Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 13 december 2013

Lucia i år igen!


Nu är vi här, NU är det Lucia, igen och jag är lika förvånad i år igen vad fort det går....

Dessvärre hade inte Litens klass ngt speciellt luciafirande vilket jag tyckte kändes lite tomt och tråkigt, så vi var och kikade på förra dagisets firande igår, lika mysigt som vanligt, bara konstigt att få ha sin tjej med sig istället för att få titta på hur duktiga de alltid är på alla sånger. Tror hon med tyckte det kändes konstigt att stå vid sidan av.

Hon är så himla go. Härom kvällen vid läggdags berättade hon att hon, när de tittat på genrepet till de äldre barnens luciafirande i skolan, att hon tyckt det varit så fint att hon blivit så rörd att hon fick lyckotårar och var tvungen att kika bort lite då hon inte ville att ngn annan skulle se. Så himla fint att hon också uppskattar den härliga stämningen som bara ett luciatåg kan ge.


Då de inte firade ngt på skolan själva alltså, så bestämde vi oss att ändå ha ett eget litet luciatåg för mannen i huset, vi tre tjejer. Mira i sin tomteskrud och pågående löp var väldigt medgörlig i detta lilla spektakel. Var mysigt att få smyga runt i huset i mörkret innan vi fått på oss allt och fixat fikat som vi avnjöt i soffan framför Luciatåget på tv.

Instagram - "Mammamiansmission"
Mysig tradition detta tycker jag.
Det behövs verkligen lite extra ljus i mörkret denna tid. Igår eftermiddag var det späckat schema med roligheter.
Först basar på Litens skola, sedan luciafirande på gamla dagiset och sist men absolut inte minst, var vi och tittade och lyssnade på en Julmusikal, Jakten på Juleskurken.
Så himla mysigt och Liten tyckte den var jättespännande och superbra!
När vi kom hem och klev ur bilen så sa hon att den här kvällen skulle hon aldrig glömma då hon tyckte det varit så mysigt. Tror bara det att göra ngt lite extra en torsdag, nästan mitt i veckan, med popcorn och mys var en höjdare för henne.

Föreställningen var jättemysig och levererade en massa julstämning!

Juleskurken i föreställninge med en av de små tomtenissarna, som i verkligheten visade sig vara far och dotter .

Nu stundar snart helgen.
Ser fram emot en dag med att få lite gjort, är fortfarande inte klar med julkorten....
I morgon blir det lite förberedelser inför söndagens kalas.
Gjorde maränger och cchokladdoppade strutar till glasstårtan igår.
Älskar detta med att fixa kalas och fest, så himla kul när tillfälle ges!

Liten har önskat sig ett litet kalas med inte jättemånga gäster, några från skolan och någon från dagis, vilket tyvärr gör det ganska påtagligt när det är ngn som inte kan komma, men nu ser det ut att de i alla fall blir fem totalt vilket jag kan tycka känns helt lagom. Ska bli jättekul att få hit en liten liga med kalastörstande gäster!!

Ha nu en riktigt fin helg. Passa på att spela julmusik, pyssla, ät och drick gott och bara mys i den här tiden så mycket det bara går!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar