Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 15 oktober 2013

Höstpyssel och lite shopping


 Nu snart är vi där, i kanske årets värsta tid, när löven fallit till backen och träden står nakna i mörkret.
Då tänker jag mig att jag kommer göra precis som förra hösten, börja extremt tidigt med julen i år med, även fast vi i år inte har någon som kommer och gör hemreportage, men åh vad jag behöver det i November. Och Liten är med mig, till fullo, det var till och med hennes förslag.
Vi kan inte få för mycket av Julen här hemma, det går bara inte.


Men än så länge är vi inte riktigt där, vi ska ju fira lite Halloween först.

Jämsides med vårt rensa projekt ska vi nu också fixa till en liten möbel, som vi först tänkt sälja, men som vi ändå såg behov av i vårt kök. Den ska skrapas, målas och knopparna ska bytas ut.
I jakt på knoppar hittade jag en webshop med en MASSA fint och med en otroligt bra service.

Gå in på Glasverandan och kika, där hittade jag de fina knopparna ovan som ska pryda vår lilla byrå i köket. Återkommer självklart med slutresultatet.

Massagefåtöljen. En skön plats att sitta på om man är öm och stel då vi placerat en massagedyna under pläden.
Har även shoppat lite nya kuddar och kuddfodral, kan omöjligt bli för många.

Hittade både den grå kudden samt det vita flätade kuddfodralet på ICA Maxi här i stan.




Jag har ju en förkärlek till pyssel av olika slag och det är nog inte för inte jag har den ådran, då mamma varit en väldigt pysslig förebild ;0)

Häromdagen hade hon doppat löv i stearin som hon smält i vattenbad för att löven ska hålla sig fina längre. Blev sugen på att testa själv så jag gjorde det i lördags. La ljusstumpar i ett vattenbad, doppade ner löven och la dem på tork på ett tidningspapper. Superenkelt! De får ligga på ljusbrickorna lite var stans här hemma nu. Passa på nu medan de fortfarande är färgglada och fina.


Var ju till veterinären igår igen på återbesök med vår lilla Mira.
Vet inte om jag blev så mycket klokare då den veterinären vi var hos förra veckan hade semester och inte noterat till den vi fick träffa igår vad han skulle titta på, så idag får vi besked om hur vi ska fortsätta medicinera och sedan på ny återkoll på måndag igen... Det är ju verkligen inte gratis att besöka dom.... Hon verkar mycket bättre, men ibland kniper hon med ögat och man ser fortfarande den märkliga reflexen som blir i olika sken, så jag vet inte om vi törs slappna av riktigt än....

Instagram - Mammamiansmisson


Som jag skrev tidigare i veckan så känns det som att det är liiiite för mycket av lite av varje just nu, så jag försöker prioritera,  ta det lite lugnt trots allt och ANDAS.

Ger mig tid för träning, promenad, jogg och ngt litet besök på gymet. 
Motion är utan tvekan den absolut bästa medicinen mot stress.

Igår prioriterade jag soffan med en massa frukt plock istället för en ganska stor strykhög.
Strykhögen står kvar till idag, så jag hoppas jag får undan den.

Man får ta en liten bit i taget.


Annars är det ju snart halvtid i veckan igen, hur fort går det inte just nu!?

Hoppas ni alla har en bra vecka där ute - KRAM

8 kommentarer:

  1. Så härligt med en massagefåtölj

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, både jag och mannen har haft problem med rygg och nacke så det blev en bra investering!

      Radera
  2. Vad fiffigt med löven. Vart ju riktigt fint! :-)
    Sen undrar jag vilket djursjukhus ni vänder er till? Personligen skulle jag välja bort kliniken på färjestad och gräsdalen. Att rekommendera är privat klinikerna i ulvsby eller deje! Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur!? Annars torkar och skrumpnar ju löv ganska fort.
      Vi har varit på Ulvsby då vi har gamla dagisvänner som jobbar där och de är bra där tycker vi. Kunniga och alltid bra bemötande, när jag pratat med andra runt om, både försäkringsbolaget och andra kliniker faktiskt, som när jag ringde till jouren sent en kväll, så sa även dom att Ulvsby är riktigt bra. Har fått svar idag att vi ska fortsätta medicineringen som vi gjort så ska vi träffa ögonspecialisten på måndag. Tack för tipsen ändå, skönt att veta att vi valt rätt! :0)

      Radera
  3. Men det var en fin idé! Jag får skynda mig att prova - för löven börjar redan bli bruna och falla av. Det går fort nu och höstens prakt har redan peakat...
    Underbar blå tekopp! Precis som en riktig tekopp ska se ut! :-)

    Kram // AH

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul att "se dig" här igen! ☺️ Ja och det var så superenkelt, funderar på att göra några till, hittade inga fina gula löv så jag får nog också passa på nu. Idag har det varit riktigt grått och det verkligen "snöade" ner löv från träden, synd, det är ju så fint, men hösten har ju varit grymt fin i år!
      Tekoppen tillsammans med två till likadana hittade jag i ett skåp hos mor och far för några år sedan, tycker så mycket om dem, håller med dig!
      Kram

      Radera
  4. Det där med löven måste jag prova! Ses i övermorgon! :-)

    SvaraRadera
  5. Fint och enkelt=perfekt pyssel! :0) Ser redan fram emot det! Liten hade laddat för MiniM redan idag och ville åka pch träffa E, så hon var lagom besviken när jag hämta henne. Då fråga hon om de kunde leka imorgon men det kanske blir tajt!?

    SvaraRadera