Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 9 juni 2014

Magiska stunder….


Har precis kommit in efter en sån där magisk stund ute i trädgården.
Efter att ha tagit ner tvätt som hängt ute kände jag mig inte alls redo att gå in så jag satte mig i hänggungan en stund och bara njöt av stunden. Vilken inledning sommaren har tagit….. 
Alldeles vindstilla, varmt, myggfritt och med solens strålar som bara skänker mig välbehövlig energi.


Helgen har varit fylld av just såna här magiska stunder.
Har ägnat större delen av helgen utomhus i trädgården, bara varit hemma och njutit av den här fantastiskt ljuva tiden. Tanken var från början att vi skulle åkt in till stan i fredags för att fira nationaldagen på Mariebergsskogen, men när Liten hellre ville vara hemma och bara vara kändes det så bra. Nu är det som finast här hemma och det är enligt mig den absolut finaste tiden på året just för att "bara vara" hemma och tillsammans, allra helst när vädret är som det är nu.


Vi ha fikat och mumsat och ätit god mat och hela tiden utomhus, just precis så där man vill ha det när sommaren är som bäst och jordgubbarna är som sötast.

Liten har roat sig med en massa roliga aktiviteter på hemma plan.
Innebandy som är hennes favoritsport.

Till hennes stora besvikelse hade hennes inlines krympt sen sist =0)Vi spelade crocket, tror aldrig jag gjort det någonsin tidigare, är ju jättekul!!


Även lilla Mira har njutit till fullo av massa utomhus tid.
Legat och solat sig på bästa platserna.
Vi firade i och för sig en liten del av nationaldagen på IKEA med och då hittade Liten detta lilla stånd i kartong som hon föll för och som fick hennes fantasi att dra iväg.
Så direkt när vi kommit hem och fått ihop den startade hon sitt eget lilla café, åh så roligt hon tyckte det var! På lördagen hade hon öppet i två omgångar och hade riktigt bra priser så hon fick faktiskt ihop hela 65:- tack vare goa grannar som hittade hit och njöt av en mysig stund i Litens lilla café.


 När jag bytte blogg i höstas hade jag ju en tanke om att det i denna inte skulle bli så mycket fokus på just Liten.
Men det är svårt att hålla fokus ifrån det som är det absolut största och viktigaste i mitt/vårt liv. 
Skulle jag lämna henne utanför skulle den här bloggen bli allt annat än personlig och det finns inte hur mycket tid som helst för att kunna hålla två bloggar uppdaterade och den andra har tyvärr hamnat lite vid sidan av efter vår resa. Jag är fortfarande kluven till vissa delar, men jag tycker det är så roligt att kunna föreviga vårt liv i vad som idag är en ganska vanlig form för just det.


Jag är så galet evigt tacksam för att få vara vid den här lilla tjejens sida och få vara hennes mamma.
Helgen har bjudit på så himla många fina stunder, verkligen magiska stunder som jag tar allt annat än för givet. Just nu längtar jag bara efter att det snart ska bli mer ledighet så jag kan ägna än mer tid tillsammans med den goaste jag vet.


Vi har tagit dagarna som de kommit och gjort just det vi känt för just för stunden. 
Så himla skönt när det inte funnits några andra "måsten" utan bara kunnat njuta av att bara vara hemma.
Livet behöver verkligen inte alltid vara en massa inbokade aktiviteter och träffar, hur mycket man än vill fylla livet med det med. Det finns många underbara människor och vänner där ute som jag ser fram emot att träffa, men just nu har det fått läggas åt sidan för en stund då veckorna varit galet intensiva och det då varit skönt med bara vara tid tillsammans med lilla familjen.


Jag har varit inne i en tid nu där jag verkligen tänker och känner kanske lite väl mycket för vad som egentligen är bra för mig, som vanligt på både gott och på ont, och jag funderar mycket på just vad som är viktigast här i livet. 
Vad ger mig energi respektive tar den ifrån mig?
Hur mycket borde jag låta mig påverkas av vad andra tycker och vilka relationer i mitt liv tar mer energi än vad de ger? Hur mycket tid och tankar ska jag egentligen lägga på sådant som jag inte kan påverka istället för att påverka det jag faktiskt kan?


Lite klokare har jag nog allt blivit efter den här helgen, tack vare det bästa sällskapet och 
möjligheten till att få varva ner. 
Så skönt att få distans till allt ibland och verkligen få känna i lugn och ro vad det är som är viktigast, egentligen.


 Vi har pratat mycket om kärlek i helgen.
Liten har många tankar om just det och känslor som hon tycker om att prata om.
Det är en fröjd att höra hennes funderingar om livet och kärlek.Kan inte se mig mätt på Sverige just nu.
Älskar den här krispiga grönskan som ramas in av sommarblomster vart än man än blicken vänder.
Blir tokig så vackert det är!

En fröjd att kunna sitta ute länge på kvällarna då det fortfarande är varmt och ljust.


Mira gillar verkligen sommaren med, går inte att ta miste på. 
Stryker omkring i trädgården och hittar nya små platser hela tiden.
Så mysigt att kika på liten från håll när även hon strosar omkring i trädgården och fipplar med kvistar, blad, blommor och klättrar i sitt kära klätterträd.


Så klart har vi grillat grillat grillat och njutit av god mat.

Goaste grill efterrätten!
 Mira var med ute och hittade källssolens sista strålar innan det var dags att ta natten.


Nej jösses hörrni, det är en så makalöst härlig tid nu med ljuuuuvligt väder och jag vill inget hellre än att bara vara i nuet i denna magiska tid. Därav kanske lite glest mellan inläggen som sedan resulterar i det som blev nu, en liten bildbomb, men tiden och vädret ute nu är på tok för härlig för få in mig att sitta här, hellre än att vara ute.

Hoppas allt är gott med er alla där ute.

1 kommentar:

  1. Ja, usch vad svårt det där är när man funderar över vilka som ger/tar energi- har själv haft massa tankar om detta på sistone och gjort en hel del stora förändringar- men det kan vi ta när vi ses och dricker vin :-) Hoppas vi får till en kväll snart! Kram!

    SvaraRadera