Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 14 januari 2015

Halvtid på veckan och månadenHar faktiskt varit riktigt kul att jobba denna vecka. Poletterna börjar trilla ner med det nya ekonomissystemet. Saker jag våndats för och sett som stora frågetecken har tack vare bra support och hjälp från våra samarbetspartners i Sthlm förvandlats till utropstecken och punkter. "Ångestmappen" med, enligt mig, krångliga fakturor som skulle läggas in och som jag dragit på, har tömts och fixats. Nu väntar bara dagen idag med en hel del fix inför att vår fd. ekonom kommer i morgon och vi ska fortsätta med bokslutet. Men det blir säkert bra det med. Allt ordnar sig ju i slutändan, som jag lärt mig sedan jag flyttade hit till Värmland ;0)


Helgen som var, bjöd på blandad kompott, men var i det stora hela väldigt lugn och skön med mysiga möten och stunder med väldigt goa vänner.

Fick de fina rosorna av J med familj som var här i söndags på fika och lek.
Så kul när man äntligen får tillfälle att ses med alla familjemedlemmar med, inte alltid lätt att få ihop det.

Smaskens med grillade marshmallows vid brasan.

Skåpet bakom sängen, fylld med plats för förvaring av smycken och smått, var den stora julklappen.
Pö lördagen röjde vi ur julen helt och hållet från även Litens rum, och hur som helst så är det ju skönt när det är gjort. Men faktiskt så längtar jag tillbaka till julen och saknar den, rejält. Med allt vad den hör till, får verkligen aldrig nog av det där…. men nu är ju Januari här, snart Februari med.

Mira, som nu är i löp igen, trivs i Litens Barbie "teater/catwalk" som vi fixade i ordning härom dagen.
Tanken var ju att vi skulle försöka ta en kull på henne vid detta löp, men när jag började räkna på det så verkar det inte alls bli bra med lite saker vi har inplanerade framöver, så vi får helt enkelt lägga ner de planerna ett tag till, tills efter sommaren och göra ett nytt försök då… 


 Alltså inga små kattungar för Miris denna gång heller, men tur då att man kan få gosa med andra små bebbar. Var hos våra vänner som fick ett litet mirakel för en månad sedan. Åh så go.
Hon sov mest hela tiden. När hon vaknade fick Liten till sin stora lycka sitta och hålla i henne och var helt salig när lilla L somnade igen i hennes famn. Så fascinerande med de små händerna med de pyttesmå naglarna, de små fötterna och benen, ja men allt så klart.

Så fint de hade fått med i sitt hus som de renoverat hela året.


Inte nog med bebbar då jag igår träffade två till som tillhör en klasskamrats till Liten, och hennes familj.
Dessa två, en kille och en tjej, bestämde sig för att komma ut 7 veckor för tidigt, alltså dagarna före jul.
Men nu hade de vuxit till sig. Så goa. Tänk att de nu, 3 veckor gamla eg. skulle ha en månad kvar inne i magen om det hade gått full tid. Mäktigt och stort det där livet. 


Nej, nu får jag ta och jobba vidare.
Har några saker att bocka av på dagens lista innan jag kan ta halvtid och "gå hem" för dagen….Inga kommentarer:

Skicka en kommentar