Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 19 februari 2014

En glimt av solskenet

Ska det bli fjärde gången gillt jag får ut det här inlägget på!?
Försökte två ggr igår och en gång i förrgår, förstår inte?


 Kändes ju nästan märkligt ett tag när solen lyste fram över oss i måndags, känns som om det var en evighet sedan!? Efter att ha varit på HLR utbildning på fm hade jag köpt med mig lunch och tänkt sätta mig ute i trädgården i solen för att avnjuta den. Hade precis kommit ut med filt, lunch osv så rullar slamtömningsbilen in och ska sätta igång… Suck.. Tog en rundtur med Mira i trädgården tills det var klart, så typiskt...


Lilla Miran.... Har haft sitt kraftigaste och längsta löp hittills.... jag säger bara SUCK...
Hon har skrikit och jamat, åmat och kråmat sig. Jag har sovit med öronproppar, men i princip helt i onödan, då jag sover så lätt och vaknat flera gånger om att hon varit igång och försökt locka hit ngn villig hane... Har vaknat vid fem och inte kunnat somna om vilket hr resulterat i alltför dålig sömn och ni vet väl hur man blir av det... 

Men, peppar peppar, så tror jag hon har lugnat ner nu. I natt fick jag iaf sova oavbrutet mellan 23.00 och 5.20... Som att ha en bebis igen, fast ändå inte... =0) Men man kommer ihåg de där nätterna när man var allt annat än utvilad när det var dags att gå upp, puh...
Nu får jag bära Mira utan att hon är stel som en pinne och hon låter inte lika mycket heller, så hoppas….


I söndags drog man och dotter iväg på tur och jag hade en sån där dag med energi som man verklgien bör ta vara på då man aldrig vet när den dyker upp igen!?

Jag gjorde ett ryck ute i trädgården och plockade undan de mer juliga detaljerna, som granris, kälkar, belysning osv. Skönt, lite av ett vår tecken, men det är ju liiite väl tidigt egentligen på året för att våren ska komma.Kan ju lika gärna komma en omgång till med kyla och snö innan våren helt är här.


Sedan fortsatte jag inne med hallen som ju faktiskt är det första respektive det sista man ser när man kommer ut/in från huset. Plockade undan de tyngsta vinterskorna, halsdukar osv så hoppas vi på att jag inte behöver plocka fram det än på länge.
Inomhus blomstrar det i alla fall.
Buketten jag fick av mannen är fortfarande så fin och rosorna jag själv köpte förra veckan är också fina. Tulpaner i all ära, men dessvärre blommar de ju ut så snabbt.Hur går det med min Rosacea då!?
UPP och NER….

Har ju försökt att kartlägga hur den beter sig beroende på vad jag stoppar i mig, hur jag mår osv men har ännu inte hittat ngn gemensam nämnare!?

Ena dagen, som i fredags, blossade det upp rejält och jag fick vid ett flertal tillfällen rejäla "hettningar" då hela ansiktet hettar och blir mer rött, prickigt och flammigt. För att sedan, som i måndags vara bättre än någonsin sedan jag fick det första mer aggressiva utbrottet för ca en månad sedan. Sedan har det pendlat fram och tillbaka under veckan. Igår hade jag det mer på ena sidan än den andra osv… Ska bli spännande att se om det på ngt sätt kan vara hormonellt beroende på de olika perioderna i månaden jag är, vilken var min egen lilla misstanke, men det spörs. På något sätt känner jag att det är som det är, en dag kanske det blir väldigt klart för mig vad det beror på, men det viktigaste i grund och botten är nog att jag tar hand om och är snäll mot mig själv, inifrån och ut, utifrån och in, och det kan vara lättare sagt än gjort många gånger.

Vänster från i fredags - höger från i måndags
Har precis varit ute på en liten löprunda och pressade mig själv ganska hårt idag, även fast det bara blev 3 km, men det är ju bättre än inget. Kände att jag behövde det. Har varit några mindre bra dagar här nu så då är det skönt och välbehövligt att få rensa ur sig lite.

Men, halvtid på veckan är det i alla fall och nu hoppas jag att jag till slut får ut det här inlägget.
Har massor att ta tag i så det är bara till att fånga dagen!

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar