Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 6 september 2014

Det blev en riktigt bra vecka till slut.Så skönt att blicka tillbaka och konstatera att det faktiskt blev en riktigt bra vecka till slut.

Det har inte blivit en optimal skolstart för en Liten då den ordinarie fröken dessvärre varit sjukskriven sedan start och så kommer förbli, vad vi vet, ett litet tag till, men det känns ovisst, vilket inneburit inhopp av två andra, jättebra lärare samt andra pedagoger som fått fylla ut för att täcka tiden för förstaklassarna, men jag märker att det så klart har påverkat vår tjej att inte ha en och samma person att ty sig till. Hon har klagat över ont i magen och jag har märkt att det varit lite jobbigt just när jag ska lämna henne på morgnarna. Sen har det gått bra under dagarna men det är mycket funderingar i det stora hela nu, över liv och död, oss vuxna, vilka som finns där och inte.
Det är jobbigt att se henne så, men det är väl en fas som ska gås igenom liksom många andra. Har förstått att många i framförallt 6-7 års åldern, mer eller mindre, går igenom en fas på vägen mot att bli än mer självständiga och det är kanske inte så konstigt att det sker just nu.
Det är en tydlig omställning från förskoleklass till "riktiga" skolan. De förväntas ta ett helt annat eget ansvar, ett "vanligt" schema med många ämnen, inte lika mycket lek osv.

Men det är ändå härligt att se att hon har en jättehärlig klass med goa vänner.

De sista dagarna har gått bättre vad det verkar och hon har inte klagat något mer över magont vilket jag hoppas är ett tecken på att det känns lite bättre. Är så tacksam för bra pedagoger som verkligen tar tills sig och även de vill att det ska bli bra.


Denna vecka har hon haft kompisar med två gånger och de har haft så roligt ute i trädgården i det fantastiska septembervädret. De har varit både i trädkojjan och lekstugan och allt där emellan. Så härligt att höra dom! Det har även hunnits med klassfotboll där nästan hela klassen är med och de har så roligt. Liten var målis i en period och tog en riktigt rejäl räddning med huvudet så kepsen hon hade på sig sprack vilket hon blev ledsen för, då ju pappa vunnit den åt henne på sommarens Summerburst, men den coola räddningen, kommer nog ingen glömma i första taget! =0)
Den spruckna kepsen blir ett gott minne för just den ju!


Har blivit många goa stunder och små samtal med denna gosingen under veckan.
Hon har blivit så stor. Det är ändå en härlig tid den här innan aktiviteter och annat sätter igång på eftermiddagarna. Än så länge är hon bara anmäld till en aktivitet vilket jag tror kanske får räcka den här terminen. Känns som det är så mycket ändå. 
Pinnar och stenar verkar den här tjejen inte kunna få för många av. Ända sedan hon var jätte liten har hon samlat på sig av detta och man hittar alltid några stenar eller pinnar i hennes små fickor eller fack i väskan. Ska det bli en liten Ernst av henne eller? ;0)Med renoveringen går det väl framåt…
Härom dagen var de här och "tog bort" våra gamla stentrappor.
Känns väldigt kluvet och lite vemodigt, men, mantrat "det blir bra när det är klart" får ta över när det känns som jobbigast. Sedan har det mesta stått still några dagar då fokus legat på Bomässan som är under helgen där vårt företag är med så mannen är där hela helgen.


 Vi hade en jättemysig fredag igår då vi var ute hela em.
Liten läste ut sin första bok helt själv och var så stolt.
Vi hittade några av hennes första barnböcker med korta meningar men ändå ganska många sidor, så det var alldeles lagom.Nu på morgonen tog jag mig en promenad över åkern utanför oss till älven som ligger precis bredvid då det är så magiskt precis innan solen spricker igenom den där morgondimman.
Det är för härligt nu. Alldeles klara härliga vindstilla dagar med värme, stjärnklara stilla nätter, dimmiga disiga morgnar och alldeles klar och frisk luft.


Har en fascination för spindelnät alltså. 
De är så vackra, vad de kan de där små krypen, vilka små konstverk de skapar.
Idag verkar bli en bra dag.
Vi ska först på dop och sedan en sväng till mässan.
Ikväll är vi bjudna till några goa grananr på middag, ska bli jättemysigt.
Skönt med gångavstånd på någon minut både när man ska dit och hem.

Hoppas du/ni alla har en riktigt fin lördag på alla sätt och vis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar