Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 7 december 2013

Så kom det då till slut.....


De där första smöflingorna som faktiskt lagt ett litet tunt täcke över utsidan...
Efterlängtat och fridfullt. Med det kom också ett lugn som bara kanske hade "turen" att infalla sig samtidigt ändå med snöflingorna..
Ett lugn över att inte längre ha så många saker på min lilla lista. Att jag känner mig relativt "klar" med de viktigaste förberedelserna, för att nu istället kunna gå in och bara ha det "gottigaste" kvar som att göra julgodis, göra julpyssel, äta och dricka gott av allt det som hör julen till, att bara få vara i den här månaden.


 Mira fick känna på lite av snön igår, men hon var ganska skeptisk..... Kallt och vått under tassarna... Men det hindrade henne inte från att smyga bort till fåglarnas lilla stuga och kika en stund på dom.


Härom kvällen hade vi lite julpyssel på dockdagiset Fjärilen.
Vi gjorde apelsiner med nejlikor.
Måste vara ett utav de enklaste pysslen som dessutom luktar jul!?


Minst en äkta liten gran måste vi ju ha här hemma med. 
Perfekt för att ändå få en liten dos av den riktiga grandoften med.


Enklaste, och enligt mig finaste ljus manschetterna av lite lindad lummer.Blir som små grangirlanger som får hänga lite här och där.Den stora granen står grön och grann. Måste faktiskt erkänna att det är ganska skönt att slippa den där hetsen som det alltid var förr, att hitta den "perfekta granen"... 
Insåg de två senaste åren med äkta gran här att det blev ganska kostsamt med. Vi behövde en hög stor gran för att det skulle funka med takhöjden i den gamla missionssalen.
Utbudet av de största granarna var inte det bästa och när vi väl hittat en fin finns det inga bra julgransfötter för att de ska få tillräckligt stor plats för att kunna stå stabilt eller få tillräckligt mycket vatten.... Därmed resulterade det ofta med en svajjig stor gran som började barra efter bara någon dag och det blir MÅNGA barr av en STOR gran....


Igår morse var det total Jullycka här hemma...
Liten upptäckte att tomten ju nu varit här med julklappar, både under granen och i våra julstrumpor.
Tomten har nästan alltid julpapper med tomtar just på sina paket här...


Granen är pyntat hej vilt med allt möjligt.
Här kör vi inte jul "a´la Ernst" med endast äpplen och annat som hör naturen till vilket också är jättefint och han gör fantastiskt bra, nej här kör vi mängder av krimskrams, glitter, smällkarameller och kulor i drivor i alla möjliga varianter, mer "alá Disney".


Mira verkar också gilla detta med allt krimskrams som hör julen till här hemma hos oss.
Peppar peppar har hon endast en gång klättrat upp i granen, det verkar vara den första OCH den sista..... 


Ja, nu är julen faktiskt kommen här hemma.....
Nästa vecka ska jag påbörja förberedelserna för kommande kalas helg och det ska bli SÅ kul.


 Igår kväll var vi på julbord med jobbet och kära mor och far.
Smakade SÅ bra och underhållningen var vansinnigt rolig. Skrattade många gånger så tårarna rann.


 Liten sov över hos en kompis för första gången... STORT!!! Trodde faktiskt vi skulle få åka och hämta henne, men icke... Hon hade dock vaknat halv fem i morse och varit vaken sedan dess, så hon kommer nog vara sliten som få idag, vilket nog även pappan kommer vara som fortsatte ut efter julbordet igår =0) Men nu närmast ser jag fram emot att snart, förhoppningsvis få åka och hämta gosegrynet. Avnjuta en god frukost med skinkmacka ihop med mor och far, sedan påbörja firandet av liten som bakat tårtan själv. Vi tar dagen som den kommer och hoppas den blir bra.

Kramar till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar