Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 17 oktober 2013

Ge mig fredag....

Kuddfodral från HM
Just nu har jag lite svårt att vänta, vill att det ska vara fredag NU så vi kan sjunka ner i soffan bland alla kuddar och bara njuta av ledighet och helg.

Regnet öser ner utanför, det är mörkt och grått, men faktiskt väldigt mysigt, för det är helt ok att vara inne och mysa såna här dagar... 

Tydligen tycker min dotter med det, för en dag på skolan hade fröken fått hämta henne i kapprummet tre gånger, när de egentligen skulle vara utomhus. Liten stod där och fipplade med sina saker i ryggsäcken och när fröken sagt att de skulle vara ute så hade Liten sagt att hon ju hellre ville vara inne, hemma och mysa med en massa tända ljus... bra eller dåligt!?


Har redan börjat ladda för fredag.
Ska hämta Liten tidigt i morgon och åka ner på stan för en fredagsfika, för att sedan överraska henne med en liten "hemlig aktivitet". Vi brukar ju göra så ibland, att vi hittar på ngt utan att hon vet så det blir en liten överraskning, MYCKET uppskattat!


Kommer inte få se mycket av mannen på kvällstid denna helg då det står hockey och fest i hans schema, i vårt står det enbart MYS.


Längtan till jul kommer verkligen smygandes, fort, precis som tiden just nu rinner iväg.
Vill fylla de små lådorna i vår byrå med massor av julgott, polkagrisar, choklad, brända mandlar, pepparkakor, knäckklubbor, clementiner......
Blir ju sugen på något gott nu....

För mig kommer suget på något gott plock framförallt på kvällen, i samma stund som jag placerar mig i soffan. Förr var det alltid lösgodis som gällde, men jag tror jag har samlat på mig över 100 000 vuxenpoäng för jag gillar inte det längre.... Ja, visst är det tokigt!? Eller inte!?
Mår rent fysiskt dåligt dagen efter jag tryckt i mig vanligt plockgodis, vad skit är det i det EGENTLIGEN!?

Nu kommer suget efter mörk choklad i olika smaker, nötter och frukt.
Säsongen för några favoriter är ju här, clementiner är ju på top tio och sharon frukten, 
Lite barnsligt kan man tänka, att det ska klyftas, men det är ju så gott med plock!
Perfekt att mumsa på i soffan ihop med en stor kopp te.

Men att även Liten känner samma sak är ju toppen. Hon säger själv att hon inte tycker att godis är speciellt gott längre och det kan ju vara så att hon gillar de andra alternativen mycket bättre med.
Hon gillar mörk choklad, brända mandlar, de "sockriga" sorterna, inte de med rosa marsipan runt, chokladbollar etc. Visst äter hon väl vanligt godis ibland om hon blir bjuden, men det är inget som vi köper hem längre.

Tavlor som jag ramat in står i väntan på att få hängas upp, hittar bara inte den rätta väggen för dem...
Har fortfarande en del att pyssla med här hemma, men känner mig lite lugnare nu.
Har fått koll på läget efter min lilla lista, det hinns med, det ordnar sig.


Nej, slut på rasten, dags att börja jobba igen... Har en del som ska göras där mes så klart.

Innan det bär av in till stan för att hämta vinterskor som jag beställt till Liten (hoppas de passar, så tråkigt att returnera...), hämta ut en ny flaska med ögondroppar till Mira, hon ser mycket mycket bättre ut på ögat, skönt. Fixa ngt inför det vi ska på i morgon, försöka hinna gå runt och kika lite i affärer.
det som hinns med hinns med, innan jag ska på Minimusikal med Liten där jag fäven får en stund med en utav de föräldrar jag fortfarande har kontakt med sedan dagistiden. Så mysigt att få sitta och fika en stund medan våra tjejer är inne och har roligt.

Ha det gott, nästa gång jag hör av mig är det ju fredag, på riktigt....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar