Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 10 oktober 2013

Vår minsta lilla goding....Sedan vi skaffat lilla Mira har vi ju ytterligare en liten att ömma för och det är ju inte bara att ha en liten katt heller... Upptäckte redan i helgen att hon var lite mer rinnig från det ena ögat, men inte jättemycket. Men i tisdags morse såg vi att hon kisade/knep med ena ögat så efter några timmar och det inte hade blivit bättre fick vi tid hos veterinären. Han undersökte henne men kunde inte hitta ngt speciellt. Fick sterila ögondroppar som skulle ges 2-4 ggr om dagen.


På kvällen blev hon betydligt sämre och mer allmänpåverkad.
Hon låg och sov under badkaret hela eftermiddagen, var inte alls som hon brukar och när vi skulle gå och lägga oss på kvällen hade hon redan lagt sig på sitt favoritställe, i en klädkorg uppe på en garderob.
Där låg hon och kisade och var helt matt.
Vi tog ner henne för att kolla henne och då bara låg hon, orkade inte stå alls. Reagerade inte på något som hon vanligtvis brukar, jättejobbigt att se henne så.
Ringde jourhavande veterinär som trodde att det kunde bero på ögat och sa att vi skulle vänta tills dagen därpå.

Igår var hon sig själv, i princip helt och hållet igen.
Har ätit och druckit som hon brukar, men det vi reagerade på var att ögat såg mycket märkligt ut i olika ljussken, inte alls som det "friska" ögat, utan glänste i helt andra färger och blev mer som en "reflex" så vi pratade med en annan veterinär igår som tyckte vi skulle åka in idag.


I morse upptäckte vi också att hon kräkits. En ganska stor "boll" med hår, diverse små plast, sån som sitter på tablettaskar typ, samt tre små bitar av favoritleksaken piprensare..... suck... Slutlekt med dem alltså....

Men åter hur pigg som helst och verkligen "sig själv", men efter att ha pratat med Smådjurskliniken så fick vi tid hos deras ögonspecialist. Så vi åkte dit Mira och jag. Hon som vanligtvis helt självmant går in i buren när vi ska åka någonstans, var inte alls lika lockad idag, inte efter den senaste turen till veterinären. Väl på plats så blev det än värre idag..... Först undersökning av ögat där veterinären först inte såg ngt fel, men efter att ha sett ögat i ett visst ljus såg han att det var en inflammation i det.
Hon fick droppar som förstorade pupillen då det tydligen är viktigt att pupillen hålls stor vid en inflammation.


Mira tyckte det var VANSINNIGT jobbigt att behöva ta blodprov, så hon stoppades ner i en liten väska så endast huvudet och benet, ett i taget stack ut så de kunde raka bort lite päls och ta blodprov.
Hon skrek som en litet barn, usch.... Hemskt tyckte nog både jag och Mira...


Lite lagom tilltuffsad efter det gick hon ändå vid gott mod runt med sina små plåster och började slicka för att försöka få bort både dem och blodet på benen.
Blodproven visade inget speciellt förutom en viss lite uttorkning men inget som var ngt anmärkningsvärt. 

Passade ju även på att röntga lilla magen för att se vad mer det kunde finnas där och mycket riktigt fanns ytterligare en liten bit piprensare där..... Piprensrens pågår....


Nu har vi fått med oss ögondroppar som ska ges 8 ggr om dagen, salva som ska ges två ggr om dagen samt droppar för att hålla pupillen stor, vid behov. Känns ändå skönt att ha fått en förklaring till vad som är fel med ögat. Veterinären trodde det skulle bli bra men tydligen kan det gå ganska fort för ögonkomplikationer vad gäller katter.

Är glad att vi åkt in och undersökt henne.

Har nu laddad med ett fat med små godisbitar, som hon ska få efter varje ögondroppe så det förhoppningsvis inte blir så dramatiskt när de ska ges. Hon har varit så duktig med det så här långt.


Har legat en lång stund i fåtöljen och slickat sig ren från blodet på benen, men för tillfället sussar hon så gott, gissar att hon blir liggandes där ett tag. Hoppas så att hon snart blir helt fri från sina bekymmer.
Ska på återbesök på måndag, så håll tummen nu ni där ute att det går bra för vår lilla Mira!


1 kommentar:

  1. Lila snuttan! Va skönt att hon blev ordentligt kollad. Chilli är också sån som äter massa konstigt...
    Kram på er!
    /BM

    SvaraRadera