Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 13 oktober 2013

En liten som tagit mycket energi tror jag....


Det blev en blandad helg, men med otroligt strålande väder.
Jösses vilken höst vi bjudits på!

I fredags försökte jag hinna med så mycket som möjligt av jobb, pågående rens, städ och fix hemma och göra lite pyssel och fix i trädgården, men där räckte så klart tiden inte riktigt till och jag gillar verkligen inte att inte kunna "gå in" helt och fullt i ngt av det, utan jag hastar runt på ngt sätt, men då blir det ju bara istället tok med det mesta. Ville så gärna känna mig "klar" med några saker innan jag tog helg, innan jag åkte och hämtade Liten på skolan. Nu blev det inte så, men det blev bra ändå.

Väl på skolan hamnade jag mitt i mellanmålet och det om ngt vill jag verkligen inte att Liten ska ha brått med, så jag satte mig tillsammans med henne och försökte fokusera på att ta det lugnt och bara vara.

Hade ju definitivt inte hunnit med helghandlingen innan och det kändes sådär att behöva ta med Liten ut i matkaoset en fredag em.
Tack och lov så hade mannen också slutat, så vi möttes upp och han tog med Liten hem istället, betydligt bättre för alla parter.

Det är så mycket man vill hinna med, men ibland går det bara inte....

Har en massa saker jag vill pyssla med i trädgården, men det får prioriteras bort några dagar nu.

Hann inte med att fota speciellt mycket heller i helgen, vet knappt om jag ska se det som positivt eller negativt!? Har ändå fotat en del med telefonen, då jag älskar att fånga de små stunderna som ändå är de som värmer så gott.

(Några av helgens bilder nedan från Instagram - Mammamiansmission)


När allt det jag trots allt ändå hann med, varorna hade packats upp osv så placerade
jag mig där jag trivs som bäst en fredags eftermiddag, i köket.

Är verkligen avkopplande att få ställa sig och baka ngt gott till helgen,
förbereda kvällens middag. Oftast har jag sällskap av Liten som
även hon tycker det är mysigt, men ibland, som denna,
var hon ganska trött efter skolveckan så hon tog plats i soffan direkt.

Rätt nöjd när jag kom ut med bunken med
lite deg i botten från Smartieskakorna.


Mira satt och mös på sitt eget lilla sätt,
i köksfönstret och spanade småfåglarVi tände massor av ljus, både ute och inne och passade på att ha pepparkakspremiär, med ädelost. 
Kära nån så gott det är.....


Mira och Liten somnade i soffan och jag var väl inte alltför sen att haka på....Lördag morgon vaknade jag på tok för tidigt, redan vid 4.30 då grannens hundar, en bit bort, började skälla på något, förmodligen rådjur, men sen kunde jag omöjligt somna om, så segt.

Låg ändå kvar ett tag i sängen innan jag begav mig ut på långpromenad. 
Gick långt denna morgon, över en mil, det var skönt.


Även denna lördag morgon, precis som den förra, var nära på magisk då hösten verkligen visar upp sina allra bästa sidor...


Vi hade en mysig lördag förmiddag i stan med en klasskompis till Liten och hennes goa mamma, fikade och hade lite lekparkshäng. Jag och Liten hamnade sen på museet innan vi åkte hem och tog lördag.
Då kände jag mig heeelt slut.


All energi var precis som bortblåst, orkade inte något. Sömnen är så himla viktig för att man ska hålla hela dagen. Jag märker även att otroligt mycket energi har gått och går väl fortfarande till vår lilla katt...
Kan tyckas att det "bara är en katt" men ni som har husdjur vet ju hur man ömmar... 

Hon har verkligen inte varit sig själv den senaste veckan och jag känner att jag försöker hålla koll på henne, analyserar hennes beteenden, håller koll på om hon äter, dricker, går på lådan etc. Kämpar på med alla dessa droppar och salvan, lider med henne när hon tuggar fradga på grund av den ena sortens ögondroppar, men hon är så tapper. 

Men, peppar peppar, igår eftermiddag/kväll hände ngt, det kändes som det "vände", hon blev mer sig själv och den fantastiska lilla katt tjej vi är van vid. Hon var med oss, busade runt lite, var mer pigg och åt och drack precis som hon brukar. I morse vill hon till och med ta en liten sväng i Litens dockvagn...!

Ska på åter kontroll till veterinären i morgon och HOPPAS SÅ på att ögats inflammation gått åt rätt håll....


Idag har vi faktiskt fått en hel del gjort i "rensa projektet" Man ser numer resultat av det vi håller på med och det är såååå skönt! Förhoppningsvis blir vi ngt så när klara med allt rens efter nästa helg, så om vi hinner med allt så ska vi snart ha en liten loppis här ute i trädgården, det ni!

Liten tycker ju inte det är toppen kul när vi håller på och rensar, men idag fann hon sig verkligen till rätta, ställde i ordning några av de möbler som ska bort, tog sin lilla termos med choklad och satte sig och njöt så som bara hon kan, mitt i allt kaos runt omkring henne!


Måndag igen snart och ja, det kan bli precis vad som helst med det...
Känner att jag redan nu har lite för mycket jag vill hinna med, så då gäller det verkligen att prioritera....

Men nu, ska jag prioritera sofftid. Ska krypa ner under en filt med mannen och kolla på någon film, helgen är ju inte riktigt slut än.... Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar