Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 2 januari 2015

Ett lyckat avslut, Ett Gott Nytt År, tillbakablickar och framtidstankar, så välkommen 2015!Vilket år det blev, det där 2014.

Det blev nog ett utav de absolut bättre trots några jobbiga och tråkiga stunder, för det är väl så livet är!?
Det är inte bara rosaskimrande och vackert, det är inte bara lätt och luftigt, ljust och härligt, nej, livet är så mycket mer även fast det ofta visas upp från den ljusa sidan via sociala medier.

Jag själv väljer att publicera det som gör mig glad och ger energi i hopp om att det kan smitta av sig, kännas igen och inspirera, men låt er inte luras, även här har det varit höga berg och djupa dalar. Väldigt djupa dalar vilket kanske gör att jag än mer uppskattar de stunder som känns långt borta från det.
Det vet jag att de som känner mig bäst är väl medvetna om och jag hoppas att de gånger jag lättar mitt tunga hjärta här att det accepteras och att jag inte blir dömd som en svagare människa för det. Det här är jag. Det är vi och vårt liv. Tycker man att det på något sätt är provocerande eller man blir på något sätt illa berörd eller irriterad, så är det ju så att man kan välja bort idag. Det här är på något sätt mitt sätt att få ventilera, föreviga och göra det lättare att minnas livets stunder, framförallt från den ljusa och goda sidan. För när jag och min familj mår bra, det är då jag inspireras och tycker det är roligt att föreviga, då har jag energin till att göra saker. Jag vill om jag kan och har möjlighet fylla livet med det som får mig att må bra. Familjen  är och förblir det absolut viktigaste för mig, nånsin.

2014 började likt många andra år, ganska tungt, som de tidigare åren varit i det stora hela. För mig var livet väldigt svart eller vitt, inte funnits någon direkt gråzon. Rejäla toppar och dalar. Det tog enormt mycket energi, framförallt i ren frustration över att jag inte kunde kontrollera det.
Jag har lärt mig mycket om mig själv utifrån det och gjort val som jag inte alls känt mig bekväm med, men som visats sig varit ovärderliga på lång sikt, för mitt och de närmstas bästa på alla sätt.
Är och förblir en känslomänniska som förmodligen känner för mycket för vad som egentligen är hälsosamt. Känslorna för med sig tankar som i sin tur väcker känslor, osv, ja men ni förstår säkert.
Jag har varit enormt nära att bränna ut mig totalt, men det stannade vid att jag blev rejält vidbränd. 
Tack och lov….

Jag fick då lära mig att lyssna på mig själv och göra val som inte alltid skulle bli lätta. För min största bov är stress, i alla dess former, fysisk som psykiskt, där den ena delen så småningom blir till den andra oavsett. Kroppen har sagt ifrån både genom fysiska värk och som de som följer mig vet, Rosacea. 
Jag har lärt mig att lyssna av mig själv och de signaler som orsakar min stress.
Jag vet att det numer behövs extremt lite för att bägaren åter ska rinna över och ta ner mig.
Med det har jag blivit betydligt snällare mot mig själv, vilket har blivit ett måste för att jag ska kunna vara hel, för är jag inte hel kan jag heller inte vara det för andra, för de som betyder mest för mig, för de som ger mig den energi som jag behöver.

För mig har det hjälpt otroligt mycket att ändra kosten utan att på något sätt gå in i någon slags diet eller program, vilket jag lärt mig enbart har motsatt effekt på mig. Jag har inte gjort en stor grej av det utan valt bort det som jag märkt att min kropp inte mått bra av, som vissa laktosprodukter, socker till viss del, men att jag unnat mig av sånt jag älskar, som mat i alla dess former. 
Fysisk aktivitet har blivit en naturlig del i mitt liv och finns nu med i mina vardagliga rutiner även det utan att göra för stor grej av det.

Jag kommer inte ha några nyårslöften alls, men några personliga mål som jag kommer hålla för mig själv, med det gemensamma syftet att öka livskvaliteten och hålla mig på en bra nivå både fysiskt och mentalt. Jag vill fortsätta känna mig så harmonisk som jag gjort under slutet av det här året och jag kommer därför fortsätta prioritera mig själv och de mina.

Det har varit extremt jobbigt stundtals och jag har lärt mig att jag ibland måste igenom det absolut jobbigaste och mörkaste för att kunna se klart. Det viktigaste jag fått med mig det här året är, att jag inte längre är rädd för mörkret och det är jag EVIGT tacksam för.

