Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 15 januari 2015

Recept och renovering


Förra året hade jag som plan att försöka ge mig tid att fixa i ordning några fotoböcer för de senaste åren…. Men det blev inte så, förra året heller.
Blir det av detta år så är det ju en enorm bonus, verkligen.

Men jag har en annan bit jag tänkte försöka ta tag i med. Alla favoritrecept som ligger löst i köksskåpet.
Recept jag hittar och tycker var toppen men som jag sedan tappar bort i röran.
Men med mina julklappar från stor och Liten, så kanske det kan bli lite lättare att hålla ordning på det, bara jag ger mig den tiden med ;0)


En hyacint segar sig fram i köket, precis som att den vet att den inte får vara kvar speciellt länge om den börjar gulna. men än så länge håller den sig fin, växer sakta och doftar ljuvligt.


Renoveringen utomhus får ju stå stilla nu under vintern. Tror att det blir balkongen ovanför verandan, som blir det vi startar upp med till våren, underbart. Längtar verkligen efter att kunna gå ut på balkongen från sovrummet och sätta mig med en stor kopp te och bara vara. Att ha möjligheten att vädra ur och hänga ut lakan och sängkläder. Härligt.


I brist på renoveringen nu då, för oss som tycker det är roligt att ha något litet projekt att pyssla med, har vi startat upp "projekt pysselrum" som ska fräschas upp och organiseras.
Det ska tapetseras och målas, sättas upp hyllor och in med skrivbord och två stolar så två pyssel tokiga kan sitta tillsammans lättare, med allt på plats, istället för att kånka runt på saker så fort det är dags för pyssel här hemma. Det kommer bli bra belysning ifall man sitter på kvällar och vill pyssla. 
Som allt annat blir det nog väldigt bra när det blir klart, så är självklart tanken.


Mannen hade förstått att det gömde sig en fin spegeldörr bakom en utav dörrarna där uppe, som täckts med en spånskiva. Så dumt, denna var i jättefint skick, men ska också den fixas. 

Jämte den dörren har vi en garderob med en liten variant av spegeldörr, så den får också fixas till.
Har beställt tapeter, och det ska bli så kul när vi väl får upp dem och sedan får se slutresultatet.


Sedan fortsätter vi, med rummet innanför, sovrummet, som kommer att få sig en rejäl förvandling….
Men det återkommer jag så klart till….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar