Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 24 juni 2014

Ljuva midsommarhelgDet blev en underbar midsommarhelg, precis så där som man vill ha det.
Visst att det var kallt när solen gick i moln men jag känner enbart värme när jag tänker tillbaka på den gångna midsommarhelgen.För oss kändes det som att firandet småstartade lite när jag, Liten och Mira åkte till mor och far redan på onsdagskvällen och fick lite extra tid hos dem med en massa mys ute på balkongen och där musikanterna med fioler och dragspel började träna inför midsommaraftonsfirandet någon kväll innan vid Gammelgården som ligger precis nedanför dem.


Pappa åkte och hämtade mannen på torsdagskvällen på Örebro flygplats, som varit på utbildning i Malmö hela veckan, och vi hade fått fira Litens kära kusin som fyllde 18 år denna dagen. Så roligt att för en gångs skull kunna vara med.


Vi åkte ut ganska tidigt på midsommaraftons morgon till ön i Mälaren där sommarstugan ligger,
 för att påbörja förberedelserna.
Liten fick vara med och hissa flaggan som vajade högt i skyn denna dag.Härliga minnen


Ett äventyr för både Liten och mindre med vistelse ute i stugan.
Mira fick vara ute en hel del och var så nära att fånga sin första mus.
Sedan var det dags att pynta midsommarstången med blomster och sedan 
oss själva med blommor och blad.

Älskade lilla gumman

Vi fick skjuts över till fastlandet där det var traditionellt firande med stor stång och alla de klassiska dansa runt "midsommargranen" sångerna som Liten hela tiden kallade det.


Lyx när en av hennes goa sysslingar tycker det är så roligt att vara med så hon var i gott sällskap i alla danserna.


Så nöjd och lycklig 
Hela dagen bjöds det på fantastiskt god mat av kära mor som skämde bort oss rejält.
Klassiska smaker av matjes, gräslök, färskpotatis, jordgubbstårta, grillat, lax, ännu mer färskpotatis, ja men precis så där som det ska vara, underbart gott alltihop!

Dansar oss bort till bror min på lite firande
Det var så mysigt att kunna strosa omkring på ön mellan mamma och pappa och en av mina bröder som också hittat sitt lilla paradis där ute på ön. Där var det firande med massor av deras vänner så vi fick både lugnt familjefirande och även lite vuxenfest denna midsommar!


Liten var vaken länge men var bra trött på slutet. 
Hon satt i mitt knä när vi i förbi farten berättade att man ju kunde plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden för att ev. drömma om den man skulle gifta sig med och då glittrade det till i de där trötta ögonen och snabbt var hon på benen igen och gick runt med morfar och plockade sina sju sorters blommor.


Lite besviken var hon när hon vaknade och upptäckte att hon som så många andra gånger snurrat runt i sömnen och vaknade med huvudet nere vid fotändan och insåg att det nog då inte hade fungerat, men gott hade hon i alla fall sovit!


Midsommardagen blev lugn och skön.
Så himla harmoniskt där ute vid stugan. Bara fågelkvitter och vågskvalp som hörs.
Det är så härligt och mysigt att vara där, så himla många fina minnen från mina barndoms somrar och så mysigt att få vara med och uppleva det igen med vår egen Liten.


Vi tog en båttur med morfar och åkte över till fastlandet för att köpa lördagsgodis i kiosken.

Ett glatt gäng hos min bror, som också vaknat till liv efter midsommaraftonens festligheter


Det blev även en tur i mysiga, mystiska Hedströmmen som alltid ligger lugn och stilla även om det blåser i övrigt. Blev lite bäversafari då vi hittade ett bäverbo i vasskanten.
På kvällen tog vi en promenad bort till bror min och spökade lite för dom, innan vi gick ut till ena udden av ön och kastade sten. Ett mysigt avslut på en alldeles perfekt midsommarhelg,


Kändes dubbelt att lämna helgen bakom sig. Så där som det blir när något varit så himla bra och trivsamt, och det helt plötsligt är slut. En tomhet infinner sig och man blir nästan lite låg. Något man sett fram emot är över och det är dags att dra sig tillbaka till vardagen igen. Både jag och bror min hade samma känsla där på söndagen när man höll på att förbereda sig för hemfärd.


Sen blir det så otroligt påtagligt för mig när vi är där "hemma", för på något sätt känns ju självklart även där som hemma för mig. Det är där jag har min "gamla" familj, släkt, vänner och platser jag tycker om.
Jag ser hur liten trivs och tar till sig både sina kära släktingar och nya bekantskaper.
Enkelheten av att ha dem så nära. Är en stor skillnad mot här hemma.
Där finns ett nätverk som är långt ifrån det vi har här.


Men samtidigt undrar jag och tänker mycket på hur det skulle vara om vi bodde där istället för här. Skulle man uppskatta det lika mycket, skulle man ta vara på tiden man har där tillsammans, skulle tiden bli lika kvalitetsfylld om man träffades jämt? Jag vet inte, många frågor, tankar och känslor, men ett är säkert och det är att hjärtat är fyllt av goa känslor och minnen efter en underbar helg.
Även när vi är hemma här, och det är det viktigaste. De där viktiga underbara människorna finns aldrig mer än ett samtal bort eller en relativt kort resa ifrån oss och DET vill jag ska vara för alltid och för evigt. Tack för att ni finns älskade NI!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar