Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 3 februari 2014

Helgen som varHelgen inleddes i vackraste vitaste vitt.
Vi hade en superskön lördag på alla sätt och vis vilket var välbehövligt efter en ganska kaotisk vecka.

Efter frukost packade vi i ordning massäck och skidor och drog till ett utav de närmsta spåren vid oss och gav oss ut på tur. Jättemycket snö i skogen och bra spår. Liten tycker det är SÅ roligt att åka längdskidor vilket smittar av sig på oss. Så härligt med längdskidor då vi mötte så många människor ute i spåren, gamla som unga, motionärer, barn, stor som små, alla i sin egen takt.


Det var inte helt lätt att hitta ett passande fikaställe utefter spåret men vi pulsade ut i snön och tog en god macka med varm choklad. det smakar ju så himla gott när man är ute och framförallt när man rört på sig.


Liten kämpade ändå in i mål.
Hon hade nog kunnat fortsatt att åka hur länge som helst.Vi hade inte fått nog av den friska luften så vi tog en rejäl tur med sparkarna runt kvarteret här ute på landet. Det är ju så mysigt och roligt att åka spark, men jobbigt med!

Det fick bli en liten snögubbe med innan det var dags att ta kvällen.
Han fick sitta och mysa lite på bänken ute i trädgården.


Har mest fotat med telefonen i helgen därav inte den allra bästa skärpan eller "kvalituttan" på bilderna.

Instagram - Mammamiansmission
 Men, som vanligt känns det som, när vi väl har fått till en snögubbe så kommer den där gumman tö och tar bort det finaste av vintern för oss. Igår morse när jag gav mig ut på morgonpromenad var det moddigt och grusigt. Tack och lov att vi tog vår härliga sparktur kvällen innan, men jag hade velat ha mer av det. Det blev en väldigt tung promenad i snömoddet med alldeles för tunga skor och för varma kläder. Var väldigt nära att ringa efter mina kära att komma och hämta hem mig när jag var som längst bort på promenaden….


Men jag kämpade mig runt.
Stannade då och då som vanligt och njöt av det som gavs efter vägen - 


Liten började helgen med att klaga över att hon hade huvudvärk och kände sig yr, men alltefter som helgen gick verkar det ha släppt. I morse när jag vaknade kände jag mig alldeles yrslig och skakig och hade huvudvärk igår. När jag nämnde det för mannen uttryckte han precis samma sak, ni vet den där lagom obehagliga känslan av att ngt är på g… hua, hoppas för allt i hela världen att det inte blir mer än så här. Vi petade i oss lite vitpepparkorn och hoppas på att det går vägen…..


För veckan som nu ligger framför oss är fullbokad med aktiviteter för oss alla.

Har massor att göra idag på jobbet. Jag ska vara extra noga med mina små stunder av att göra "ingenting" denna vecka då de kommer vara än mer välbehövliga nu när det är lite mycket.

I morgon kommer käraste mor och far på besök för framförallt röj i trädgården men lite roligheter kommer också ske, mer om det senare i veckan. Pratade med dom i morse och då började pappa känna sig risig med så nu håller vi både tummar och tår för att vi alla kvicknar till istället för att ngt bryter ut.

Litens aktiviteter startar med denna vecka efter ett långt och faktiskt ganska skönt uppehåll.
Lek med kompis är också inbokat samt träff med vänner för fredagsmys på fredag.

Så välkommen vecka 6, nu kör vi!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar