Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 27 november 2014

När julen egentligen smakar som allra bäst.


Snart är den över, november månad, så snabbt den var förbi trots allt!? 
Kan nog bero på att vi drog fram med julen direkt där i början, så nu är det bara det allra gottaste kvar. 


Bara roligt fix med pynt och pyssel och framförallt "bara vara" tid i underbara december. 
För snart är vi där.

Tomtens handske, glasögon och en bit av rocken som fastnat i öppna spisen….
Tomten har ju som bekant varit på besök och nu även lagt paket under granen. 
Liten klämmer, skakar och kikar på dem varje dag, morgon som kväll. 


Nu har vi pyntat i varje rum, mer eller mindre. Det som är kvar är fler julblommor, byte av minigranar och in med en lite större minigran i hallen. 
På utsidan ska vi fixa adventsgranar med belysning, kärve till fåglarna samt lite annat. Hoppas få detta gjort under lördagen så vi riktigt ordentligt kan njuta av första advent. 


Från och med måndag kommer julmusiken strömma ur högtalarna varje dag fram till jul, från morgon till kväll. 


Mira är med och kikar och verkar faktiskt med njuta och mysa av denna tid med. På sitt eget lilla sätt. 



Var sak har fått sin plats de senaste åren.



Liten har stenkoll på dagarna som är kvar nu innan första advent och första december. Längtar som en tok till måndag för att få öppna den första luckan/paketet i kalendern. 


Nu ser vi fram emot fredag med lite glögg mys här hemma, lördag med fix, kalasbakning och avslutningsvis middag hos goa vänner och söndag med firande av första advent. 
Har laddat shoppinglistan för att inhandla en massa smaskiga ingredienser för att kunna njuta av alla goda smaker denna högtid har att bjuda på, för det är NU det smakar som allra bäst!

4 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt det ser ut! Jag älskar julen jag med och speciellt tiden före med allt mys och pyssel och förväntan. Idag gick det bra för dottern att komma upp på morgonen eftersom det var dax för årets paketkalender. Hon brukar vakna lite VÄL tidigt under december;) Om hon råkat vakna mitt i natten nån gång så brukar hon fråga om det är dax att öppna ett paket....Idag fortsätter jag med att plocka fram mer advents/julpynt och börja planera för julklappar eftersom jag bara köpt EN ENDA hittills......! Och vilken fin katt ni har, så ovanlig färg. Är det en raskatt?
    Ha det bra och njut av december!:) /Nettan

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Nettan! Ja men det är samma här, ;0). Hon var så laddad i morse, minns själv att jag med kunde vakna mitt i natten för jag ville upp och öppna =0) Det är såååå mysigt nu, absolut bästa tiden, när allt fortfarande ligger framför oss! Ja Mira är för go. Just nu är hon inne i ett rejält löp, men då blir hon bara extra gossig. Hon är en chinchilla/perser/ragdoll. Hoppas du får en fin julvecka med mycket mysigt pyssel! Kram

    SvaraRadera
  3. Alltså du är galen kvinna!! och jag älskar det! Vi har ingenstans att fira jul iår.. kanske kommer till er ;)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men jag vet, jag går crazy här hemma just nu =0) ÄLSKART!!!! Men varför inte då, ska ni inte vara hemma? Ja tänkt vad mysigt det skulle vara! =0) Kramar Beauty

      Radera