Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 27 januari 2015

Smycken


Det var ju det där med att blanda. Blanda rosa och rött och silver med guld som jag nu faktiskt gärna gör till skillnad mot förr. Men än så länge har jag sträckt det modet till att blanda i hemmet, inte på kroppen…


Skämt och sido… Både jag och mannen är mer "silvriga" än guldiga. 
När vi förlovade oss blev det två ringar från Efva Attling. När jag nu fyllde 40 fick jag av mina äldsta goa vänner ett smyckeset från Edblad i stål och guldfärgat, jättefina verkligen, men jag blev sedan lite osäker på om jag skulle använda dem, då det ju var med guldfärg också… Fånigt va, jag vet!? Men jag tycker det var så synd om de då oftare skulle ligga i sin ask än att jag skulle ha på mig dem varje dag, så jag var lite "otypisk mig" och faktiskt frågade om jag kunde få byta, vilket de ju med hade sagt att jag kunde…. Och självklart kunde jag det, de ville ju med att jag skulle vara nöjd!


Så när jag gången efter festen kom tillbaka till hemstaden gick jag in i guld och silverbutiken för att byta och insåg vad mycket fint jag missat tidigare från Edblad …. (se länken)

Hade till och med svårt att välja denna gången.
Jag valde till slut tre armband eftersom jag alltid har armband och dessa är så bra att kunna kombinera med andra favoriter. De tre blev det med hjärtat, det långa som jag har tillsammans med min klocka och det tredje med pärlkedja. Så nu när jag har dem tänker jag alltid lite extra på mina goa vänner.


På min höger arm just nu - Stjärnan från Edblad, hemmagjorda gummiband, (himla roligt pyssel förresten) , ett textarmband jag fått av goaste grannen och "Messina" från Lakewoodliving.
Eftersom jag tack vare denna 40 års present fick upp ögonen för Edblads smycken så har jag nu blivit lite av en samlare. Jättekul att ha hittat ngt som man kan spara på, som man ändå kan ha tillsammans och byta efter vad man känner för dagen.
Dessutom är deras smycken tillverkade av kirurgiskt stål och därmed nickelsäkra vilket är ett måste för mig, annars kliar det direkt. De har ju dessutom inte bara vackra smycken heller utan även ett stort utbud av stilrena kläder, skor och inredningsdetaljer. 

Gillar verkligen deras kollektion med stjärnan med så där har jag örhängen, armband och ring.
Trivs så bra med dem.

När jag köpte min stjärnring var Liten med.
När vi kikat på Edblads smycken första gången föll både hon och jag för den lilla ringen med glittrig rosett. Denna gång fanns det bara en enda kvar och den passade perfekt på en Litens finger, så självklart var det väl en mening med att hon skulle ha just den!? 

Av kära mor fick jag hjärtörhängena i julklapp och det skulle vara så roligt om de fick för sig att göra en ring med hjärtat också.


Har aldrig nånsin varit speciellt inne på märken över huvud taget, men just detta gillar jag då hela deras kollektion faller mig i smaken. Att det dessutom inte är svindyrt jämfört med många andra märken är ju bara en bonus.

Åter till dagen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar