Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 17 november 2014

En liten kraxande kråka bland pepparkakor och smällkarameller


Jag har rejält med julstämning, redan. Bästa tiden på året.
Huset är fyllt med ljusslingor och röda varma detaljer som får det att kännas både ljusare och varmare inne, än vad det där gråa, kala och kalla på utsidan levererar med. Usch och fy för det, det där kalla och grå.


Liten får varje år bestämma själv vad hon vill ha för kalas tema. Det har tidigare varit, maskerad, prinsess-, älv- och gossedjurs tema, men i år ville hon ha ett ordentligt Jul och Lussetema, så så får det bli. Passande eftersom hon fyller år i mitten på december. Förberedelserna är på g och kalasinbjudningarna är levererade. De i form av varsin smällkaramell med inbjudan och lite godis i.
(Papper, snöre och etiketter från Ica)


Förra veckan hann vi även med lite mys utomhus en dag efter skolan då vi pysslade med lite mossa, granris och fina grenar. Älskar verkligen redan den nya verandan, trots att det är en del kvar, men just att det är så enkelt att vara där, både för fix men även för att bara vara.


I torsdags efter skola och jobb bar det av till Köping som första stopp. Mysigt att få vara hos mamma och pappa en stund, bättre en liten stund än ingen!

Jag var sedan på utbildning i Sthlm hela fredagen, så framåt 15.00 kom man och dotter och hämtade mig för att ta oss in till stan. Mysigt att strosa runt i vår vackra huvudstad.
Hade med mig kameran men den fick ligga kvar på hotellrummet.



Det blev ett mysigt dygn, trots att man var lite sliten efter en hel dag med utbildning från fredagen.
Liten var pigg som få och körde på rejält på rummet.


Så himla mysigt att komma bort en liten stund från vardagen med ett litet miljöombyte.
Skönt att ta en natt på hotell med god hotellfrukost dagen därpå.



Men, borta bra men hemma bäst….
Var jätteskönt att landa hemma på lördag em och bara mysa hemma istället.

Jag bakade i ordning en pepparkaksdeg som fick stå i kylen över natten, så igår bakades det hej vilt hela dagen kändes det som. Liten har varit förkyld en längre tid, men nu hade det satt sig på halsen vilket resulterat i en rejält kraxig liten skrutta med hosta och ont i halsen, helt feberfri vilket är skönt. 
Så baka, det gick hur bra som helst det.


Vi passade även på att baka lussebullar och äkta lussekatter.
Fick till dem riktigt luftiga denna gången, så gott med lussebulle, pepparkaka och kall mjölk!

Goda lusekatter
Idag håller jag lilla skruttan hemma.
Nu ligger hon i soffan och dricker te och snart ska vi lägga oss för att pussla.

Jag har jobbat undan det mesta som var "tvunget" så nu blir det VAB för resten av dagen så får vi se hur läget är med henne i morgon. Några fler pepparkakor, lussebullar, mjölk och glögg kan får nog bli dagens kuckelimuckmedicin!


2 kommentarer:

  1. Åh vad fint det såg ut i ert kök med alla fina burkar och sånt på hyllorna!: Och det ser ju ännu trevligare ut med den lilla bagaren där!) Här har också bakats peppisar i helgen och mer blir det på eftermiddagen eftersom mitt lilla hjärta också är hemma idag efter en febrig helg. Men hon tycks vara i toppform nu så imorgon blir det skola igen.....Ja, kall mjölk och pepparkakor är bara såååå gott! Håller på att förbereda för 1:a advent och nu hoppas vi på mer SNÖ som ligger kvar också. Ha det bra! Krya på er! Hälsningar/Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack snälla för dina ord! Hoppas ni har haft en riktigt mysig dag trots liten sjukling! Tänk om vi kunde få lite snö, om så det bara kunde vara lite mer kyla och frost, absolut inte mig emot!! Nu håller vi en hård tumme väl!? =0)

      Radera