Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 11 mars 2014

Älskade underbara Foto Hotel



Det finns ett ställe som verkligen har en speciell plats i våra hjärtan, Foto Hotel i Phuket.
Vi hittade det förra året när vi sökte efter hotell för två nätters boende i närheten av Phuket då vi hade siktet inställt på lite shopping, och hittade detta ställe via Agoda.

Är så glad att vi gjorde det.
Ett underbart ställe med en väl genomtänkt design, teknik och inredning som verkligen lockar till fotografering, därav denna bildbomb som jag bjuder på här idag.


Foto Hotel är beläget på höjden mellan områdena Kata Noi och Kata.
Personligen är jag inte alls jätteförtjust i den enorma exploatering som blivit nere vid stränderna och centrum där det är fullt med butiker, folk och därmed väldigt rörigt och rotigt, för det finns vissa nackdelar med Thailand. Det finns verkligen en framsidan resp. baksida. Baksidan är att det har noll koll på sophantering och det är rörigt och smutsigt i många delar av de mer bebyggda områdena.

Sen håller det sig jättefint på många av Resorten och stränderna där turismen trivs som bäst, men det borde definitivt finnas betydligt fler papperskorgar, miljötänk och sopsortering/hantering, men de har ju kanske inte direkt samma möjligheter till det som vi har.

Men hursom, uppe på höjden på Foto Hotellet är det otroligt trivsamt, det till och med luktar extra gott där, helt galet. Det finns ett tänk bakom allt. Det känns att de är otroligt måna om att gästerna ska kunna slappna av och trivas på bästa sätt. Frukosten står framdukat fram till kl.13.00 för att den som vill ska kunna sova ut ordentligt. Poolen är öppen hur länge man vill och man kan gå omkring i bikini hursom. På många ställen är de hårda med att man behöver klä på sig när man till exempel ska äta lunch.
Men sen är det också en helt annan kultur här så visst är det förståeligt.



På fredagen när vi hade kommit var det bröllopsfest på kvällen så en del av takområdet var avstängt, men det spred en extra fin stämning för alla gäster, oavsett om var på bröllopsfest eller ej.


Det var fint dukat och fixat och de underbara "Rutnallarna" fanns så klart med. Det var ju just här som vi förra året inte kunde motstå att köpa med oss en nalle hem. Vi pressade ner den i en av resväskorna och Rut är ju Litens  största favorit hemma i Sverige.



Liten redo för att gå ner på lite shoppingtur och nagelfix.


Vi drack underbart goda drinkar och smoothies 


Desserten var en av de absolut godaste jag någonsin ätit...
Brownie med nutella och botten på jordgubbar, med grilade marschmallows och glass, chokladsås och grädde till... ni förstår ju....



Älskar inredningen.
Skulle vi ha ett annat slags hus hemma skulle jag gärna kopiera designen från hotellet, de har verkligen fått till det helt perfekt och som sagt, det lockar verkligen till fotografering.





Mojito i två varianter, en klassisk och en med vattenmelon, så fantastiskt goda.


Underbart att avnjuta solnedgången från taket med utsikt över en stor del av Andaman havet.



Liten blev så klart extra glad när vi hittade en disco  tuktuk när vi skulle hem från vår lilla shoppingrunda.


På taket var det feststämning både fredag lördag med discolampor.
Lördagen spelade en bra dj och till vår stora glädje hade han Avicci och även han blev glad att ngn önskade en låt =o)


I bokhyllan hittade vi både Camilla Läckberg och Leif GW.


Då Rut fanns även på rummet var det ändå lite för Liten som att få komma hem och krama om sin kära nalle. (Instagram - Mammamiansmission)



Det som ändå är fascinerande är att trots att det fortfarande är relativ högsäsong här borta och fullt med folk på hotellen så är det så lugnt. Vi var i princip själva under lördagen uppe på taket vid poolområdet.



Ljuvlig dryck och matmeny på Restaurang Tiffin Mama.



Frukostbuffén är superfräsch och god.








Vi höll oss på vårt älskade Foto Hotel för både frukost, lunch och middag.
Priserna på maten där ligger något högre än de vanliga Thailändska priserna, men när vi väl var där ville vi ta vara på varje sekund.











