Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 30 december 2013

Gottat oss....


 Här hemma har vi gottat oss, gottat oss i att sova länge på morgnarna, gått länge i myskläder och pyjamas, gottat oss i sötsaker som fortfarande inte tagit slut efter julen....
Gottat oss tillsammans, det bästa med den här julen och ledigheten.

Jag testade häromkvällen att göra en dessert på prov inför nyår då jag hade en förpackning med mascarpone hemma, och ja,visst se den smaskig ut....
Stekte havregryn med smör och socker tills de blev lite frasiga/knäckiga. Sedan varvade jag mascarponekrämen som blandats med florsocker och uppvispad äggula, havregrynen och tinade hallon. det var gott, men faktiskt bara helt ok....!
Tyckte det blev lit för mäktigt, hade nog hellre varvat vaniljkesella, hallon och smulade digistivekex och det kan ju se minst lika trevligt ut om man serverar dem i glas!

Men vi skippar detta helt till nyår då det blir klassisk kladdkaka istället som vår gäst ska baka, bland det godaste ju!


Efter att ha hittat ut häromdagen och tagit en cykeltur, i brist på pulkaåkning, tog vi en sockerchocksfika med varm choklad när vi kom in.

Är ganska så trött på det söta nu, ser fram emot att rensa ur kroppen med en nyttochock efter nyår istället.

Älskade gosan 


På Nyår kommer några nyfunna vänner till oss. En klasskompis till Liten med sin goa familj. Ska bli supermysigt. Idag delade vi upp oss så männen tog med sig döttrarna till badhuset, medan vi mammor ihop med deras lille pojk tog hand om handlingen. Fullt med folk på båda ställena, men skönt när det var gjort. Vi kommer garanterat bli mätta på nyårsafton....
Nyårsafton är ändå något extra tycker jag. Mysigt när man får festa till det lite med familjerna och även de små får lite feststämning!

Har gått här hemma och börjat plocka lite med det röda, men faktiskt, så låter jag det nog sista uppe ett tag till, tycker det är så mysigt. Vet hur trött jag kommer vara på det sen och då känns det lite lättare att ta bort allt. Få städa ordentligt och få in lite färska blommor, det kan jag se fram emot, fast inte riktigt än....


Vår kära lilla Mira.....

Så himla go. Har nu gått igenom sitt andra löp. Gick relativt bra den här gången med, peppar, peppar, fast en natt var jag tvungen att sätta i öronproppar. Man tycker mest synd om henne, men hon blir sååååå himla gosig så hon inte vet var hon ska ta vägen knappt.


Nu väntar ytterligare en "lördag" kväll... Känns som det är lördag hela veckan, vilket Liten konstaterade igår när jag tänkte jag skulle få henne lite tidigare i säng efter att ha varit uppe sent och vi alla vänt på dygnet... - Men mamma, du sa ju att det är lördag hela veckan ju...!?

Apropå lördag så fick jag ett sms från en kär vän i lördags som undrade om jag skulle med på "girls night out" så där lite spontant, men kände att jag nog inte var så uppladdad för det, men med kvällen blev jag visst det så vi hade en superkul kväll med massa tjejsnack innan för att sedan hinna ute lite på klubb med innan det var dags att åka hem. Ack ack vad sliten jag var igår, men så värt det.


TACK tjejer för en toppenkväll!

6 kommentarer:

  1. Desserten ser god ut! Så fin katten är! Gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den såg faktiskt godare ut än vad den var =0) Ja Mira är en riktig goding.
      Gott nytt år till dig med!!!

      Radera
  2. Vad mysigt med lata dagar och nyårsfirande! Här är vi dock precis tvärtom :-) Träffar mer än gärna vänner för middagar men nyår väljer vi alltid att fira bara vi och barnen, finare start på nya året än lek och bus m kidsen och sen soffhäng med N kan jag inte tänka mig ;-) Hoppas Ni får ett fint nytt år och att vi ses nästa år! Stor kram!
    Charlotte
    http://butterflyeffect.nu

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas ni fick en skön nyårsafton och att ni fått en bra start på det nya året!
      Här blev det ba, men kvällen gick på tok för fort, som vanligt när man har skoj! Gott Nytt år till dig/er med!

      Radera
  3. Hej! Vad är det för fin soffa ni har? Vänligen Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sandra! Vi har köpt soffan på Mio. den är såååå skön och vi tillbringar vansinnigt mycket tid i den. =0)

      Radera