Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 4 september 2013

Balans


Det har varit uppöver öronen fullt på kontoret denna vecka, men, det är skönt...
Jag gillar det, jag känner att jag har hittat en balans nu som gör att det mesta känns hanterbart.
Jag kan inte göra allt på en och samma gång, hur mycket jag än skulle vilja det ibland, så får jag lägga saker åt sidan för en stund, prioritera, slutföra, sen gå vidare.
Är glad för alla de dagar jag har med mig den balansen.


Det är så klart både för- och nackdelar med att jobba hemifrån, men betydligt fler fördelar.
Nu när det är mycket att göra med jobb är det inte svårt att hålla sig disciplinerad och veta vad som ska göras, men jag måste också då vara lika disciplinerad med att inte bara köra på utan bryta för bl.a. lunch, annars är det lätt att jag tänker "jag ska bara"..... och kör på ett tag till och vips är det dags att hämta en Liten.Fick ett ryck här hemma på lunchen igår och började rensa runt på det "schabbiga". Gillar ju den "romantiska" skira stilen, men jag tog ett varv i huset och spanade in små som stora potentiella förändringar. Vill ha det mer robust nu, mer åt som så många andra "bytt om" till, mer åt det industriella.


Är så himla sugen på att göra massor här hemma nu, så jag får nästan hålla i mig själv. För mig är hösten alltid som ett slags "nyår" för hemmet. Vill göra en "nystart", fixa och dona, stort som smått, förbereda för hösten, kanske lite som att förbereda sig för att gå i ide? Man har ju på känn för hur mycket tid det kommer spenderas här inne under den långa kalla mörka vintern, så självklart ska det ju kännas trivsamt och mysigt då.


Vid Litens säng ska en tavellist upp för favoritsagorna.
Alltså, ett ganska litet projekt...


Vi har en ganska ny säng från bästa Lakewood .
Helt seriöst nu.... På fullaste allvar, hade jag ALDRIG kunnat ana hur skön en säng kan vara. VARJE kväll vi lägger oss konstaterar vi hur galet skön den är, har aldrig varit med om maken, vi sover som stockar i den. Och nej, jag får inte betalt för att skriva det här =0) 
Bara ett hjärtligt konstaterande. 

När vi besökte butiken nere i Skåne i våras då vi varit och hämtat vår lilla Mira hade vi inte en endaste tanke på att vi skulle köpa ny säng. Jag ville köpa några armband och lite små inredningssaker.

Men, så gjorde vi det, la oss i en utav dem...Det råkade vara den skönaste av dem alla och redan då var vi heeeelt frälsta...... Det är som att lägga sig på ett fluffigt moln och fara iväg på det in i drömmarnas värld.... Skulle kunna göra ett helt inlägg om bara den här sängen, lätt, men, det jag skulle komma till är ändå att den just nu kräver även den sitt lilla projekt. En sänggavel.
Vi har bestämt oss för att försöka oss på att göra en egen, och det vet jag inte om jag kan kalla för ett så litet projekt.... Hela sovrummet i sig är egentligen ett stort projekt då vi skulle vilja rensa ut sidoförrådet och göra en stor garderob av det. Bara det. Tapeten är orginaltapet så den har följt med ett tag vilket gör att den är ganska sliten, men det får vi se över den dagen vi kommit längre, med allt annat...


Mannens hemmagjorda "tv´n upp ur lådan" möbel


I måndags var jag och hämtade hem ett paket med de fem plagg jag "fick" beställa från Pomp de Lux
Är jättenöjda, både jag och Liten. Hon trivs så i kläderna som så vitt jag vet så länge jag beställt därifrån alltid är sköna och lätta. Är ganska säker på att hon aldrig skulle vilja ha dom på sig annars.


Sovit med flätor för krus, ny blus, så redo man kan bli för sin första skolfotografering.


Vill passa på och tipsa om en butik jag inte kände till förrän i somras då en vän till oss, köpt en matlåda, som denna nedan och jag tyckte den verkade så bra. Perfekt för mellanmålet att kunna stoppa i lite allt möjligt smått och gott. Liten älskar det.

Köpte den i en butik som ligger i köpcentrat Nordby

Systrarna Grenes, har massor med saker, påminner lite om Lagerhaus. Hoppas det blir fler butiker i Sverige snart!I morgon väntar förutom jobb, ett tandläkarbesök, inköp av tavellist och faktiskt lite fortsatt shopping av redan påbörjad julklappsinköp. Eftersom Liten fyller i slutet av året försöker jag alltid att börja handla ganska tidigt så det inte blir kaos i december som ju faktiskt är min absoluta favoritmånad på året. Då vill jag verkligen kunna njuta istället för att stressa runt som en tok. Balans var det ja!

(P.s klicka på Butiksnamnet för att skickas vidare dit.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar