Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 11 september 2013

Hösten är välkommen trots alltNu har den verkligen kommit. Efter helgens värme så märktes det ändå att något har hänt.
Det var lite kyligare i luften och i vår trädgård har det sakta fallit ner björklöv från träden, men så där härligt och fridfullt som om hösten vill att man verkligen ska gilla den, och jag gör det.

Just nu ser jag fram emot att få ägna mer tid inomhus, laga mustiga soppor, goda grytor och ta ett glas rött vin. Borta är suget efter grillmat och rosé. På kvällen vill jag tända en massa ljus och sörpla te i soffan under en filt framför tv´n. Gärna med en bit mörk choklad.


Men att tillbringa viss tid av hösten utomhus är ju också en fröjd, men nu är det mer ok att vara inne.
För jag blir lite så, tappar lite energi, vill ta det lugnt.
Hittar inte samma ork som på våren då det känns som att hela jag spritter.
Men jag känner att det får vara lite så nu. Jag går in i ett "mysläge". Lite så som jag en dag tidigare skrev, att jag gillar det här med att "gå i idé".Det blev ändå lite fix i trädgården på lunchen igår.
Behöver komma ut lite så jag piggnar till.
Tycker det är så fint med ljung så det hittas lite här och var här ute.
På två stommar av zink trädde jag ljungkvistar som jag klippt av från några buskiga ljungplantor, och virade dom sedan runt med grön tunn ståltråd.

Direkt när Liten klev ur bilen efter att jag hämtat henne sa hon - Åh vad fint du har gjort.
Hon har sinne för detaljer hon och det är så roligt att hon uppskattar de små sakerna jag gör.


Ser faktiskt till och med fram emot att fylla år snart.

Få fira lite, ha lite festligt här hemma. Ska fira hela året sedan tänkte jag, mitt sista år som "30-åring" ;0) och det är väl värt att fira. Tycker alltid man ska försöka hitta något att fira, allt blir så himla mycket roligare då, livet är ju en fest!


Våra fortsatta kommande projekt står vackert på kö.

Först och främst nu är det "Rensa" projektet som står på tur och det lär ju ta tid...
Idag ska det komma hem ett partytält som vi beställt, så jag hoppas att vi nästa vecka kan börja röjja här, rensa, sortera. Kanske det till och med blir en liten Gårdsloppis här hemma framöver, eller en Bloppis, definitivt en massa som ska ut på Blocket för nu ska saker bort.


Tavellisten till Litens favoritböcker har i alla fall kommit upp så den lilla detaljen bockar vi av.
Alltid lika skönt.


Nu dags att väcka resten av familjen och ta tag i dagen.

Hoppas att ni alla får en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar