Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 27 december 2013

Julen, som den var...


Känns alltid lika märkligt, de där dagarna efter, de där dagarna man så länge sett fram emot...!? 
Hur kan de så snabbt vara över...?
Som vi längtat och väntat och vips så ligger de bakom oss.... Suck... Gillar det inte....


Men det blev en mysig fin jul ändå, och det är väl det viktigaste.
Även fast jag skulle vilja göra om det, om och om och om igen.....


Dagen innan julafton passade jag på att fixa i ordning lite julfint åt fåglarna med.
Hade smält cocosfett och blandad i fågelfrö mix. Tyvärr var det ganska svårt att få ur dem ur formarna, vet inte vad det blev för mycket eller för lite av, men någon form av formar blev det i alla fall.
Till slut gav jag upp att försöka få ur dom så det fick bli ett litet julbord till fåglarna med.


Jag har försökt att peppa upp mig att det inte går att göra ngt åt vädret men usch och fy, det hade gjort så väldigt mycket mer för julstämningen om det varit vitt och vintrigt ute, det tror jag nog vi alla är överens om...?


Sparkarna står där och väntar på oss, ifall att det skulle råka komma lite snö någon dag....


Vi har vistats inomhus mestadels de senaste dagarna då det både blåst rejält och regnat, värdelöst.
Men vi har försökt att komma ut små korta stunder för att få lite färg på våra numer vinterbleka kinder.


Dagen innan julafton brukar vi alltid ha lite julbord hos oss, om det är så att vi ska vara borta på julaftonen. Så himla mysig kväll, den bästa. Myskvällarnas Rolls Royce!

I sista minuten kom Liten på att vi skulle göra smällkarameller att ha på våra stolar vid julmiddagen så så vi smällde ihop tre stycken.


Mannen myste omkring i köket och stortrivdes vid spisen.


Granen så redo som den kunde inför julaftonen. 
Rut och bocken fick stå vakt.


 Liten laddad för att äta det hon gillar bäst, prinskorvarna!


Supernöjd, kan äta flera stycken, det blir det och lite potatis ihop med ngn ynka köttbulle, lite brieost och smörgåsrån för hennes del, men de där "prinsarna" mättar gott.

Lagomt laddad... =0)


Älskar den varma goa stämningen som är när bordet står dukat, alla ljusen är tända, brasan sprakar, julmusiken hörs i bakgrunden och änglaspelet plingar, då är det verkligen JUL.Redan denna kväll hade vi börjat spanat efter tomten, eftersom vi ju skulle vara borta på julaftonen så visste vi ju inte riktigt om den rätta tomten skulle hitta dit...?


Lyckan blev TOTAL när hon helt plötsligt får se en lykta som rörde sig där ute i mörkret ute vid vägen, och när hon såg att det var "vår" tomte stod hon och hoppade och skrek och var alldeles till sig!


Behöver jag säga att hon var NÖJD då hon även fick öppna ett paket redan innan julaftonen....!?


Vi dukade fram godis och gott i mängder på vår lilla serveringsvagn.Som vanligt har man nog gjort för mycket julgodis för vi har knappt ätit upp hälften...


Men dessa ekologiska brända mandlar med råsocker och kanel blev verkligen denna jul´s favoriter, så himla goda!


Både stortomten och nissen ska ju ha gröt med så vi ställde i vanlig ordning ut det kvällen innan, även fast tomten varit här, han sa att det kunde behövas ändå.


Äntligen julaftonsmorgon.
Vi började med att öppna våra paket som låg i våra julstrumpor.


Efter frukost så klädde vi om till lite julfest kläder innan det var dags att åka hem till farfar och fira jul med alla kusinerna. Hade toppenkul, full fart hela dagen.
Supergod julmat och tomten kom även dit, men den gubben är Liten väldigt skeptisk till, han är ju inte den riktiga liksom....


Nu är vi lagom stinna.... Känns som man inte orkar titta åt julmat på länge länge, fram tills påsk ungefär :0) Vi har fortsatt spendera mycket tid inomhus. På juldagen var vi hemma hela dagen. Liten klev aldrig ur sin nya pyjamas hon fått av tomten. Lekte hela dagen med sina julklappar, vi har pusslat, spelat spel, byggt med Friends Lego och lekt med Barbie som fått både nya kläder och ny garderob....

Igår förmiddag gjorde vi ett litet avbrott från all lek och åkte in till stan på Bio, "Sune på Bilsemester", helt ok. Liten är genomförkyld, har varit så i snart en vecka nu, tack och lov utan feber. Jag fick känningar av halsont häromkvällen och känt mig halvrisig sedan dess, varm och kall om vartannat och allmänt seg. Så typiskt nu när man får vara lediga, men det kanske är det som är meningen, att man ska inta någon slags viloläge, bara tillåta sig att vara hemma, pausa lite från omvärlden och verkligen bara vara... Det är skönt, att ta igen sig lite.

Hoppas ni alla fick en bra jul där ute och ni som inte alls såg fram emot den nu kan njuta av att den är över. Jag tycker den gick på TOK för fort, i år igen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar