Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 11 september 2014

Kära september


Det är verklgien något visst med september…..
Att vi sedan blir så väl behandlade med att solen fortfarande strålar och värmer även denna månad gör ju inte saken sämre, även fast jag nu också mer uppskattar de där lite ruggiga kvällarna med tända ljus och sprakande brasa i köket. Men de kommer ju de med tids nog….


Fick igår hem en omgång Pomp De Lux kläder och i år har de åter den fina, lite mer svagt gammelrosa färgen i kollektionen. Blev en blandning av det och lite grått i år. Tip top tyckte en Liten med.
De har så otroligt bekväma kläder och jag kan fortfarande bli lite avundsjuk på de små som får mysa omkring i dessa sköna kläder, hade mer än gärna önskat att det fanns i vuxenstorlekar med…

I morse blev det lite extra mys och tjål med Mira innan skoldags.
Mira är i en så skön period nu. Sån härlig personlighet och roliga påhitt hon har för sig den där fluffhögen vi har. Önskar så att vi snart får fatt i en hane till henne... Det är så fint ute nu. När löven fortfarande sitter kvar men sakteliga börjar ändra färg och falla till marken. Den fina tiden innan den karga delen av hösten tar över.

Jordgubbsblommorna har hittat nya krafter.


Snart dags att ta in utemöblerna…?Jag har gjort några små ställen i trädgården för att få lite lugn en bit från kaoset som just nu råder med fasad och utanför huset, så det ändå känns trivsamt att vara där.
Synd att det är så vansinnigt mycket mygg ute fortfarande bara….
Det sker ju helt klart förändringar med huset…
Nästa vecka kommer snickarna igen och fortsätter.

Hoppas vi får en hel del gjort under helgen som kommer då den än så länge ligger väldigt tom framför oss. Så skönt att kunna ta vara på den lediga tiden. det är ändå väldigt roligt att fixa med detta när vi väl håller på då det ju ganska snabbt syns resultat.

Nuvarande entrén

Nästa vecka ja. Kanske heller inte är för inte som september är min favoritmånad då jag ju fyller år mitt i den ;0) Jag är ju barnsligt förtjust i det här med födelsedagar, har nog blivit det mer igen på senare år, kanske sedan Liten kom och att hon smittat av just det på mig, för hon ääääälskar det verkligen.

Jag fyller ju jämt i år med, tänka sig, hur gick det till…?
Men det känns bara bra. Födelsedagen kommer firas med lilla familjen för att sedan firas med fest i slutet på månaden. Ska bli helt underbart roligt då det kommer bli en stor och härlig samling av närmsta familjen, vänner, både nyfunna och gamla vänner från både förr och nu.
Men åh så skoj, jag längtar verkligen.
Maskerad ska det bli… Så viss förberedelse pågår med det som komma skall, även fast jag faktiskt känner mig väldigt lugn. Jag som alltid vill gå "all in" med allt som ska fixas innan, osv, men faktiskt så tar jag det denna gång det mer lilla lugna och känner att jag har koll på läget ändå. Med den samlingen folk som kommer är jag ganska säker på att det bara kan sluta på ett sätt ändå!

Men nu, torsdag…..
Lunchdags snart. Ska sätta mig ute och äta i det härliga vädret.
Har en del som ska jobbas undan här med då förmiddagen varit ganska kaotisk med jobb.

I morgon, bästa dagen i veckan enligt mig och säkerligen många fler.
Snart är vi där hörrni…. Fredagen är snart här...


2 kommentarer:

  1. Grattis i förskott på 40-års dagen. :-) Jag är fortfarande in och läser dig blogg med ojämna mellanrum. Du tar så fina bilder. Mvh Esmeralda (Mukdara, Khao Lak)

    SvaraRadera
  2. Trevlig helg! !! Jag älskar också denna årstid, varje tid har sitt men tiden just nu är så mysig! Fina färger å friska lite kalla luften å mysa i soffan under filten å tända Massa levande ljus💜 ♡Ha en mysig helg!

    SvaraRadera