Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 15 januari 2014

Teknikfri zon….?


Igår på lunchen satte jag mig i den nya hörnan och då bestämde jag mig. Den nya hörnan ska bli en teknikfri zon, har inte förankrat det hos mannen än men det kanske vore något? 
För mig kommer den definitivt att bli det. Ingen mobil, ingen surfplatta eller dator. Nej, en bok, tidning men helst av allt en skön pratstund med någon eller bara en stunds mindfulness.

Kommer ofta på mig numer att jag blivit mer eller mindre beroende av att lyssna på något medan jag gör ngt annat, kör bil, lagar mat (fast helst av allt pratar jag med mor och far i telefon då), är ute och går. Främst lyssnar jag på någon av mina favorit podcasts, Fredagspodden, Alex & Sigge eller Filip och Fredrik.
Det är väl egentligen inget större fel på det, men ibland kan det kanske vara skönt att låta det vara tyst för en stund…? Låta hjärnan landa.

Nej, i fåtöljen ska jag försöka att bara vara i stunden...


Mamma och jag pratade om det en dag vad lite tid vi numer lägger på att läsa en bok eller tidning.
"Tyvärr" har väl all teknik runt oss på ngt sätt ersatt just de stunderna, ska inte påstå att det är så för alla, men för mig är det verkligen så. Stör mig lite på mig själv varje dag att jag går omkring med den där mobilen som att den vore helt oumbärlig för mig och jag vill inte ha det så. Men med dagens utveckling, för att låta omodern och "gammeldags"så kan man ju ha så många olika delar i den där lilla mackapären som gör att man blir mer eller mindre styrd av den. Vi styr belysningen, hemlarmet, bilen, njae, inte helt STYR den (än), men motorvärmaren etc. och alla de funktionerna är ju toppen på många sätt, men ärligt så är jag väldigt trött på den där mobilen just nu….
Jag tänker ofta på att vi vuxna är förebilder för våra barn och jag vill verkligen inte att vår dotter ska vara mer beroende av sin mobil än av oss. Självklart förstår jag ju att det inte riktigt funkar så, men jag hoppas ni förstår hur jag tänker…? Att vi kanske bör tänka på HUR, NÄR, VAR och VARFÖR vi använder den? Vill inte att hon i framtiden ska sitta med mobil, ipad, dator etc ISTÄLLET för den levande kommunikationen. Ska rannsaka mig själv lite och fundera på hur jag egentligen vill ha det med den där mobilen….


Vi hade faktiskt en lite slant kvar av de pengar vi fick i bröllopspresent så detta fick bli en liten sen Bröllopsgåva till oss själva. Jag tror det blev en bra sådan.

HÄR hittar du fåtöljen.


Mitt "favoritfönster" är ju vårt lilla köksfönster där den röda julstjärnan spridit sitt lilla mysiga sken under julen. Har länge letat efter en lampa för att kunna ha resterande tid på året och hittade äntligen en på Glasverandan

Hittade även krokarna nedan för 25:- st så skynda att fynda HÄRÄven till Mira har vi gjort en liten "myshörna", men än så länge har hon inte fastnat för den. 
Lägger sig hellre uppe på stegen eller ngn annan av hennes redan funna favoritställen.

Under dagen hamnade i alla fall Rut och Minirut i den gamla pianostolen till Litens stora lycka.När vi satte den nya fåtöljen vid spisen blev det lite trångt med dörren så mannen lyfte bort den och placerade den i vardagsrummet istället där jag med tycker att den gör sig.


Nej, nu är det faktiskt skönt att allt julpynt är borta.
Till helgen ser jag fram emot att köpa hem lite färska blommor då nu alla hyacinterna är borta.


Halvtid på veckan och här har snön fallit ner HELA dagen och jag fullkomligt älskar det!!
Plogbilen körde nyss förbi så jag tänkte försöka mig på en liten promenad och sedan förmodligen lite skottning, härligt, kanske kan vi  i em äntligen få till den där efterlängtade snögubben!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar