Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 21 oktober 2013

Kommit ganska långt


Vill börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering under helgen, men det har inte funnits tid. Knappt tid till att fota, inte något speciellt om man säger så, om ni inte skulle ha velat se mig där uppe på vinden, kutryggad, gå igenom kartong för kartong, lasta ner till mannen, ställa på hög. Nu är det skärpning på mig. Säg att 95% av alla kartonger tillhörde sånt som jag av ngn anledning tyckt att vi ska ha kvar, men nu räcker det. Känner efter helgen att det är ett enormt lass som lyfts från mina axlar, ENORMT!

Men ni får hålla tillgodo med de foton jag ändå har fått med mig i förbi farten, både med vanlig kamera men kanske de flesta via Instagram - Mammamiansmission

Lovar att skärpa till mig så snart rensa projketet är över, snart så, ge det ca 2 veckor till så hoppas jag vara i mål!


Har gett mig mina morgonstunder även denna helg. De är så mycket värda. 
Går mer än gärna upp lite tidigare bara för att få min stund att komma ut, antingen ta en liten promenad eller springa ett varv, så himla skönt.

Det gav mig den energi jag behövde för att ta tag i alla lådor och säckar som jag bävat för under en lååååång tid, men snart är det gjort... Nu har jag bara alla lådor med kläder kvar som ska sorteras och rensas, sen så....


Har fyllt en hel säck med gamla skor som ska köras bort.
Men vissa har jag varit kluven till, finns det liksom någon chans i hela världen att dessa kommer bli moderna igen...? Har sett liknande de sandalerna till VÄ ute i skobutikerna, men stövlarna....hallå....
Men visst vore det dumt om jag om ca 15 år berättar för Liten när hon visar mig ett par stövlar som hon såååå gärna vill ha, och jag berättar för henne att precis ett par sådana hade jag när jag var ung, men de kastade jag eller lämnade bort när vi rensade...!
Nej, de får nog hållas kvar ett tag till trots allt.... Hua.....


Liten hittade själv en egen liten ny favoritplats i den numer utrensade klädkammaren.
Där är det numer hemlig klubb, med massor av kuddar och gossedjur, hur mysigt som helst tyckte hon att det var. Kommer ihåg själv hur mysigt det var med en egen liten kojja eller skyffe där man kunde mysa i mörkret.


Lilla Mira hittade också lite nya sköna platser att mysa på.Hon är verkligen "tillbaka" nu.
Som den lilla gossekatt vi känner sedan tidigare. Var på återbesök till veterinären idag och han sa att det såg bra ut, så vi ska nu halvera dosen droppar en vecka för att gå ner ytterligare på hälften veckan därpå, så hoppas vi att det inte kommer tillbaka något mer.I helgen har ju den mesta energin gått åt till att rensa här hemma så minimial tid fick läggas på middagarna...
För mig blev det sushi både fredag och lördag kväll, vansinnigt gott... Får aldrig nog.Men till frukost på lördagen ville jag inget hellre än att få ta det lugnt och göra en repris på den vi gjorde för några helger sedan, inlägget med länk till de vansinnigt goda recepten hittar du om du klickar dig vidare HÄR. Finns inte mycket som slår en helgfrukost i lugn och ro, äta en massa gott och bara mysa framför tv´n, till ngn Astrid Lindgren film.


Det fick bli lättsockrade frysta bär och skivad banan till banan och keso pannkakorna denna gången, supergott.

 

Hela familjen mår så gott av att få ta det lugnt och skönt på morgonen...


Mannen som blivit lite krasslig, lämnade ändå, om än helt omedvetet, litet spår efter sig på diskbänken när han plockat undan....Denna vecka innehåller JOBB men även förberedelser inför lördagens gårdsloppis!
Är  du/ni intresserade av att komma, hör av er till mig på miasjo@hotmail.com för mer info.

Hoppas ni har det bra därute vad än ni tar er för!
Hoppas jag hör av mig snart igen, KRAM


4 kommentarer:

 1. Helt underbara höstfoton!

  Å, jag har en vind som är hopplöst knökfull med...mest bara skit, rent ut sagt! Varför bär man upp saker dit i stället för att slänga det direkt. Så dumt! Nu får det ligga där i tio-femton år först och sedan får man bära ner alltihopa igen och kasta. Usch, jag bävar för att ta tag i det där...

  Kram // AH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men jag vet, det är helt tokigt, galet och vansinnigt, men jag tror också att vissa saker "måste" ligga en viss tid för att man ska förstå det, att det ska bort! Har haft detta som ett riktigt tungprojekt framför mig, känns nästan overkligt att det snart är gjort. Visst kommer det alltid finnas skåp, lådor och utrymmen som man skulle behöva rensa om vartannat, men med ca 6 stora sopsäckar fyllda med skräp, flera kartonger som rensats ur och omoganiserats, flera saker som står i partytält och väntar på nya ägare, så hoppas och tror jag att jag aldrig mer kommer behöva känna samma ångest och börda för att bara tänka på att jag ska ha ngt uppifrån vinden, nu kan vi till och med göra lite mysigt där uppe så man kan sitta där uppe och kika på gamla minnen den dagen man känner för det! Kan varmt rekommendera detta, TUNGT innan och under tiden, men redan nu känns det så himla bra!!! Kram på dig och tack för komplimangen om fotona!

   Radera
 2. Åh så underart att rensa... varje höst när vi flyttar hem från våran lilla sjöbod är jag på dåligt humör i några veckor för jag får alltid panik över alla saker man har över allt. Tänk att man klarar sig med en låda var nästan en hel sommar med kläder och ingen gnäller. Hemma svämmar allt över och är man shoppingtokig som jag så kommer det alltid in nya och gamla saker i vårat hus. Det brukar alltid sluta med att jag bara måste rensa över allt. Har kommit så långt att jag orkar inte sälja på loppis mer utan skänker bort till nära och kära, säljer på tradera och blocket. Även om jag sålt mycket så finns det kvar men blir lika glad varje gång någon kommer och hämtar något och jag får en slant som jag lägger i våran lilla burk så vi sparar till när man gör något extra semester eller en helg någonstans. Där jag bor har vi även en köp sida på fb funkar super bra och köparen hämtar hemma hos en. Lycka till men spara skorna det har jag gjort några i alla fall, har nästan likadana hade nog gärna velat att min mamma sparade några saker som min kompis mamma gjorde.
  Kram Theres

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men jag vet, är så skönt att bli av med en hel del som jag bara har haft stående i FLERA år!? Men nu har jag insett att de nog aldrig kommer att användas. Men jag har SVÅRT för att göra mig av med saker "ifallatt" det blir inne igen, eller om Liten vill ha det när hon blir stor, man vet ju aldrig!? Nu har jag faktiskt ställt undan hela stoooora säcken med skor och stövlar ;0) Vem vet vad hon kommer vilja ha en dag, eller jag! haha! KRAM på dig!

   Radera