Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 16 september 2013

Helgen som var, fyllde mig med massor av känslor.....därav ett låååångt inlägg idag


Mycket go fika blev det.....
Åh vad skönt det varit med helg. En bra sådan blev det med, med älskade mamma och pappa som bästa sällskapet. Det är så himla skönt att få ha dom så nära för en stund. Det blir kvalitetstid utöver det vanliga oavsett om vi gör en massa saker eller bara är i stunden.

I helgen blev det både det ena och det andra.


Vi har fikat i oss en massa gott och ätit och druckit ännu mer smaskigt.

Efter fikat i fredags var det dags att bege sig mot Litens skola för aktiviteter och disco som avslut på det.
Hennes första skoldisco... Stooooort.

Det var så kul att mormor och morfar kunde följa med och hälsa på, på hennes skola och att mormor fick hänga med in på hennes discot. Man riktigt kunde se hur pirrig hon var innan hon och någon mer kompis entrade matsalen med den dunkande musiken. De hade det så roligt så trots att hon dansat en massa var hon fylld med energi när vi kommit hem. Men sedan tog vi det väldigt lugnt i soffan allesammans. 

Mira tog det också lugnt mest hela helgen, tror jag måste göra ett eget litet inlägg om bara Mira någon gång denna vecka, hon är bara för skön.

Efter en god natts sömn var det dags för frukost och det är så mysigt att på helgen kunna duka upp på vagnen och sedan köra ut den i vardagsrummet för att inta frukosten i soffan.
Något jag faktiskt sett fram emot under sommaren.
Att det sedan är extra roligt när vi har finbesök gör ju inte saken sämre.


Fortsätter att välja EKO när det finns det som alternativ, och det kommer fler och fler produkter - BRA

 Vädret var varmt och växlande soligt så några av oss tog en promenad medan min mor och dotter tog cyklarna bort mot dagens utflyktsmål.


Mamma och pappa hade ju sett tidigare bilder från Mammamiansmission bloggen på vår "egen" lilla strand bortanför oss så de ville besöka den i verkligheten.


Tack och lov ligger älven fortfarande ganska lågt så vi kunde vada ut till sandbanken


Liten och pappans egengjorda gungbräda var kvar så nu fick Lammis åka med på en tur.

Var en skön och lagom utflykt för dagen.


 Det är så grymt härligt att bo på landet, jag trivs verkligen.
Så himla lugnt och fridfullt.

Finns än så länge både getter, får, hästar, kossor och höns i gårdarna runt om och det är så mysigt att stöta på dom dagligen.



Till lunch blev det gårdagens hemmagjorda pizzor som fick mätta oss.
Liten har aldrig tidigare varit speciellt förtjust i pizza, men sedan jag började med Hjärtpizzor har hon verkligen fått smak på det. Tomater har hon heller aldrig gillat, men sedan jag började köpa de ekologiska så mumsar hon gladeligen i sig dem med.


 Så himla skönt väder att vi passade på att sitta ute och äta, vem vet hur många gånger till vi kan göra det i höst utan att behöva bylsa på oss alltför tjocka kläder, då sitter vi nog hellre inne....


Vi har även tjuvstartat lite med födelsedagsfirandet. Varje chans till att äta en smaskig tårta måste ju tas. 

Chocohallon från detta café
 Även Mira fick komma ut.
Hon trivs toppen att vara i sele även om hon framförallt denna gång nog önskat att hon varit utan så hon hade kunnat utforska fasaden lite högre upp....




Igår efter att mamsen och papsen åkt hem åkte jag och Liten på mannens träningsmatch i hockey.
Gick så där för dom så vi blev bara kvar i 1 1/2 period för det var bra kallt och ruggigt i hallen. Men Liten tycker det är sååå roligt att kolla, hejjar och ropar som bara den på sin kära far =0)



Nej, istället för att sitta kvar där och frysa, bytte vi ishall mot vardagsrum och varm soffa, kokade oss varsin kopp te, tände MASSOR med ljus och kollade på film. Jättemysigt.

