Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

lördag 20 september 2014

Födelsedagen



Det blev en riktigt fin och bra dag den där 40 årsdagen.
En lugn och skön dag med kanske lite för mycket jobb, men efter jobbet blev det desto bättre.



Mannen kom hem med ett stort vacker bukett av mina favoritblommor i mina favoritfärger.
Kan man bli annat än lycklig när man tittar in i ett sådant hav av rosor!?

Liten tyckte så klart också det var ngt av det finaste hon hade sett.

Liten skulle också fotografera 40 års mamman

Sedan gick vi ut och satte oss i den varma solen på baksidan och jag drack svalkande champagne medan mannen och Liten tog jordgubbssaft.



Sedan bar det av in till stan och Karlstad bjöd verkligen på sitt allra bästa väder denna underbara septemberdag. Älven låg verkligen som en spegeln och himlen var helt klar.


Mannen hade bokat bord på Nya Via Appia och där beställde både han och jag in "Surf´n´Turf vilket innebar att vi fick in varm lavasten som man sedan själv grillade sin mat på. Till det bjöds det på en grym buffé med massor av olika potatisrättter, flera olika varma och kalla såser, sallader, oliver, bröd etc. Behöver jag säga att vi var proppmätta när vi gick därifrån? Så otroligt gott. Minus dock på att de inte hade ngn speciell barnmeny, men Liten fick grillad kyckling istället.



"Tur" att vi fick återhämta oss i bilen på vägen hem för sedan intog vi desserten hemma. Vad är väl en födelsedag utan födelsedagstårta!? Hade beställt tårtan från Café Råtorp. Favoriten är verkligen denna som heter Chokladkärlek, den men även Chocohallon… Jösses så goda…… Verkligen smälter i munnen.


Var verkligen så nöjd med min födelsedag.
Det bästa är ju när man kan dra ut på ett firande så det inte tar tvärt slut.
Nästa helg är det dags för födelsedagsfest och det ska bli SÅ roligt, längtar som en tok. Tänk, massa härliga vänner både från förr och nu, samt hela familjen, och den närmsta släkten. Alla under ett och samma tak. Det blir maskeradfest med temat "Kom som du aldrig är" så det ska verkligen bli spännande att se vad de hittat på =0)

Sedan fick jag en shoppingweekend i Stockholm av mannen och dottern som jag verkligen med ser fram emot. Bara gotta sig och mysa runt i Stockholm, det längtar jag med till!

Ja då, jag lyckades blåsa ut ljuset, tur det inte var 40 ljus ;0)


Men först och främst har vi denna härliga helg och främst lördagen att se fram emot.
Idag väntar fix i trädgården och med huset, så klart. Snickarna har kommit en bra bit denna veckan och det är ju roligt när man hela tiden ser att det händer något. Dock är det verkligen lite kaos utanför dörren då entrén är borta helt, men till veckan har vi förhoppningsvis fått dit ett golv!?
Igår trillade jag ner i ett djupt hål och slog huvudet i entrédörren när jag bar in handlingskassarna, tack och lov gick det bra men det tog ett tag innan jag fick loss foten. Hålet var typ ett ben längds djupt så jag är glad att ingen såg mig, måste ha sett för tokigt ut!
Sedan fick de i plintarna så nu är det mer risk att man trillar på dem istället.

I kväll väntar vi middagsgäster och jag har förberett dem på att inte ta några klackskor på!
Ska bli jättemysigt att få laga god mat och bara umgås och vara.

Älskar verkligen hösten på det sättet att det än så länge känns så lugnt och skönt med många lugna hemma helger framöver. 

Ha nu en fin helg govänner och njut av fina september!


3 kommentarer:

  1. Men hallå! Du har aldrig varit fräschare och snyggare!! Det är 40 man ska vara alltså ❤️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja men visst, det sägs ju att 40 är det nya 30 ;0) Tack för dom orden, de värmer så klart! Nu ska jag gå och fixa desserten för i kväll, så välkomna!

      Radera
  2. Hej Vännen!
    D var längesen!
    Har läst ikapp lite här inne- och Stort grattis på Födelsedagen!
    Måste ses snart nu!
    ❤️

    SvaraRadera