Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 18 januari 2014

Tackar kung Bore för en underbar dag…!


Det blev en underbar dag… 
En "öppen" dag utan några planer eller tider att passa. 

Jag började med en kort promenad innan frukost i morse för att vakna till och vissa stunder bara måste jag stanna och föreviga, kan inte låta de ögonblicken gå mig förbi.
För mig är det nog ändå någon form av mindfulness att uppskatta det jag ser, här och nu och ta vara på det, genom att föreviga det genom en bild. Njuta en liten stund, istället för att bara traska förbi det och låta det vara osett.


Väl hemma tog vi en långfrukost i soffan.


 Vi packade i ordning massäck och drog i väg till pulkabacken, trodde vi, men där vi varit förr om åren och åkt var nu nästan endast för skidåkare så vi fick åka vidare, lite besvikna.
Vi passade på att åka till köpcentret för inhandling av grillkol och skridskor till Liten. Köpte ett par strlk 30 till henne på loppis förra åren men de var på tok för små. Hon växer så det knakar!


Till slut landade vi i alla fall i en pulkapacke och avnjöt varm choklad och bulle. 
Alltså, varm choklad en kall vinterdag… Värmer ändå in i hjärtat.


Det blev en hel del åk trots att det var rätt kyligt, men vi, men framförallt Liten var rätt klädd och var inte helt nöjd när vi vuxna kände att vi var nöjda, så det blev några åk till innan vi åkte hemåt.
Väl hemma släppte vi även ut Mira en liten stund, men det här med snö och kyla är inte alls hennes grej. Hon vill komma ut, men väl ute vill hon ganska snabbt in igen.


Vi tände grillen och avnjöt varm korv i bröd och värmde händerna över glöden.Så himla skönt att få så mycket friskt luft och var ute hela dagen.
Jag passade på att bygga en smökojja i den lilla "snövall" jag fått upp.


Liten och jag tog en tur med sparkarna  i skymningen. Jättemysigt.
Tanken var att jag skulle köra henne först, men hon tyckte det var så kul att själv sparka så jag hämtade den andra med. Just för tillfället är underlaget perfekt så jag hoppas att de inte kommer sanda ngt här ute på landet.


Nu väntar lördagkvällen, skönt.
Känner mig så där skönt mör och trött i kroppen och kinderna blossar efter en heldag ute
Ska snart inhandla sushi som jag inte ätit på superlänge.

I morgon väntar en än så länge tom söndag då de vi hade planer med, en klasskompis till liten,  insjuknat  i Streptokocker, ledsamt. Jag hoppas att det blir minst lika mycket frisk luft som idag!

Ha en mysig lördag alla vad än ni än tar er för och gör. KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar