Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 2 september 2014

Härliga höstJa åh vad jag verkligen älskar detta, med det fantastiska land vi lever i som gör det möjligt att få avnjuta fyra härliga årstider. När den ena avlöser den andra på ett oftast väldigt vackert sätt. När man ändå faktiskt är nöjd med den som varit och känner sig redo för en ny, årstid alltså.


Den här friska klara höstluften. Vädret som gör att man faktiskt till och med kan trivas att vara inomhus en stund men också njuta av att vara ute när solen lyser men i en lite mer friskare luft. 
Underbart, älskar det fullt ut.


Morgonpromenaderna är så otroligt fridfulla med morgondis och dimma som ligger som ett mjukt täcke över landskapet innan det strax ska väckas till liv med solens strålar som sträcker sig ut,  liksom jag sträcker ut mig i sängen när jag vaknar.


Härligt att få skörda lite egen frukt med i trädgården och Liten har haft som rutin att ta sig ett äpple direkt från trädet med till skolan.


Detta inlägg bjuder på endast mobilbilder då jag under helgen inte ens packade med mig kameran till kusten. Det var dags att packa ihop där för säsongen och vi hade bestämt oss redan innan för att bara stanna en natt, hoppadess på ok väder så vi skulle få ner förtält m.m. innan regnet kom, vi hann precis med allt vi skulle innan det öste ner.


På fredag kvällen var det dags att ta den sista turen för i år med vår kära båt då bryggorna skulle tas upp på lördag förmiddagen. Liten och jag knatade ner till bryggan. En ändå varm och skön kväll i slutet på augusti.

Det var endast vår lilla båt som låg kvar vid bryggan i väntan på att få komma upp och bli lite torr om magen.

Så vackert även om hösten här på kusten, om än något mörkare och betydligt lugnare.Älskar känslan av att köra på ett i princip spegelblankt hav.


Vi åkte så klart förbi vår kära Hjärterö för ett litet farväl och till Litens, och faktiskt min stora lycka var den lilla lotsstugan uppe på berget öppen och flaggan var hissad, vilket den inte varit alls under hela sommaren. Detta betyder enligt Liten att jultomten är där och har semester så lyckan var total när vi upptäckte det. En riktig bonus denna sista båttur på havet för denna sommar.På lördagen gjorde vi ett rejält race med nedpackning av förtält och packade undan allt på morgonen.
Vi hann precis i tid tills mannen skulle ner och ta upp bryggorna kl.10.00. När jag röjt undan det sista så åkte Liten och jag ner till byn och satte oss på Café Bryggan och tog en fika. Så mysigt att sitta och fika och prata om allt mellan himmel och jord. När vi satt där kom så det där regnet så det vare en enorm lättnad att vi hunnit med allt vi behövde innan det kom. Sen åkte vi hemåt strax efter lunch och fick en skön eftermiddag och kväll hemma igen.


Kändes faktiskt riktigt ok att packa ihop i år, efter den fantastiska sommar vi ändå hade tillbringat där.
Visst känns det också alltid så mycket lättare att lämna ett regnigt paradis bakom sig när det är dags att åka därifrån….


Mira hade sovit hos grannarna som tagit väl hand om henne.


Söndag morgon tog jag en lång promenad innan det var dags för att ta tag i dagens renovering….


Liten var med och kämpade och rev fasad.
Jättekul!


Blir ju lite bös här och var, men hela tiden finns tanken om att det blir så mycket bättre när det blir klart med, så då känns det faktiskt mestadels roligt.Vi försöker röja undan allt eftersom och hålla någon slags ordning i kaoset så känns det lite lättare.


Pauser är ju viktigt med när man håller på =0)
Jag var lite sugen på att åka iväg på Lillerudsdagarna i år då jag aldrig varit där och att det i år till och med var gratis inträde om man som jag faktiskt fyller 40 under året, ni förstår ju vilken fördel det är! ;0)

Men Liten kände mer för att vara hemma och bara vara så jag var inte sen att hänga på det istället. Så himla skönt att få mycket gjort här hemma med.


För när mannen gått igång på fasaden, åter igen, fanns det ju nya högar att ta tag i...


Nu kommer inte snickarna förrän nästa vecka igen.
Så nu tar vi det lite lugnt några dagar. 
Hade en riktigt bra måndag igår och en lika skön tisdag idag. 
Ni vet med så där lagomt mycket av varje, det gillar jag.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar