Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 22 september 2014

Får aldrig nog av de här helgerna!


Så fort vardagen är igång igen efter den där härliga sommarsemestern så kommer ju verkligen den där sköna längtan efter helgen och den faktiskt riktigt behagliga känslan när den närmar sig. 
Fredagsfeelingen är bland det bästa, när man vet att helgen ligger framför en, ibland fylld med en massa saker och ibland helt tom.


Denna var det lite både och med den biten, men den blev så skön och bra, nästintill perfekt.

När jag hämtat Liten i fredags efter skolan blev det först lite skön stämning i köket med dans och mys.För mig får det mer än gärna vara undanplockat i köket med en kyl och frys som är proppfull med massa godsaker inför helgen. Perfekt läge för att starta den på.

"Fredagshäng" i köket
Även Mira känner av när det är helg.
Hon vet exakt när det är fredag att det väntas lite extra god mat även för henne, då hon alltid för lite "lyxigare" blötfoder under helgen. ;0)


Inte nog med att det fredagsdansades i köket, 
denna fredag var det även dags för skoldisco vilket vår lilla tjej var laddad för. 

Så det var vi iväg på innan vi landade hemma i soffan till klassisk tacobuffé.
Somnade i soffan är vi också rätt bra på, det hör liksom till det med, bara en jättebonus om vi orkar oss upp till sängen innan John Blund kommer.Lördagen blev skön och lugn med både inne och ute tid. Liten var länge på sitt rum och låg och lyssnade på skiva och bläddrade bok. Ni vet det där klassiska med att vända blad när man hör "det där" ljudet.

Jag fixade med lite förberedelser inför den kommande festen, och mannen var mest på utsidan för att sätta "kläder" på huset. Sedan var det dags att börja förbereda kvällens middag.


Det är ju så himla mysigt att få hem vänner på middag.
Gillar verkligen det här med förberedelserna innan med. Liten, behöver jag säga att hon ÄLSKAR det!? Med allt som hör till, dukning, fixa med välkomstdrinkar osv. Härligt nu med hösten att få tända upp alla små ljus och ljusslingor.
Visst finns det redan en liten längtan efter julen, men jag ska sansa mig någon månad till ;0)Denna lördag fick vi besök av goa Janni med hennes man.
Deras barn fick stanna hemma denna kväll, vilket innebar en massa härlig tid för prat, skratt och att "bara vara" tid och umgås. Det är så skönt med vänner som man känner det klaffar med på många olika plan och när männen med liksom hittar varandra. 
Som vanligt så går tiden på tok för fort när man har trevligt och när det var dags för dem att bli hämtade av barnvakten så kändes det som vi hade kunnat sitta uppe hela natten och bara fortsatt prata om livet, allt och inget!

Tusen tack bästa J och F för att ni kom och förgyllde vår lördag kväll här ute på landet, ser redan fram emot nästa gång!Igår söndag så hade den där mer "klassiska" hösten kommit med regn och rusk utanför fönstret. Vilket gjorde att vi var inne hela dagen och bara tog det lugnt, men också fick rejält mycket gjort inför festen vilket känns toppen. Har en del saker som ska fixat innan, men känner att jag nog har koll på de viktigaste delarna. Det är ju inte direkt som att förbereda ett bröllop, vilket gör att det denna gång känns väldigt mycket mera avslappnat!
Hoppas jag inte missat något!?

Liten fick besök av en kompis och dom hade det så roligt. 
Jösses så det fnittrades från de där två tjejerna!

Sedan blev det en liten tur för Mira med Liten i dockvagnen. 
Det var hon själv som hoppade i vagnen och blev med både en och två turer.


Säger tack och bock till en väldigt skön och bra helg. 
Har haft rejält intensivt hittills på kontoret idag, men det är väl bara att bocka av dag för dag denna vecka med så har vi ju helgen här till slut!?

Hoppas ni med haft en bra helg och får en fin vecka!

Älskade katt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar