det vara... 

Det har blivit ganska sena kvällar och tidiga mornar och egentligen borde jag nog vara tröttare än vad jag är. Känner mig däremot så enormt känslosam. Har lättare till tårar än vanligt. Gick med tårar i ögonen när jag var på Ica och handlade, de är ju så trevliga där....!? OK, förstår ni...?
Gråter till Julkalendern.... Ja, men jag är jättekänslig Det är så mycket känslor och tankar i omlopp. Jag känner mig bara så himla evigt tacksam för så mycket just nu och det är det som kommer över mig.
Tänker på allt som varit, sedan lång tid tillbaka och är så glad för var vi är idag, både personligen men också i ens olika förhållanden med andra människor.
Med de närmsta, men även med både nya och gamla vänner.

Pratade med en kär gammalvän igår som har genomgått en nästan oförståelig förändring under hösten och det är något som jag uppskattar så enormt. Det kanske låter väldigt egoistisk men jag är så glad att ha fått tillbaka henne i mitt liv igen, som den jag lärde känna för en herrans massa år sedan, men idag kanske är mer harmonisk än nånsin. Att få höra hennes röst på ett sätt jag inte gjort tidigare. Obeskrivligt...
Hon kommer att ha en tuff resa framför sig, men den är förmodligen inget i jämförelse med den hon nu har lagt bakom sig... 
Att veta att hon tillsammans med hennes familj nu ska fira julen tillsammans och bara få vara med varandra, det ger en glädje som verkligen värmer inuti  hjärtat. 

Du vet vem du är.
Tack för ett fint samtal igår, ber om ursäkt att mina känslor till slut svämmade över, men jag hoppas och tror att du vet hur otroligt mycket hela din resa betyder även för oss andra. 
Tack för att du är tillbaka i våra liv igen!!


 Jag och Liten har tillsammans gladeligen öppnat och kikat extra på de fina julkorten vi fått och blivit så glad för de fina hälsningarna. Beundrar er som tar er tid och skriver handskrivna väldigt personliga hälsningar, önskar jag med hade prioriterat det.
Varenda julkort är vi så glada för. TACK!


Känns som ren och skär lyx att få ha en lång ledighet tillsammans med sin lilla familj, utan en massa måsten eller tider att passa. Ser fram emot att få gå omkring i morgonrock och tofflor, länge på förmiddagen, lika mycket som jag ser fram emot att få göra sig lite extra festfin inför de kommande festligheterna. Jag hoppas vi kommer hinna med att träffa många av våra vänner med under ledigheten, det vill jag verkligen prioritera.


Tyckte inte det var så längesedan vi köpte datum ljuset i Göteborg, men nu är snart dagen D här!?


I den gamla trappen, "isberget" även kallat av Liten, har vi bullat upp med massa julgodis, skumtomtar, choklad, must, cola, massor av det vi vanligtvis inte äter så mycket av, men nu ska här njutas, rejält, det kommer förmodligen vara lördag hela veckan en tid nu, men så får det vara. Vet hur mycket man sedan kommer längta efter att komma in i sina vardagliga rutiner igen, men nu ska vi verkligen äta mycket gott.


Mira myser runt och håller oss sällskap. 
Det är så härligt att få ha henne här med oss i huset.


Ser fram emot att spendera en hel del tid i köket, gärna ihop med mannen som är riktigt duktig på matlagning. Är så himla mysigt att vara tillsammans runt spisen och fixa maten ihop.

Tomten, är han på väg än mån tro...?
Mira kikar nyfiken på plingandet från änglaspelet.
Älskar ljudet som ger en en riktig julefrid.

Jag kan inte låta bli... Dessa band och rosetter, dessa små julkulor, ja, de må vara "omoderna och ur tiden" men jag gillar dem, mycket.... Jag har ju en förkärlek för det julröda, det blir en sån mysig stämning och värme.
Tomteblossen ligger laddad....

Då det råder brist på snö utomhus har vi i alla fall sett till att pepparkakshuset fått snö på sig. Alltid nåt!

Peppisar som  väntar på att få hamna nere i en gosig liten mage

Mamma gjorde alltid egna julgrupper vilket jag tycker är så mysigt. Finns ju superfina ute i handeln, men det är ngt viss att göra iordning sina egna.

Julstrumpan är så redo

Rosetter och julkulor var det ja......


Serveringsvagnen brukar vi alltid fylla på julen och ha stå i vardagsrummet, fylld med en massa gott.
Litens absoluta favoritspeldosa.


Mira har ju låtit bli granen, men, igår tyckte hon det var jättespännande att krafsa i en av julgrupperna. Får väl vara ok så länge hon inte får för sig att göra ngt annat i den....

Misteln är på plats. Många pussar blir det.
Liten tycker för första året att det är en jätterolig tradition.


Skaffade mig även granris av ädelgran som håller sig lite bättre, 
längre, utan vatten inomhus, än vanlig gran.


Även på dockdagiset Fjärilen råder julstämning då vi pyntade där för någon vecka sedan.


Nej, nu väntar extra mysig fredag, mitt i julen, med hela lilla familjen.
Vi kör hemmagjord pizza denna fredagen med men vi avvaktar med att lägga prinskorvar och julskinka på den, men sen får det bli mer av det de kommande dagarna.

Mycket MYSIGT blir det, men det här är enligt mig den ABSOLUT MYSIGASTE tiden på året så, ja, jag stormyser nu, varenda liten del av mig, myser så jag nästan blir tårögd...ja det blir jag....

Åh vad jag hoppas att alla känner lite julefrid i själen där ute. 
Jag hoppas inget hellre än att alla får vara med sina käraste, på ett eller annat sätt. 
Njut, om så bara av ngt litet, ta er en stund och verkligen känn in det ni mår bäst av. 

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar