Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 26 januari 2015

Snö och töUsch, ja idag känns det lite så faktiskt, usch… Måndag, en "klassisk" sådan. Var galet trött i morse så jag somnade om när klockan ringde och blev lite senare med allt vad jag tänkt mig av denna morgon. Ni vet känslan hur man känner sig alldeles förvirrad, mosig och snurrig när allt som man skulle göra på en halvtimme-timme helt plötsligt behöver göras på typ, fem minuter… Ingen drömstart direkt. 
Det svider i mina ögon av trötthet. Mira har kommit in i någons slags löp, IGEN….!? Verkar som hon bara var ut och vände för att komma tillbaka i det igen, vet inte riktigt vad det är med henne. Supergossig och tjålig men går runt och ropar efter kille halva natten. Jag verkar dock vara den enda som vaknar av det. Nej, till natten blir det öronproppar…

Känner mig allmänt seg i kropp och själ, men ska snart ta mig en jätte kopp med te så kommer jag nog igång. Får drömma mig bort tillbaka till helgen så blir känslan lite lättare….


Vi hade lyckats komma över biljetter via Ica som hade ordnat med förhandsvisning av filmen Big Hero 6, så det blev lite tidigare uppstigning än vanligt på lördagen när man och dotter åkte till stan för filmpremiär kl.10.00. Finklätt för röda mattan stod det på inbjudan ;0)
De var båda mycket nöjda och tyckte filmen var bra.


Det snöade och blåste rejält i lördags men jag och Liten trotsade det och tog oss ut på skidtur här ute på landet. Riktigt mysigt och inte alls så kallt som jag trodde det skulle vara. Vi var ute flera timmar och åkte skidor och byggde snökoja. Så himla skön känsla när man väl kommer in sedan. 
Mannen var ganska nöjd med, fast inomhus och höll på med pysselrummet. Blir så fint med den nya tapeten och de nya listerna. Vilket lyft. Återkommer när vi börjar närma oss slutresultatet.


På söndagen var en Liten ivrig att komma iväg på skidtur.
Flera gånger kom det spontant - Åh vad jag älskar att åka skidor. 
Det märks verkligen för hon kör på som bara den och jag tror säkert vi åkte runt 5 km i det underbara vädret. Jag kan bara hålla med henne, det är verkligen så härligt!Inget går upp mot en paus i spåret, med nybakt kanelbulle och varm choklad.
Åh så gott det smakade i solen. 
Vi satt och mös där på en sten och kände solens värmande strålar mot ansiktet.


En liten njutare är vad hon är.
Så härligt att få hänga med henne hela långa dagar.
Hon uppskattar verkligen de kanske små sakerna, påpekade ofta hur mysigt det var osv.
Flera gånger kollade hon bakåt med mig att allt var ok, om jag hängde med osv. :0)


Jag råkade köra på henne i spåret då mina skidor gick lite för fort och jag inte fann mig i att bromsa…. Hon trillade först och sen kom jag och körde ordagrant över henne, med ryggsäck och allt så vi blev liggandes. Till en början hade vi nog lite ont här och där både hon och jag, men sedan blev allt bara en skrattfest, vi kunde inte sluta skratta och skrattade långt efter när vi körde vidare i spåret. 
Synd eller kanske mer tur att ingen filmade, för såg var det nog flera som gjorde då vi blev omkörda av en fyra fem stycken där vi låg…. =0)

Efter det fick hon åkte en bit före, framförallt när det gick lite neråt, och när hon tyckte att det var lagom avstånd till mig bakåt skrek hon - "Hojt hojt", då var det grönt för mig att åka igen….

Så himla härligt med all snö som kom.
Vi njöt verkligen av att kunna vara ute så mycket och ta vara på allt roligt snön för med sig. 
För efter vi varit hemma och fått i oss lite lunch, hämtade vi upp en kompis och spenderade resten av dagen i pulkabacken, så det var mörkt när vi åkte hemåt igen.

Supernöjda med helgen som var.
Dessvärre är det åter regn och rusk idag så nu är det åter grått och blött….
Självklart tror jag att man blir påverkad av det rent mentalt med, vädret gör mer än vad man tror.

Så nej, nu väntar en stor kopp te och jobb, vilket faktiskt känns helt ok, bara hjärnan får vakna till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar