Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 5 mars 2014

Kontraster



Ja nu dröjer det visst mellan inläggen, men det får nog vara så för ett tag, så återkommer jag med små bildbomber när lusten faller på. För vi är ju på semester. Och det är faktiskt så vansinnigt skönt att ta semester även från tekniken till största delen. Inga telefonsamtal, inga ipads, inget tv-tittande. Dessvärre har jag väl missbrukat mitt Instagramkonto (Mammamiansmission) med delningar till FB som ni stackare som följer mig fått tagit del av, förlåt, känner mig bara så otroligt överväldigad över kontrasten mot vardagen som var precis innan vi åkte så jag bara behöver få dela med mg, sorry!!!


Vi har denna gång anpassat oss förvånansvärt bra.
Tidsomställningen märker vi knappt av. Vi smörjer in våra bleka kroppar med spf 50 och håller oss under parasollen förutom när vi badar och transporterar oss där emellan. Vi har väl börjat bli lite svagt ljusbeiga. Temperaturen är ljuvlig. Ligger runt +35 på land och ca +25 i vattnet, ofattbart skönt.
Den enda vi lider av just nu är några myggbett, strandloppsbett och värmeutlsag, allt lite lätt utspritt på oss alla tre mer eller mindre, men det är lugnt, vi står ut med det....
Förra året vet jag att vi svettades som tokar , men i år var kanske våra kroppar lite bättre förberedda på väderomslaget!?

Thailand är så otroligt ljuvligt.
Så himla lätt att leva här. Allt känns så himla enkelt.
Vi tar verkligen dagarna som de kommer och bara är, helt underbart.

Var tid på dygnet har sin tjusning.
Jag vaknar tidigt på morgonen och går ner till stranden för en liten springtur.
Det är så lugn och skönt precis innan solen går upp.
Stället vi bor på ligger precis vid havet, lite upphöjt, men då vi ligger vid det ena poolområdet har vi stranden precis framför oss och varvar poolbad med havsbad. Poolen är dock lite svalare än havet vilket är skönt. Vid 17-tiden sänker sig åter lugnet och temperaturen blir lite svalare. Då avnjuter vi något kallt att dricka och tar de sista doppen för dagen, brukar alltid avsluta det sista doppet i havet vid solnedgången. Sedan går vi hem och duschar och tar det lite lugnt innan vi går ut på något ställe för att äta middag. Favoritstället ligger en bit nedanför oss på stranden. Härligt att kunna gå barfota när man ska gå ut för att äta under en stjärnklar himmel som varvas av lyktor som stiger mot skyn likt ur filmen Trassel ;0)

Varje dag nyper jag mig själv i armen för att se om det är på riktigt... Är vi verkligen här igen, får vi ha det så här, får jag må så här bra? För jag var orolig innan vi åkte, i både kropp och själ, men sedan dag ett här har det helt släppt, känns helt galet hur man kan slappna av så av att komma hit.
Men miljön, folket, tempot och omgivningen har verkligen den inverkan på en.

Här finns inga som helst måsten eller speciellt många stressmoment, tvärtom.
Här har jag ju min lilla familj så nära och det är fantastiskt att få vara vi i det väldigt mycket enklare livet här. Jag är evigt tacksam för att få vara här. Inget som vi alls tar på ngt sätt för givet, tvärtom.
Ska försöka tanka med mig mycket av det här inre lugnet hem.


I måndags gav vi oss iväg på en dagstur med speedboat till Koh Tachang.
En ö som tillhör ögruppen Similian Iland.

En superfin tur till en strand med kritvit sand som var som bakpulver och vattnet alldeles klarblått.
Liten passade på att prova sin nya snorkel, men tyckte det var lite läskigt då ju fiskarna ser lite större ut i snorkeln under vattnet ;0)



Själv tycker jag det är ljuvligt att snorkla omkring i det stora akvariet.



Mysigt med en liten avstickare en dag med och göra något annat än att hänga vid poolen.



En härlig gunga till Litens stora lycka.


Den lille Havsfrun!? ;0)




Liten provade första dagen här att simma utan puffar i poolen och det gick vägen.
Precis som när hon en dag bestämde sig för att prova cykla utan stödhjul och det gick.
Hon tar tid på sig, för att känna sig trygg, sen släpper hon och det går. Roligt.

Nu bor hon i princip i vattnet hela dagarna, men har puffar när hon är på djupt och när hon snorklar tills hon känner sig trygg med det ;0)



Otroligt klart paradisvatten


Fiskstim

Koh Tachang


"Hemma" på Resorten här i Khao Lak är vi i två dagar till innan vi drar oss vidare till en annan favorit från förra året för att stanna där två nätter, så det blir nog därifrån jag hör av mig igen.


Thailändarna är otroligt vänliga och väldigt barnkära.


Kan bara inte få för mycket av detta.....

Resorten sedd från stranden


Vi tänker jättemycket på våra nära och kära där hemma och ser fram emot den dagen vi ses igen, men tills dess så ska vi fortsätta "bara vara" ett litet tag till, klia lite myggbett, bada lite, dricka melondrinkar, kokosnötter och Singha, andas och njuta i det här otroligt lättsamma landet att leva.

KRAM till er alla!



2 kommentarer:

  1. Underbara bilder Mia. Kul att träffa och lära känna er. Trevligare poolsällskap kan man inte hitta. :-) Mvh Esmeralda, Thomas och Kim.

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK SNÄLLA!!! Det är så ömsesidigt. Så trevligt att ha er där vid poolsidan, att ni var goa värmlänningar gjorde ju inte saken sämre ;0) Komiskt att vi dessutom åkte med samma flyg! Ha det riktigt bra det sista nu och hoppas Kim får vara frisk det sista nu! Ha det gott!!

      Radera