Hotellet ligger i topp fem av de bästa i Phuket.
När vi var där förra året var det "nyöppnat" sedan ca 3 månader tillbaka och sedan dess har de hunnit med att vinna flera priser samt varit med i många inredning- och modemagazin.


Överallt fanns tidningar med reportage från hotellet med en liten "tagg" med favorit "Foto Bear"



Jättegod lunch med ceasarsallad, dumplings, club sandw. och pommes.


På lördagen träffade vi en utav de absolut trevligaste Thailändare vi stött på hittills, så himla hjälpsam och go. Liten och Leo, som han  hette, fann verkligen varandra och han var med på ett litet hörn hela lördagen. På söndagen när vi skulle checka ut vid 8.30 på morgonen kom han tidigare för att hinna säga hejdå till oss. Tänk vad en redan trevlig upplevelse kan få ännu finare minnen med sig av en underbar person. Vi köpte detta år med en Liten variant av den stor Fota nallen och självklart fick den namnet Leo!


Nästa gång vi kommer till Thailand har vi sagt att vi ska stanna några fler nätter på detta underbara ställe.







Ibland behövs inga ord, tror dessa bilder talat förs sig självt och att ni förstår att detta är ett ställe att lätt trivas på!?





Redo för bröllopsfest.



Många fina utmärkelser

Älskade Foto Bear



På vårt förra ställe fanns det ju "whiskytv" och tydligen fanns det "dusch och nakentv" på detta utan att jag visste om det ;0)


Älskade underbara Liten som är så himla tacksam att resa med.
Hon anpassar sig så himla bra till både de nya miljöerna och resorna emellan ställena.


Alltså den där solen, den kraftfulla energigivande solen. Vet inte hur många foton jag tagit på solnedgången och mannen undrar vad jag ska med alla solnedgångsbilder till, och det undrar jag med, men det är bara så mäktigt och fridfullt.

Som jag har förstått så har solen även lyst skönt och välbehövligt på er alla hemma i helgen och det ska bli härligt att sen få komma hem till ett förhoppningsvis grönare och skönare Sverige än när vi lämnade det!


Underbart poolhäng

Ljuvliga solstolar, vill ha!!!



Leo tog med sig Liten till köket för att fixa Mojitos till oss och en liten "förkylningsdryck" till henne.
Hon har dragits med förkylning  ändå sen från innan vi åkte, med snuva, hosta och kladdiga ögon på morgonen. Tror den har svårt att släppa taget här i värmen. Men hon fick en uppfriskande drink med mynta, lime m.m. som hon slukade direkt.


Underbara stunder har vi i alla fall.
Så otroligt skönt att bara få vara tillsammans, utan en massa "måsten" och stressiga mornar.





En del av utsidan av hotellet.
Vårt rum som lyser.
Hissen i "linbanestyle"

Balkongen


Fotonallen finns med på ett litet hörn lite varstans både på rummen och i de övriga delarna.




Det blev denna gång många tårar på lördagkvällen när Liten insåg att vi skulle åka vidare dagen därpå.
Kändes tungt att behöva lämna detta underbara ställe, men Thailand har ju så mycket att bjuda på.


Men, när vi kom tillbaka på rummet på kvällen upptäckte Liten en besökare som satt inne på toa....
Den gjorde i alla fall så det blev lite lättare att lämna stället morgonen därpå ;0)

Vi ringde direkt till personalen som plockade ner den obehagligt snabba besten utan några som helst problem....


Nu befinner vi oss på Koh Chang.
Vi reste hela söndagen.
Först flyg mellan Phuket och Bangkok där vi fick vänta ca tre timmar, men det var en imponerande flygplats så vi var fullt sysselsatta hela tiden. Sedan åkte vi litet propellerplan till den otroligt lilla söta charmiga flygplatsen på Trat, för vidare färd med färja över hit.

Vi bor på ett nytt charmigt ställe som jag återkommer med en annan dag.
Det regnade i går morse och var lite molningt. Lite mulet/molningt nu med på morgonen. I Phuket och Khao Lak hade vi i princip molnfritt under hela vistelsen, men det är tydligen lite mer ostabilt här så vi får se vad dagarna har att bjuda på.

Här har vi två nätter kvar så får vi väl se var vi hamnar sedan, har inte bokat något mer nämligen!?
Men det ordnar sig säkert som det ju alltid gör hemma i Värmland i alla fall ;0)

Varma kramar till er alla från oss!

1 kommentar: