Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 20 januari 2015

Bland burkar och renoveringJa men nu håller vi oss verkligen inomhus…
De sista dagarnas gråa utsida med blåst som känns som det blåser rätt igenom en, gör att jag inget hellre vill än att bara kura ihop mig och mysa på här inne. Tack och lov kom det åter lite snö igår kväll och inatt, så nu är det åter ljust, frågan är bara, hur långe får det lilla kvar denna gång…!? Ska det vara, ska det vara ordentligt tycker jag….


 I helgen som var rensade jag runt i vår lilla färgklick här hemma - köket.
Är ju som bekant ett riktigt burk freak. Stora som små, plåt eller glas, många ska det vara.
Älskar känslan av lite "skafferi" i köket.


Är ju också löjligt förtjust i pasteller och rosa i alla dess kulörer.
Att jag en dag skulle blanda hej vilt med rosa och rött trodde jag väl aldrig förr, men se vad fel man kan ha. Tycker de kombinerar varandra bra och är det någonstans jag vill ha dessa färger så är det ju i vårt lilla kök där vi ju spenderar en hel del tid.


De små glasburkarna för ekologiska kryddor, från  Leilas General store , passar perfekt som små pillerburkar när de tömts på kryddor.

Magsjuketider på Litens skola så nu är det vitpepparkorn som gäller, så får vi se om det håller…
En uppskattad liten vrå
Härom dagen, i söndags, kom Liten på att hennes älskade Skrållan docka fyllde år så då var det ju självklart dags att baka en tårta. Så roligt att se hur hon går igång och fixar. Skrållan fick frukostbricka med bland annat små hjärtsmörgåsar och smoothie, för att sedan då få äta tårta och kolla på Tjorven och Skrållan -


Burkar som jag samlat på mig genom åren fyllda med allt ifrån skorpor, spritsar, kattmat, te, godis osv.
Så himla mycket trevligare med förvaring som man kan ha stå framme istället för att det ska stuvas in i något trångt skåp. Nej, hela köket får vara vårt skafferi.

Än så länge har jag inte tagit tag i alla mina recept men även det ska bli skönt att rensa när det blir gjort. 
Är så otroligt nöjd med vår Kitchen Aid som jag använder mycket, både till matlagning och bakning.

 Direkt när man går ut från köket till "matsalen" så blir det genast avskalat igen med mindre färger, men det är så jag vill ha det och trivs med.


Passade även på att byta tyg på våra köksstolar. 
Det vita tyget var allt annat än vitt och byttes till det grå och vit randiga.
Stolarna blev som nya för ca 100:-.Renovering av pysselrummet är i full gång på övervåningen.
Mannens vän målaren M, har nu börjat med tapetseringen och det ser jättebra ut, åh vilket lyft, så skönt det ska bli när det blir klart. Med bättre arbetsytor, mer förvaring (kommer förmodligen bli liknande skåp som de vi har i köket), bättre belysning, ja, men så nödvändigt för  där är jag säker på att det kommer spenderas många mysiga, fixiga,  pyssliga stunder framöver.

Tapeterna har anlänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar