Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 28 januari 2014

BloggpausHalloj där ute!
Jag är här, det har bara blivit en ganska ofrivillig men kanske välbehövlig bloggpaus. Mitt bildprogram vill inte riktigt vara med mig så jag har inga färska bilder att komma med, hoppas det löser sig under dagen/veckan.

Har varit lite låg de senaste dagarna.
Mitt lilla experiment som jag påbörjade HÄR har dessvärre inte gett ngt jättepositivt resultat utan snarare tvärtom. Häromdagen blossade det upp rejält och igår var jag både hos hudterapeuten och vårdcentralen. Blir inte klok på detta. Men samtidigt känner jag att det är som det är, det är "bara" detta, så hur tråkigt det än må vara så får jag lov att acceptera det.

Var ganska säker på själv efter att ha googlat runt och "diagnosticerat" mig själv att det nog är Rosacea jag drabbats av vilket tydligen är jättevanligt. På Ekolea sa dom med att det förmodligen är det, men på VC trodde som att det kunde vara en form av Perioral Dermatiten som satt sig på andra delar av ansiktet mot vad de gjort tidigare. Jag vet inte, de är ju ganska lika varandra på ett sätt och vanligtvis behandlas de båda med en lång kur av Tetralycal, pencillin, men på VC ville de inte sätta in det nu då de inte tyckte det var så pass aggressivt. Så nu har jag kompletterat mina redan inhandlade "snälla" hudprodukter med några fler… Tycker att en kräm jag köpte igår faktiskt har dämpat det värst men än ropar jag inte hej…. Ska även dra ner på mjölkprodukter för att se om det kan ge någon skillnad. MEN jag och de andra "specialisterna är nog väldigt överens om vad det hela beror på, återigen, den där förbenade STRESSEN….. 

Hur jag än vrider och vänder så har jag den med mig, mer eller mindre.
Det är nog inget som direkt syns eller märks på mig, men den inre stressen…suck…

Tycker jag har hållit mig ganska bra nu när jag fått in bra rutiner med bra kost och motion, men när den övriga tiden ibland känns som ett oftast känslomässigt pussel, på både gott och ont så drar den iväg med mig, så jag knappt märker det själv, tills kroppen själv säger ifrån, på ett eller annat sätt.

Jag måste lära mig att även positiva saker som jag tycker är roliga kan bli ett stressmoment för mig och har man som jag, tidigare varit förbenat vidbränd så har jag förstått att man är ännu mer känslig för att trilla tillbaka. Den berömda bägaren behöver inte lika mycket för att åter igen bli överfull….
Och återigen - PRIORITERA
Vad är egentligen viktigast?

Så vad ska jag nu göra åt den saken….?

Jag ska ge mig själv stunder varje dag att göra absolut ingenting…
Jag ska inte koppla upp mig med telefonen och köra ngn mindfulnessprogram ens, utan jag ska sätta mig eller lägga mig ner, bara blunda och andas, ingenting annat. För jag tror att jag behöver sådana stunder. Försöka vara så totalt AVKOPPLAD och avslappnad som möjligt utan några yttre intryck.

Kollade på ett program igår som handlade om just dagens stress.
Förut fick man sina välbehövliga micropauser genom att stå i kön, vänta på buss, bil eller tåg och "bara vara".
Idag när vi gör det så gör man det oftast genom att på ett eller annat sätt vara uppkopplad med att använda telefonen. Vissa klarar säkert av detta jättebra, men jag tror att jag liksom med några fler kanske har ett större behov av "baravara" stunder!? Hittade några bilder från förra året vid den här tiden.
Underbart. Bara att titta på dem ger mig lite extra energi.
Idag har det snöat hela dagen så det blir nog en liten sväng med snöskyffeln med.


Jag ska vara mer rädd om mig själv och bli bättre och lyssna till min kropp.


Inte bara denna och nästa vecka utan varje dag, året om oavsett om jag känner att jag inte behöver dem, så ska jag ge mig de där stunderna.


 Jag ska fortsätta följa min lilla mindfulnessexpert.
Njuta av framförallt de stunderna tillsammans med henne för de kommer verkligen inte åter.


Nej, nu ska jag gå iväg och vara lite snäll mot mig själv, sätta mig ner en liten stund och bara vara.

KRAM på er!2 kommentarer:

 1. var rädd om dig.. du har bara ett liv.. KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja, det är precis det jag tänker med nu. Ska verkligen prioritera och vara extra snäll mot mig själv.
   Så hoppas jag att de man har runt omkring sig förstår vikten i av att jag kanske ibland måste göra några "tråkiga val" bara för att få vara lite. Behöver bli bättre på just det. KRAM

   Radera