Kan aldrig bli för många ljuslyktor. Några av dessa fina hittar du här där även brickan är ifrån.
På hösten tycker jag man ska överösa hemmet med ljusslingor, mysiga lampor och levande ljus.


 Även dessa från Lakewood

 Samtidigt som regnet smattrade mot fönsterrutorna och mannen kommit hem från matchen så blev det eldningspremiär för öppna spisen i höst. Åh vad jag gillar det, knastret, värmen, doften och skenet som bara en eld kan ge ifrån sig.....


 Det blev ännu en helkväll i soffan. Jag gillar det, skarpt...
Så himla avslappnande och avkopplande. 


 Denna vecka verkar enligt kalendern bli lite lugnare än den förra, men det vet man ju aldrig.
Hoppas ändå det blir mycket tid för lek med Liten när hon kommit hem från skolan på eftermiddagarna, god mat då vi åter kör igång med  Lina´s denna vecka samt sköna promenader, tid med maken och kanske kanske även några stunder eller samtal med kära vänner.

I början på denna helg kom ett sms från en vän som jag tycker mycket om, även fast vi inte känt varandra speciellt länge och kanske inte ens hunnit umgås så mycket om vi båda har velat, men de stunder och samtal vi fått har jag tyckt mycket om. Ni vet hur man känner på en gång att man "klaffar", man tänker och tycker lika om mycket och man har gemensamma intressen. 
Jag var tvungen att läsa hennes meddelande om och om igen innan jag fattade att det var från just henne. Utan att gå in på exakt vad som hänt henne, har det följt mig hela helgen tills jag igår fick möjlighet att prata med henne. Det blir så tydligt hur fort saker och ting kan förändras, saker som man vanligtvis verkligen bara tar för givet, helt plötsligt är borta. Jag lider och blir så ledsen när jag tänker på det så om det bara är en bråkdel av hur hon känner så måste det vara som en riktigt vidrig, hemsk mardröm. Tänker på dig kära du och det kommer bli bra i slutändan.....

Från ett meddelande till ett annat så har jag idag också mottagit ett för mig enormt känslosamt meddelande. Men där tårarna fullkomligt pulserade ur mig, men av en helt annan anledning. 
Av lättnad och glädje, men också sorg och samtidigt förståelse över det som varit, tid som varit och gått förlorad, men som jag vet kommer komma tillbaka på ett helt annat sätt. 

Är glad över dessa två fina personer som på olika sätt och i olika tidpunkter kommit in i mitt liv. 
Två tjejer som liksom många andra är värda att få må bra på alla sätt och vis. 
Ni kommer dit, ni är båda på väg och med facit i hand hoppas jag att ni kommer kunna se att ni tagit er ur det ni nu går igenom med än starkare själar.

Dagens Jag - Oerhört känslofylld och tacksam över allt som finns i mitt liv
Allt detta, helgen som varit och de händelser och känslor som det har fört med sig, har åter igen fått mig att tänka till, lite extra. Är så evigt tacksam för det jag har i mitt liv.... På alla sätt och vis. Tacksam för min familj, mina vänner, allt det som man kan tyckas vara "ytligt" med, som hem, maten som står på bordet,  jobb osv men det är inte så himla självklart alla gånger det heller. 

Ta vara på och var rädda om varandra på alla sätt som går.
Hoppas att var och en där ute kan njuta av hösten på sitt eget lilla vis, låt inte mörkret komma och ta er utan fyll det med ljus på ert eget lilla sätt, fyll det med värmeljus, ljusslingor eller ljus som i form av de människor du tycker om lyser starkast och värmer dig mest.

KRAM

2 kommentarer:

  1. Alltid lika härliga bilder! Du är verkligen en bra fotograf!
    Stort grattis på födelsedagen! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Snäll du är, TACK, vad glad jag blir, både för komplimang och grattishälsning!!! KRAMAR

      Radera