Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 30 januari 2014

Värt ett försök

Fina tulpaner från Janni som dottern valt ut
Tänkte jag, att det var värt ett försöka att ge mig på bildprogrammet idag och av någon konstig anledning så fungerade det idag…!? Vet dock att jag har ALLDELES för många bilder där som jag behöver rensa undan.

Med mig går det just nu väldigt mycket upp och ner, men jag är noga med att verkligen ta mig stunder att bara bara vara. Jag tänker inte bara att jag ska eller borde utan jag GÖR det verkligen med. Denna vecka har jag varje dag satt mig i mitt nya favorithörn som jag visade er för någon vecka sedan HÄR och bara är. Sätter mig efter jag ätit lunch, knäpper på värmefilten, lägger på en extra vedklabb i brasan och slår mig ner, blundar och andas…. Så himla skönt. Idag hade jag jättesvårt att komma till ro efter att ha suttit med bokslut hela dagen, och var på väg att resa mig, men då kände jag än mer att det var då om någon gång jag behövde det. Det slutade som alltid med att jag slumrar till och har då fått mina ca 10 minuters avkoppling som jag tror ger mig otroligt mycket i långa loppet.

Igår hade jag en riktigt trevlig dag med efterlängtat besök av goa Janni.
Som vanligt när vi väl ses så avlöser ämnena varandra men det är så skönt att bara få prata om livet i det stora och det lilla och få ventilera om det mesta mycket med hög igenkänningsfaktor.

Ett besök som som vanligt gav ny energi och goa känslor! TACK!


Idag kom ett paket med posten som jag tror vår lilla tjej kommer uppskatta enormt.
Hon är HELT såld på berättelsen om Trollkarlen från Oz. Hon pratar om den, leker, sjunger konstant och vill gärna se filmen igen. Ngn som vet om den finns med svenskt tal?

Älskar ju våra stunder vid läggningen när jag fortfarande, allt om oftast fortfarande får krypa ner bredvid henne i hennes säng och läsa bok och sjunga godnattvisa för henne.
Nu har boken Trollkarlen från Oz kommit och jag längtar med tills det är dags för nattning.

Ska bli spännande att se hennes reaktion och hur boken motsvarar både filmen och musikalen.


Ska stanna upp mer i livet för att se de små sakerna som värmer in i hjärtat.
Min brudklänning som visade mig ett litet slags hjärta som jag aldrig sett förut, ser ni det med?

Över halvtid på veckan och snart helg, igen.

Jag försöker lära mig att leva med min nya hudsjukdom Rosacea.
Har ganska svårt att helt slappna av i det här med vad jag törs stoppa i mig eller ej, eller vad ajg törs göra elelr smörja mig med, med rädsla för att det ska blossa upp ordentligt igen. Jag försöker leva som vanligt men testar ändå att dra ner på mjölkprodukter, socker och för stark mat. Har inte vågat mig på varken choklad eller nötter denna vecka heller och ngn glas rödvin till helgen tror jag också jag kommer hoppa över.

Jag kommer att fylla på med så mycket nyttigheter som möjligt inifrån med goda fruktsallader, smoothies gjord på soya eller havremjölk istället, vatten och annat som jag vet jag mår bra av.
Kommer fortsätta med mina små träningsrutiner och varva jogging, promenader, gym och hemmayoga. Allt som gör mig gott och inte på ngt sätt stressar upp mig, för nu ska jag lyssna på mig själv och framförallt min kropp. 

Ska snart hämta lilla hjärtat för att sedan åka in till stan på massage som jag tänker unna mig med. Ren och skär lyx för kropp och själ, men nu om ngn gång behöver jag det.
Ska verkligen lära mig att vara lite mer snäll mot mig själv, året om, inte bara i de perioder jag inte mår bra, då kanske man slipper de med tids nog.

Jag har lite för bråttom för att vilja se resultat med, men jag måste skynda långsamt.
Det har tagit lång tid för kroppen innan den sa ifrån på just det här sättet, så jag kan inte förvänta mig så stort resultat så snabbt heller.

Hoppas allt är bra med er alla där ute!

STOR KRAMInga kommentarer:

Skicka en kommentar