Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 6 februari 2014

Tyst i huset…..


Liten och mamma pysslar med pussel.
Tack snälla mamma och pappa för er korta men dock intensiva vistelse….

Efter att jag lämnat Liten i skolan och kommit hem för att säga hejdå till mor och far, och de sedan åkt, blev det på tok för tyst i huset…. Har varit så mysigt att få ha kära mor och far så nära. 
Ren och skär lyx. Att se hur mannen och pappa samarbetar som två kämpar ute i trädgården, att få lyssna på Liten och mormor som leker, pratar och pusslar medan jag lagat mat. Åh vad jag önskar att jag kunde få ha det så lite oftare, minst en gång i veckan, eller varannan, eller någon gång i månaden…

Avundas er som har era mor-och far föräldrar närmre, men jag brukar ändå trösta mig med att de kunde bo än längre bort än vad de redan gör och vi pratar i telefon så gott som varje dag, vilket jag är evigt tacksam för att jag fortfarande kan göra. Kan känna mig toktjatig ibland när jag ringer, men det är så mysigt att bara få stämma av lite, prata om allt och inget. Tänker jag fortsätta mer tills ni säger ifrån ;0)


När vi är på besök hos dem i Köping blir vi alltid så bortskämda med god mat och fika så då vill man ju liksom bjuda igen när de väl kommer. Tur att jag hade bakat för en tid sedan och frysen för en gångs skull var relativ fylld med gott.

Cakepops kvar från Litens kalas smakar tydligen fortfarande ljuvligt enligt Liten. Mixa ett eller två paket Ballerina eller annan kaka och en förpackning Philadelphiaost till "bra" konsistens för att rulla bollar.
Trä dem på pinnar och doppa i valfri smält choklad och toppa med strössel, nötter, kokos etc. Klart!
 Går jättebra att frysas in.

Blåbärsmuffins fyllda med massor av blåbär.
Ta ett klassiskt muffinsrecept och fyll med det man vill.

Semlor har jag inte gett mig på att baka själv, än i alla fall.
Själv får jag hålla mig borta från alla sötsaker ett tag… 
Är fortfarande väldigt försiktig med vad jag stoppar i mig efter mitt utbrott med Rosacea som du kan läsa mer om HÄR

Det är ju ca 2-3 veckor sedan som det verkligen blossade upp ordentligt, men jag tror att jag har gått med det under en längre tid, fast mildare, till och från, utan att ha förstått vad det har varit.


Det jag har gjort är att använda de produkter jag blivit rekommenderad av Ekolea som ni kan läsa mer om HÄR. De är helt suveräna, kunniga och otroligt goa att ha att göra med. Det jag använt mig av är svartvinbärskapslarna och probiotika för magen, samt enbart "Quick Repair Cremé"i ansiktet. 
Har knappt använt ögonmake och definitivt ingen foundation eller rouge, men det gör jag nästan aldrig ändå då jag länge haft ganska känslig hy.

Har tagit bort 90% av de mjölkprodukter jag tidigare intagit i min kost och bytt ut det mot havre- och sojamjölk och soygurt. Ingen mörk choklad, inga nötter, ingen godis överhuvudtaget egentligen, ingen alkohol, inget koffein. Men MASSOR av frukt, grönsaker, smoothies och flera koppar gott örtte om dagen och mat precis som vanligt. Det gäller att hitta bra alternativ för att inte sakna de mindre bra sakerna som jag tidigare tyckt så mycket om.

Kan varmt rekommendera dessa teér som blivit lite av min "räddning" då de blivit ett komplement till en massa annat gott. Även teérna finna på Ekolea. På kvällningen gör jag ofta i ordning en fruktsallad med massa kokos, några skivor fröbröd och en STOOOOR kopp te, inte alls fy skam det heller!


Som den "tetorsk" jag är är det jätteviktigt för mig att hitta goda teér och när de dessutom gör gott för både kropp och själ så kan man ju sörpla i sig hur mycket man vill!

Hur har det gått då, har det gett ngt resultat!?
Ja, törs knappt skriva så, för det känns som det kan svänga snabbt. Bara på en vecka så både kände och såg jag resultat. Men igår, då jag hade vanlig mjölk i omeletten, pluppade det upp som blåsor på kvällen och jag vet inte om det var det som det berodde på, men jag ser inget annat som det just då kan ha berott på!? 

Men hur mycket jag än tänker på vad jag stoppar i mig eller smörjer mig med så är jag heeeelt övertygad om att det är det jag gjort med insidan som gett mest resultat av utsidan. Jag ÄR mer rädd om mig själv. Jag pausar, jag andas, jag tillåter mig inte att dra iväg, jag prioriterar och tar det lugnt och märker att allt går betydligt mycket lättare och bättre när jag gör just så, så det är det som är det viktigaste.


Nu väntar snart helg, igen.
Dagarna i helgen ligger fortfarande ganska tomma, men vi har VÄLDIGT stora nedfällda träd som ligger utspritt utanför huset som vi skulle behöva ta tag i….

Kvällarna är desto mer fullbokade med trevligheter!!

I morgonkväll ska jag och Liten hem till en jättego familj vars dotter är klasskompis till Liten och jag och mamman har insett att vi är väldigt likasinnade, vilket ni ju alla vet är underbart när man hittar ngn som förstår en på många sätt. Det blir sushi för oss vuxna och lite annat till barnen. Liten ska alltid smaka en liten liten sushibit för jag tror att hon verkligen vill tycka om det, men än har hon inte riktigt fallit för det.

På lördagkväll får vi hit några fina vänner som vi inte träffat på alldeles för länge, men bättre sent än aldrig som det så klyschigt heter… Blir en massa plockmat, lite mello, god dryck och förmodligen en hel del tjatter =0)

Så välkommen snart,du kära helg!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar