Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 23 januari 2015

Pastellerna har hittat fram igen


Underbara fredag med känslan som kommer med den…
Hela helgen som ligger framför oss… Jobbet är gjort, kylen är fylld, färska blommor står på bordet, hemmet står redo för att fyllas med go helgkänsla. 

Efter julen har jag trivts med att ha det avskalat, grått och stilrent.
Men nu kände jag att det behövdes lite mer färg i tillvaron och det är väl ingen hemlighet att jag är väldigt svag för pasteller… ÄLSKAR det, har alltid gjort...


Jag har rensat igenom skåpen hemma och plockat fram sådant som stått väldigt långt bak i skåpen en längre tid. Kompletterat med en del nytt. Älskar HM´s HOME collection och ingen är nog gladare än jag att just HOME kommer till Karlstad när det ska öppnas en ny Galleria här….!!!

De har så himla mycket fint till väldigt bra priser, så det behöver inte kosta en förmögenhet om man vill ändra om med lite nya inredningsdetaljer.

Som den här mattan till exempel...
Ja men jag vet, den här hörnan kan vi nu, men jag får verkligen aldrig nog av den…
Känns lite som hjärtat av vårt hus som ordagrant sprider värmen till både kropp och själ.
Underbara kuddfodral, perfekt att byta ut för årstiderna och vad man vill ha.
Gammalt och nytt
Två utan favoriterna...


Idag fick jag även hem superfina ljuslyktor från  Lakewoodliving
En stor och tre små. Det kan liksom aldrig bli för många ljuslyktor i ett hem enligt mig….

Jag som tidigare haft väldigt svårt för att blanda silver med guld, liksom jag tidigare kände för rött och rosa ni vet, har nu fastnat helt för att blanda dem. Har nu smugit in både guld och mässing färger till zink, silver, och betong och jag tokgillart. Eftersom jag har lite svårt för att bestämma mig för vilken stil jag gillar mest, så känns det toppen när jag nu kan blanda dem alla hej vilt.Lånade en liten detalj från Liten för att sprida ut pastellerna lite,
favoriten är ju helt klart rosa, med lite guld i så klart….

Ikväll blir det massor med tända ljus, god mat och "gästspel" av mannen som har en matchfri fredag. Det ni hör inte vårt fredagsmys till så det känns extra härligt med lite manligt sällskap en fredag =0)


Har försökt mig på tulpaner redan, men nej, får inte riktigt till det med känslan där… Tycker de blommar ut så fort. Håller mig till rosorna som jag älskar.

Doftljus och liten porslinsask från HM.

Åter fick de fina julgransgirlangerna komma fram. Har använt dem både till bröllop och påskprydnad.
Så nu får det vara med även denna vinter och vår.
 I hallen fick en gammal pläd hitta tillbaka så nu är det pastelligt lite överallt här hemma och det känns bra. Blir lite "varmare" känsla. Och det behövs ju nu. När temperaturen äntligen visat några fler minusgrader. Utanför ligger ett ganska tjockt snötäcke så nu hoppas jag helgen bjuder på både sparkstötting, skidåkning och lite pulka med. Mannen säger att han känner sig lite krasslig och Liten har klagat över lite ont i magen… Hua, vi hoppas det stannar vid det… Stor och Liten ska ju på förhandsvisning av Big Hero 6 så jag tycker de ska hålla sig friska….

Men nu, äntligen, fredagsmys…
Hoppas ni har haft en bra vecka, har en fin fredag och får en fin helg allihop.
KRAMAR4 kommentarer:

 1. Du har så fint och mysigt hemma! Jag har precis som du fått en längtan efter mer färg nu och har beställt lite smått ut Green Gates nya kollektion:) plus letat fram lite gammalt ur skåpen......har även jag beställt från HM:S HOME.......dom hade så mycket fint och till bra pris som du skrev, så nu känns det lite "vårigare" här hemma....även om jag inte direkt väntar på våren ute......idag drar vi nog till stugan med skoter för det är nog inte ens plogat upp dit....får se hur det går...kanske "lillan" får sitta på kälke bakefter så inte skotern blir för tung.....men det var länge sen vi dammade av skotern så det blir kul!
  Hoppas du/ni får en härlig helg!!!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja men du jag har sett Green Gates nyheter….hjälp vad mycket fint…
   Nej jag känner precis samma, vill absolut inte ha vår riktigt än, vill att det ska vara snö nu fram tills mitten på mars ungefär så man hinner njuta av vintern när det är som bäst och allt vad som bjuds med det!
   Vad härligt det låter med skotertur, vilken känsla, vilken lycka för en liten att åka bakom med! Hoppas ni får en "go tur och att du/ni med får en bra helg på alla sätt! KRAM

   Radera
 2. Tips ang tulpaner. Det får bara vara lite vatten i vasen så att det täcker stjälkarna typ. Sedan får man inte knipsa stjälkarna för då drar tulpanerna åt sig för mkt vatten och därmed dör. Testa det så borde det gå vägen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, toppen och stort tack för tipset!

   Radera