Jag har också förstått att jag under det gångna året inte kunnat ge tillräckligt av mig själv till någon som behövt det, vilket gjort mig jätteledsen och tagit en hel del energi, då jag aldrig nånsin gjort något avsiktligt för att såra en annan människa. Jag trodde att jag utifrån de förutsättningar som varit, kunnat vara det stöd som den personen för stunden behövde, men tyvärr inte. Den personen behövde mer av min tid och jag har inte kunnat ge den det.
Jag insåg att jag tyvärr inte kunde vara den vän som den personen behövde och det gör ont, men det är väl även så i livet att saker och ting ter sig så olika utifrån vad man prioriterar och hur mottagaren tolkar de val man gör, även om de aldrig någonsin var avsikten om att såra den personen, aldrig nånsin, långt därifrån.

Jag hoppas att jag under 2015 och kommande år, kan vara den vän som någon behöver, för de som vill och behöver mig, utifrån de förutsättningar som är. Jag hoppas lära känna fler härliga människor och umgås med de som redan finns i mitt liv som fyller mig med en massa positiv energi, både gamla som nyfunna, oavsett om det sker rent fysiskt eller via samtal eller annan kontakt, det viktigaste är att höras av istället för inte alls, för idag vet jag att de flesta har fult upp framförallt med sig själva, sina familjer och arbete, allt det som livet innefattar och jag tror att vi nog alla är rörande överens om att vi alla skulle vilja ha just mer av just det, tid. Jag kommer dock alltid prioritera tiden med min familj mest, så är det och kommer så att förbli.

Det blir många tankar och funderingar.
Det rör sig otroligt mycket här uppe nu och det är ändå skönt att få blicka tillbaka på det som varit, utvärdera både det och sig själv, för att kunna blicka framåt och försöka få till det är livet så bra som möjligt utan att varken sätta sig själv eller någon annan i kläm.

Men nog med detta nu.
Nu blickar vi tillbaka på den sista dagen av det förra året för att sedan kunna gå framåt igen.
Hoppas ni alla fick ett bra avslut och har fått en fin start på 2015!


Vädret var helt fantastiskt här på Nyårsaftonen.
Så där lagomt kallt och en strålande sol på blå himmel.
Vi passade på att vara ute en stund mitt på dagen mellan kvällens förberedelser.
Till skillnad från idag då det åter är slask, regnigt och grönt på backen, så var det vackert vitt och frostigt, så där sprakande och knaprigt som ett täcke med kall snö ger.

Lite var supernöjd med att få ihop några snöbollar att få slänga på sin pappa.Jag älskar ju, som bekant, att fixa och dona inför all slags festlighet.
Duka och dekorera tillhör ju faktiskt min hobby, tycker det är fantastiskt roligt att gå loss på deko!
Blanda naturliga ting med glitter och glam!Använde samma bordsdekoration som vi haft till julbordet men bytte bara blomsters och växter.Nyårskit med hattar, diadem, och andra saker att pryda sig extra nyårsfin med!

Vi firade med underbara grannar som vi lärt känna under året.
Något av det allra bästa helt enkelt som detta år har fört med sig, helt klart!
Som förrätt hade vi gjort olika snittar och plock som passade lika bra till förrätt som till efter midnatts snacks.


Bästa L stod för sin supersmaskiga pannacottan, denna gång med inslag av Nutella och ett täcke av passionsfrukt och hallon. Vi har nu bestämt att pannacottan, som vi alla gillar, får bli den dessert som följer våra middagar, men med olika varianter, spännande för 2015!


Bästa L stod även för förevigandet av denna afton så varsågod, en sammanfattning av vårt firande som blev en toppen kväll på alla sätt och vis!

Dukning och plock

I väntan på middagen
Bus och mys, tomtebloss och partyhattar
Äntligen middag
Fantastiska tolvslaget med de bästa av fyrverkerier!
Från oss till er, ett jättegott nytt år!

På alla sätt, ett jätte gott nytt år önskar vi er alla!


Tack och hej 2014, du blev riktigt bra och jag är evigt tacksam för allt du äntligen lärde mig, som sammanfattades lagom till jag fyllde 40, TACK för det!

Nu blir det bloggpaus under helgen.
Sen väntar ju fortsatt lite ledighet innan det är dags att ta sig an den vanliga vardagen med det som det innebär. Ser faktiskt fram mot det med, nystart ändå. Tänk att jag, till och med längtar att efter helgen tömma rummen på det röda och julen, ja tänk va!? ;0)

Stor kram till er alla och ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar