Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 28 oktober 2013

Det blev ju ganska bra till slut....

Det som var kvar och gick att rädda från den överkörda krukan....
Ja men kära nån mina vänner.... Det flöt ju inte direkt på för mig förra veckan....
Torsdagen blev ett smärre kaos, för det stoppade inte vid krossad sovrumsruta, flygande partytält och överkörd plantering, nejdå.... Mannen och jag hade sedan länge bokat in att vi skulle på Alex Schulmans "Älska mig". Ett tillfälle då vi också tänkt att vi skulle passa på att gå ut och äta innan. Nu gör vi det ganska ofta ändå, tillsammans med vår dotter och det är supermysigt, men just att få prata med VARANDRA är ju inte lika vanligt så. Men med det som varit så var det ju inte bara till att lämna allt i trädgården, efter att vi varit och hämtat kära mor som skulle komma på besök och vara barnvakt åt liten denna kväll. Nej, ett flygande partytält med böjda stommar, flyger ju inte bara tillbaka av sig självt i en vinande vind.... Vi fick lägga väldigt mycket tid på det innan det var dags att åka in till stan. Väl i bilen ringde vi runt och kolla om det fanns bord lediga på de ställen vi tänkt oss men det var tvärfullt... Så typiskt, men hungriga var vi ju så det fick helt enkelt bli snabbmat....suck...


Vi var jättenöjda med själva showen och en bonus var att Schulmans podcast kollega Sigge Eklund tillika regissör för förestälningen fanns med på plats.

Så kom fredagen.... Jag och kära mor hade sett fram emot en hel förmiddag på stan med shopping och lunch, bara få gå och strosa lugnt och stillsamt i affärer.... eller hur... 
Det började med att jag skulle gå in och betala en resa vi beställt, med våra "blocketpengar" men de tog ju så klart inte kontanter, vilket jag kunnat räkna ut, men med huvudet fullt med en massa annat fanns det inte plats för just det just nu... Så till banken istället där jag var allt annat än ensam... Det tog sin lilla tid, men sedan var jag tillbaka på resebyrån. På väg ut får jag ett meddelande på min telefon att min bil stod upplåst i parkeringsgaraget... Hittade inte nyckeln och inser att nyckeln förmodligen sitter i/ligger i bilen... Med tekniken idag kan jag ju då så enkelt skicka ett meddelande till bilen att den ska låsa sig, då jag fick lite panik i väntan på att jag var framme... Väl i garaget ser jag att nyckeln är i bilen och då jag ska skicka ett nytt meddelande att öppna bilen vill den inte... Efter uppdatering av telefonen visar det sig att appen inte hängt med och detta resulterar i att jag inte kommer in utan får ringa både assistans och bilfirman som guidar mig med sina tips men icke, det vill sig inte.... Enda chansen till att lösa det är att få tag i extra nyckeln, annars får de bärga bort bilen.... Ringer mannen som TACK OCH LOV är i närheten i stan och inte ute och far så långt bort på jobb, så han har en passande lucka och kan åka hem och hämta extra nyckeln för att sedan ge oss det glädjande beskedet att det nu gick att öppna bilen, då vi satt och åt en stressig lunch, eftersom tiden gått på tok för fort och det snart är dags att hämta liten. Så istället för att gå runt och mysa med mamma, får vi stressa runt i affärer, vi hann dock hittade det vi var ute efter, men det blev definitivt inte som vi tänkt oss. Men, sedan började det ändå ordna upp sig....

Vi fick en underbar fredags eftermiddag ute i trädgården.
Vi krattade upp alla löv till Litens stora lycka, hon var alldeles salig och sa att det här var en utav de bästa dagarna. Hön njöt verkligen av dagen och sällskapet, hennes humör smittade av sig på oss alla efter att ha lagt 1 1/2 mindre bra dagar som tagit en hel del energi, bakom oss.


Har ju gjort ett eget val att inte publicera vår dotter så mycket här längre vilket känns bra, men hon är den absolut största och viktigaste delen av vårt liv så att hålla henne helt utanför här blir nog omöjligt.


 Hon är i en underbar period nu. Sjunger, trallar, leker, och bjuder på sina kloka funderingar.
Det är inte alls lika lätt att fota henne längre då det är full fart, i rörelse nästan jämt.




Sjunger sina glada visor

Snart 6 år.... Stora tjejen. Har svar på allt, bra svar dessutom.
Det är så roligt att ha henne med vart man än ska.
Det pratas ju om en 6 års trots som tydligen inte ska vara någon rolig fas.
Peppar peppar är hon än så länge på ett väldigt gott humör, är det lugnet före stormen tro!? 



Herregud så tacksam man kan få vara. 
VARJE VARJE dag är jag det. Njuter av varenda liten stund.

Den kommande veckan har hon sitt första "riktiga" skollov och hon kommer få vara hemma istället för på fritids förutom en dag då de har lite Halloween spex. Det kommer bli välbehövligt för henne med lugna mornar, sova ut lite längre, äta frukost i soffan, kolla på film. Jag kommer att jobba lite på förmiddagarna och sena kvällar för att kunna spendera så mycket tid som möjligt med henne.
Hoppas på mycket lek och pyssel denna vecka!
Ska bli härligt att få ha henne så nära även på dagtid!



 Fredagen blev till slut väldigt mysig. Vad härligt det är dessa klara höstdagar när vinden är helt stilla och solen värmer, för det är ju verkligen inte kallt än.

Det blir så tomt och kalt utan alla löv, men nu ligger trädgården redo för snö.
Så välkommen farbror Frost!


Bästa sällskapet en fredag!


Självklart var även Mira med på ett litet hörn.
Hon fick också vara med ute idag, men hon tyckte inte det var jättemysigt när vi körde med lövblåsen...




Kära mor har som vanligt förgyllt våra dagar med det bästa sällskapet och sin härliga närvaro,
tusen tack mamma för ALLT!


Hur har det då gått med loppisen då!?
Det gick bra! Vi blev kanske inte av med så mycket som vi hade hoppats på men det kom en hel del folk och vi sålde lite grann. Men, även fast det inte blev någon stor ekonomiskt vinning i loppisen, så är den definitiv största vinsten att nu faktiskt kunna lägga detta "Rensaprojekt" bakom oss, känns heeeeeelt underbart. vet inte hur mycket som släppt från mina axlar, vi gjorde det! Det har tagit väldigt mycket tid, kraft och energi, men det känns så bra nu när det är över! 


Förra veckan var inte bra, inte alls när jag ser tillbaka på den, men nu känns det som att det vänt. Det hade sina naturliga förklaringar, det var intensivt och just nu är det ingen "rolig" tid på året. 
Vi har laddad upp med D-vitaminer till mig och mannen nu. Bra mot mycket och ända sättet förutom sol att få i sig den dos vi ju faktiskt behöver under vinterhalvåret.


Vill ha massor med mystid med mina kära denna vecka.
Vi har bokat in ett fåtal saker, mest för att kunna ta dagarna precis som de är.
Hoppas hinna komma ikapp med lite tid med vänner, stora som små!



Vi har tjuvstartat julen lite här hemma, i alla fall med smaker av julen. 
Tomtegröt med kanel och socker, pepparkaka med brie och ädelost, hjälp vad gott det är... 
I lördags kväll grillade vi marshmallows i öppna spisen, barnsligt sött och gott!



Igår hade Mulle bjudit in även oss vuxna att vara med så jag var med under tiden mannen var hemma och plockade undan efter loppisen. Vi hade en helmysig förmiddag i skogen och man märkte var roligt Liten tyckte att det var att få ha mig med. Vi hade med varm choklad, lussebullar och även marshmallows idag med. Vi fick även baka bröd och grilla ovanför brasan.



På vägen hem passade vi på att åka och köpa nya stövlar till mig.
Mina favoriter Tretorn som jag köpte till bröllopet är något blekna och slitna, så jag blev så glad när en besökare på loppisen hade ett par sprillans nya och berättade att hon köpt dem samma dag ute på Bergvik! toppen! de är så himla mjuka och sköna så jag skulle kunna ha dom jämt!


En liten prinsessa gjord av vår prinsessa
 Dagen idag, vad bjuder den på tro?
Jag har faktiskt redan passat på att jogga ett varv, passade på nu när morgonen åter är ljus och innan mannen far iväg på jobb. Vill inte tappa träningen helt den här veckan även fast vi är lediga. Ska kolla upp hur de har med barnpassningen på gymet med denna vecka. Tror faktiskt Liten skulle tycka det var riktigt kul och spännande att få följa med! Ser nu fram emot en skön dusch, frukost i soffan med gosegrynet innan jag jobbar undan lite. Sedan ska vi besöka goa vänner på em innan det är dags att byta däck på "Black Beauty! 

Imorgon blir det nog en tur till stan och besök på Panduro för att fylla upp pysselförrådet och säkerligen med lite saker inför julen. Konstaterade dock att vi har julsaker uppe på vinden så det nog räcker och blir över.... Men det är ju så kul!

Pysselintresset sitter ju i ådrorna här.
Mamma och Liten pysslade lite med i helgen. Nedan en "popcornspåse" som Liten verkligen gillar.


Hoppas ni alla har haft en bra helg!
Ska verkligen försöka skärpa mig med uppdateringarna här och på den andra bloggen nu när det förhoppningsvis lugnar sig lite! 

Ha en bra måndag!
KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar