Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 26 juni 2014

När lekstugan ändrat syfteJag gillar verkligen den här lilla stugan vi har i trädgården.
Den fanns här redan när vi köpte huset och den har varit ett mysigt litet ställe från början. Men med tiden har jag märkt att det inte lekts på samma sätt längre och jag insåg att den lilla spisen som stod där inne var långt ifrån i rätt storlek för vår lilla tjej som ju blivit så stor nu. Vi bestämde oss i förrgår att ta ut allt och ändra om, göra den till en riktig liten mysstuga istället, som kommer att kunna användas för just det i många år förhoppningsvis framöver.


Köpte små sackosäckar på och la filtar över dem för att göra dem extra mjuka och sittvänliga.
Annars plockade vi ihop det mesta av saker vi redan hade hemma.


De finaste sommarblomstren fick också komma in i Litens egna lilla "sommarstuga"


Det kommer att kompletteras med lite småsaker, har tänkt en tallrikshylla för böcker, tidningar, teckningar etc., en papperskorg som är lagom stor och passande. Förhoppningsvis ska vi koppla ut el till den lilla stugan för lite bättre belysning både utanför och inne.


Vi har ju haft vår första semstervecka denna vecka och mest hållit oss här hemma. 
Lugnt och skönt och mysigt. Liten har bara velat tagit det lugnt och varit hemma och skrotat och lekt. Vi har gjort små utflykter som att cykla bort och plocka jordgubbar och fikat på våfflor på våffelcafe´t borta vid kyrkan här. Så skönt. Dessvärre blir det så klart lite jobb, ändå, när vi är här hemma, så det ska bli skönt att byta miljö för en tid sen. För att känna semesterkänslan på riktigt.
Mannen har också semester men han har jobbat och slitit tillsammans med en snickare på huset denna vecka. Det är full aktivitet och allmänt kaos, men jag försöker faktiskt "stänga av" och tänka att det inte är för evigt och att det förhoppningsvis blir bra en dag.


De sista kvällarna har vi gått ut till "Myseboa" då det inte gått att sitta ute för alla mygg här, men lika mysigt var det där inne.


 Liten själv ville att det skulle stå en liten skål med jordgubbar där.
Det blev riktigt mysigt och Liten var så nöjd och jag känner att det där kan bli ett litet ställe som jag också vill vara på =0) men förmodligen kommer det där bli ett litet tillhåll dit Liten smyger sig undan när hon vill vara själv eller bara mysa med kompisar.1 kommentar:

  1. Gud vad fint ni bor värsta paradiset! Vart är det ni bor? Kram Emilia

    SvaraRadera