Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 7 januari 2015

Turistat oss i vackra huvudstadenSom vi brukar så började vi även detta år med ett besök i vår vackra huvudstad i samband med att vi bokat Disney on Ice sedan en tid tillbaka. Har blivit en jättemysig tradition att börja året med.


Vi bodde på Quality Hotel Globen och som vanligt så skulle vi utforska varje korridor och vrå som hotellet hade att bjuda på för kommande kurragömma lek, det hör liksom till när vi bor på hotell.

Förra gången vi bodde på samma hotell var det ganska slitet, men de har gjort en rejäl uppfriskning och jag kan varmt rekommendera det. Perfekt att bo där om man ska på något evenemang på Globen så klart.


Efter att vi installerat oss var det dags att utforska stan lite för middag och jag fick denna gång med mig min lilla familj till Djingiskhan dit jag var på ett alternativ julbord för en ca så där 20 år sedan…. Tyckte då det var jättegott, så jag ville ju testa det igen. En klassisk mongolisk restaurang där man själv väljer på en tallrik det man vill ha och de sedan steker i ordning. Det var faktiskt även denna gång fantastiskt gott och de hade en sushibuffé som var den absolut bästa jag ätit, galet gott!!! 
Liten åt med pinnar som om hon aldrig gjort annat och vi blev såååå mätta.

Utforskaren
En härlig morgon från hotellrummet
 På fredagen när vi kom till Stockholm hade vi tänkt ta Junibacken i hopp om att det skulle vara mindre folk om vi kom senare under dagen. Då vi kom vid 15.00 och kom in till kassan sa de att om man hade möjlighet att gå en annan dag så skulle man ta den då det var kö till allt och 2 timmars väntetid till sagotåget….. Vi bestämde oss ganska snabbt att göra ett nytt försök på lördagen.


Vi åkte dit till öppningsdags och vi var i princip helt själva där inne. Kunde direkt gå in och åka ett köfritt sagotåg och sedan kunde Liten strosa runt och testa allt det hon ville utan att behöva trängas med en massa andra barn. Så salig.


 Detta var tredje besöket för oss.
Gillar verkligen Junibacken. De har verkligen fått till det till en riktig sagovärld.
Liten var så nöjd. Vi hade ju också hört talas om den nya avdelningen….

Det mysiga cafe´t med cirkustema
 På väg in i mysteriernas värld….


För en liten tjej som verkligen älskar Lassemajas detektivbyrå böckerna och som själv utnämnt sig till deckare, så var det verkligen som att kliva in i en liten drömvärld. Att få gå omkring i Vallebys miljöer från böckerna och vara i nästan samma storlek som de olika karaktärerna, ja men ni förstår ju….Upp till högkvarterets klubbrum var det tydligt att inga vuxna skulle kunna ta sig upp då det var en trång trappa upp och det är väl som det ska vara det.
Åh så nöjd hon var vår lilla deckartjej!


Ner från detektivrummet kom man med en rutschkana, så klart!Testar på att jobba på cafeét.Från ett fik till ett annan så tog vi en riktig gofika på Junibackens eget café.
Supermysigt och jättegott!Efter besöket åkte vi runt med bilen en sväng ute på Djurgården och kollade in alla fina hus och ambassader, innan det var dags att åka tillbaka till hotellet för att förbereda oss inför kvällen.

Bästa Astrid och vi.

 På hotellet strålade vi samman med vänner från Karlstad som vi åt middag med innan det var dags att bege sig till Globen för att äntligen få underhållas av karaktärerna från Disney.

Finalen med Frost var det absolut bästa, så vi var alla jättenöjda efter vår sjätte föreställning av Disney on Ice. En jättemysig tradition.


Vi kände att vi ville passa på att fortsätta turista oss när vi ändå var på plats, så på söndagen klädde vi oss så varmt vi kunde och åkte till vackra Skansen.


Spännande att se det utifrån inspelningsplatserna av filmen  Tjuvarnas Jul- Trolkarlens dotter.
Så mysigt att strosa omkring i de gamla kvarteren.


I den gamla Konsum butiken stod det två gamla damer iförda tidsenliga kläder och berättade om hur det var förr i tiden i butikerna. Allt är verkligen bevarat sedan förr.
I de gamla husen kunde man gå in och se hur de olika jularna kunde se ut förr i tiden.

Till nästa år får vi se om vi inte tar en tur till Stockholm innan jul med för det vore otroligt mysigt att besöka Skansen och Gamla stan innan jul och få med sig känslan av de säkert mysigaste julmarknaderna.Självklart ska alla djuren provsittas på, tack och lov inte de riktiga då.


Gose grynet på gose grisenTror aldrig det varit roligare än nu med alla dessa hål att stoppa ansiktena i =0)Trots att det ar kallt och blåsigt var djuren riktigt aktiva och oblyga så vi kom dem väldigt nära nära.


Litens absoluta favoriter, våra med tror jag, de mäktiga Lappugglorna.
Så stora och mäktiga som likt robotar rör på sina huvuden nästan ett helt varv.


Fina lodjuren.

Vackra Stockholm


Det har verkligen varit en fröjd att få vara dessa två så nära en hel skön ledighet tillsammans.


Det märks så tydligt hur väldigt nära de där två är, far och dotter, när det ges mer tid.
Helt underbart att se och som hon själv uttryckt sig vad pappig hon har blivit. 


Puss på pappan


Vi var väldigt nöjda med vår helg i Stockholm.

Goaste gosegumman
Sedan var det dags att påbörja resan hemåt med ett stopp hos kära mamma och pappa som varit kattvakter under helgen. Det blev gofika även där och några varma kramar innan det var dags att åka den sista biten hem. Väl hemma väntade bland det tråkigaste jag vet, upp packningen, men inte nog med det så kunde jag inte hålla mig från jul och nyårsprydnadnerna, så när vi väl packat upp, började jag samla ihop allt och fösa upp det och in med det i gästrummet för att att tillfälligt bli av med det.

I måndags gick vi lös på allt så nu är det mesta borta.
Litens jul är kvar och lite i köket som ska fixas i helgen, men annars så.
Hur som helst så är det alltid lite blandade känslor när julen är över. Det gick ju så fort, i år med.
Känns som att det var betydligt längre sedan än två veckor sedan som vi hade vår mysiga lilla julafton här hemma och som det var mer än en vecka sedan som vi firade in det nya året med våra goa grannar!?

Men nu är den fina tiden ett minne blott.
Det är ju till viss del skönt när man får skala bort och börja om.
En liten nystart.

Men usch och fy vad jag kommer sakna ledigheten tillsammans med min lilla familj.
Det har varit så himla skönt med en massa bara vara tid. Tagit sköna sovmornar, långa frukostar, gått i pyjamas länge och tagit dagarna som de kommit.
Visst var tanken att vi skulle hinna göra lite mer, träffa några fler osv, men nu blev det som det blev med det med och den här tiden var välbehövlig med.

Har börjat jobba lite smått idag, men i morgon är det mer "på riktigt".
Mannen började idag och Liten börjar imorgon.
Tror ändå det är skönt med en mjukstart och kort vecka får båda stor som liten som inte riktigt fått till det med vanliga rutiner än.

Till helgen väntar efterlängtad besök hos kär vän för att få snosa på efterlängtad bebbe och kompisar som kommer över på fika på lördag. Sedan ska resten av julen bort.

Hoppas ni där ute har det toppen och fått en bra start på det nya året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar