Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 7 januari 2014

Var har jag tagit vägen....?


Jag är ju här, fullt ut, har bara varit lite "borta" några dagar.
Fysiskt framförallt men kanske också mentalt.

Vi packade ihop oss och lämnade julstugan för en miniweekend till Stockholm redan i torsdags, för en natts stopp och härligt umgänge med kära mor och far i Köping. Det blev verkligen en kort visit där, men bättre det än inget. Njuter av varenda minut tillsammans med mamma och pappa. Så härligt att få komma dit och vara dem nära. Sen att man blir extremt bortskämt med god mat är ju en sak det med, tusen tack för vår lilla visit hos er!


Mamma fick en julklapp i efterskott och Liten blev med julfirad då vi ju firat julen på olika håll.
Små fina paket med bland annat två maileg möss som hon håller kära, men också en äkta härmapa, en gosseapa som härmade allt det vi sa. Blev många skratt när våra dialekter blev märkligt tydliga i allt det vi/den sa!


Väl på hotellet gjorde vi som vanligt att vi tog ett varv och spanade in det. 
Vi bodde denna gång på Hilton vid Slussen. Helt ok med sitt läge, men annars inte så speciellt. God frukost som ju alltid är ett stort plus!


Liten tycker det är jättekul att gå omkring och fota med sin lilla kamera.
Så roligt att sitta och kika på hennes bilder av vad hon har fått till och tycker är värt att fotografera.

Instagram - Mammamiansmission
På lördag morgon var det dags för mig att utforska gymet.
Det var öppet 24-7 så jag ställde klockan, vilket jag inte gjort på väldigt länge, men nu börjar det ju bli dags. Dags för rutiner och DET gillar jag. Komma i fas med sömn, kost och motion.
Har gått upp 4 goa, mjuka julkilon, frågan är bara om de verkligen var så goa? 
Jag har kommit på att jag ätit olika saker bara för att det på något sätt hör till och med någon slags förkylning i kroppen och därmed inte samma ork, har jag tappat mina springrutiner och sen vet ni, är man inne i det där andra tråkiga hjulet som kropp och själ inte mår bra i. DET ska bli så himla skönt att få ordning på för som tidigare känner jag att det är just sockret som får mig att må SKIT rent ut sagt.

Nej, nu är det god hälsosammare mat som gäller, mera vatten, smootihes, mörk choklad, nötter, fröbröd och framförallt motion och träning som ska tillbaka, herrejösses så skönt!

Ett litet gym, jätteskönt att få vara där helt själv för en timma.
Vaknade dagen efter med galen träningsvärk trots stretch, tydde nog på att musklerna verkligen legat i viloläge de med.

Den främsta anledningen till vårt Stockholmsbesök var ju ändå det som numer blivit ett traditionellt besök, på Disney on Ice. Liten var laddad till tusen och ville även i år klä ut sig till prinsessa. I gott sällskap med sina kusiner satt hon på spänn framför årets show.

Disney levererade, som vanligt, det vet ju vad de pysslar med, men jämförelsevis med de tidigare åren vi sett så var det inte riktigt lika bra, kan inte riktigt sätta fingret på vad det var, men framförallt finalen saknade det man tidigare sett. Helt plötsligt var det liksom bara slut, typ!?

Men Liten var nöjd och det var det viktigaste. Hon gillade Toy´s allra bäst.


Efter föreställningen drog vi oss tillbaka till hotellet en stund och tog det lugnt, innan vi gick ut i Gamla Stan och bara strosade runt. Tog en glass på Ben and Jerrys, gick i den smala gränden med den långa trappan, kikade lite vid slottet osv. Älskar att gå runt där och kolla på gamla hus, kika in i de fina portarna, titta på de fina detaljerna på husens fasader.

Dessvärre var det otroligt grått och trist väder hela helgen vilket i sin tur gjorde att det blev mörkt ganska snabbt och inte helt lätt att fota.


Åh om man fick komma in och kika runt i lägenheterna i Gamla Stan.
Ser så himla fina ut, kan tänka mig att det är en hel del guldklimpar till lägenheter både här och där.


Söder

Instagram - Mammamiansmission

Liten tyckte med det var mysigt att strosa runt.
Det var fortfarande en hel del julskyltning kvar vilket gjorde det än mysigare.
Kan bara tänka mig känslan av att gå runt där i början av December, men med en väldans massa snö... Mmmm....

Instagram - Mammamiansmission
Mitt i gamla Stan ligger en butik som säljer Barbara Bukowski nallar som är våra favoriter.
Självklart blev det ett litet inköp där för att ta hem till vår lilla nallesamling.

Instagram - Mammamiansmission


Igår morse blev det en kort morgonpromenad för mig på Söder innan vi intog långfrukost och gav oss tillbaka till Köping för stopp, för pappas goda risalamalta och hämta Mira som så klart haft det bra med.


Vägen hem var seeeeeeg och gråååååå.

Jag försöker att inte klaga, för det är inte mycket att göra åt, men allvarligt... 
Vad blev det med den här vintern...?

Så grått det kan bli....?
Kände direkt vi kom hem i söndags att det nog var läge att börja plocka bort lite av den där julen trots allt..... Det blir ju dessvärre bara ännu mörkare och kalare när allt det mjuka varma röda försvinner.

Igår körde jag rens av det mesta på nedervåningen. Bara granarna och belysningen i fönstren som får vara kvar lite till. Behövs i mörkret. Ev. kör vi lite julgransplundring på lördag, men Liten håller fast vid att hon ska ha kvar julen på sitt rum ett tag till men det finns ju tre andra granar kvar i huset att plundra....


Pepparkakshuset blev av med ganska många delar. Oftast ser det ju mycket godare ut än vad det är, men det gick ner många bitar i den där lilla magen, därav lite klagan om magont både i går och idag, skulle jag gissa på att det beror på just det...


Idag firade Liten sin sista lovdag med att få följa med pappa ut på jobb, lycka!
Hade varit jättekul och han hade haft en duktig liten hjälpreda med sig!

Nu är hon hemma igen. Vi har ätit lunch och vi ska snart gå ut i trädgården med Mira.
Ska mata fåglarna och suga i oss lite frisk luft för fy vad det har blivit lite av den varan denna ledighet...
På det sättet blir det gott för henne att börja skolan igen där de går ut oavsett väder.

Vi ska kolla läget med barnen på dockdagiset Fjärilen med.

Sen väntar god matlagning av någon rätt från Linas matkasse som kom på efterlängtat besök igår efter julens uppehåll. Blir tidig läggning ikväll då det är dags för skola och jobb i morgon och tänk att jag tycker det ska bli riktigt kul att börja jobba. Få sätta mig med min stora kopp te och välkomna dagen med våra kunder och administrativt jobb. Vi kickstartar dock direkt i morgon bitti med medarbetarsamtal, men sen kör vi vanlig vardag igen! Välkommet!


Det blir verkligen tomt när julen går bort.

Kändes nästan lite vemodigt igår att åter igen ta bort den. Tycker det gick alldeles för fort. Ville njuta av den lite till. Men, sen tycker jag att det är ganska skönt att få ha det lite kalt och stilrent igen. Har MASSOR av ideér på vad vi skulle kunna göra här hemma. Längtar ändå lite till all jul är borta, få fylla på med nya doftljus, köpa färska blommor, ta in lite fina grenar.

Ska ändå bli skönt att få börja vårstäda både sig själv och hemmet!

Först ska bara alla hyacinter få blomma ut...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar