Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 8 april 2015

En mysig, solig och skön påsk!


Åh vilken helg det blev, med solsken och värme…
Känns som jag blev rejält förslappad ändå av helgen och alla gottigheter i form av både ätbart och massa ledig tid. Härligt härligt, men inte blir man direkt utvilad!? =0)
Ska absolut inte klaga, det var heeeelt underbart att få vara ledig, för nu är det igång igen, REJÄLT!!



Vi började påskhelgen med att flytta in i vårt "nygamla" sovrum.
Så härligt att få sova i sin egen säng igen. Vi är inte riktigt klara med allt därinne än, så än så länge avvaktar jag med fler bilder.


Liten vaknade i ottan på påskaftonsmorgonen och var jättepirrig och fundersam om påskharen hade varit  här. Kom in till oss kl.5.20… Samtidigt kom Mira in och började utforska sängen och dess "nygamla" rum och av någon dum anledning som tydligen vissa katter gör vid förändringar, så ska det märkas revir med att kissa ner…. Vilket hon tyckte var en bra idé att göra i sängen…. Gissa om det väckte oss….!? Tack och lov hann det inte rinna ner i själva sängen och dynan utan höll sig till ett täcke och lakanet som snabbare än nånsin åkte in i tvätten, rivstart på påskaftonen alltså…

Sedan kunde vi inte riktigt somna om med vår pirriga tjej, så när det ändå ljusnat gick vi upp, och ut…

Ett litet försök att märka revir redan dagen innan med….

Tack och lov var ju vädret underbart så det fick bli premiär för att hänga ut lakanen på tork. DET är ett vårtecken!


Sedan var det full fart i trädgården. 
Liten var SALIG när hon förstod att han haren varit här i år igen, tur!!





Så spännande att leta efter ägg i trädgården!



 Sedan äntligen, äntligen kom älskade mor och far till oss. 
Åh vad jag myser av att få ha dem nära, om så än bara för några timmar.
Usch och fy vad jag skulle vilja bo närmre dem, tänker ofta på det, men nu är det som det är och jag är glad för varje stund vi kan ses. Vi fick en jättemyisg dag med en massa god påskmat, innan de drog sig hemåt igen under sen eftermiddag.



Liten påskade runt med en kompis inne vid deras kvarter och påskade sedan lite här hemma med efter det. Hon har knappt rört godiset hon fick utan tycker mer grejen är rolig.
Var ju så mysigt när man var liten och gjorde det.


Det där med att vara påskkärring lockar inte alls tydligen, för Liten och hennes två klasskompisar var alla tre påskharar, gick ju lika bra det! =0) Så goa!


Litens lilla kycklingfamilj
Årets små kyklingbon
Känns som jag fortfarande är proppmätt efter allt gott vi ätit i helgen.
Det får lov att vara så. Vad vore livet om man inte unnade sig och åt extra gott emellanåt!? - Jättetråkigt tycker jag, det är ju liksom en stor underbar del av livet!! 
Peppar peppar säger jag med, Rosacea, håll dig borta….


Mira har hållit sig ifrån sovrummet efter Påskaftonen, tack för det. 
Annars har hon myst omkring med oss och njutit av att få vara ute så mycket i det vackra vädret.
Jag tackar för en underbar påskhelg, på alla sätt och vis.
Påskpyntet får vara kvar iaf denna vecka, men sedan får det vara tomt ett tag, blir skönt det med.



Nej, nu får jag fortsätta med resten!

KRAM

















1 kommentar:

  1. Ser ut som ni haft en härlig påsk! :) Bor dina föräldrar långt bort? Ja desto trevligare när dom väl kommer till er då förstår jag! Vad kul att sovrummet är färdigrenoverat! Men fy för kattkiss i sängen...tyvärr blev våra katter portade från vårat sovrum när dom var kattungar redan för kattflickan kissade i min säng redan första natten......fast lika där att som tur var hade det inte kommit ner till själva dynan utan "bara" i täcket.....men sen tog vi in henne två gånger till i sovrummet och båda gångerna hoppade hon rakt upp i sängen och kissade så vi lessnade och vågade inte ha henne där......Hon kissade ju även i soffan som liten.....inte så trevligt precis men hon tycks ha slutat med det iallafall......Fint såg sovrummet ut iallafall! Alltid kul med lite nytt! Jag hoppas vårat sovrum blir klart snart också....stått lite still där pga förkylningar och att jag ju sover vissa helger....men nu är det bara lite målning kvar sen lister och golvsocklar......sen ska målaren få komma och tapetsera!!
    Söt litem påskhare ni har! Min tjej var också påskhare på skärtorsdagen. Nä det är inte så självklart att det ska vara just påskkärringar nuförtiden.
    Mycket smarrigt också. Själv hade jag ju inte ätit nåt sött på ca 3 månader före påsk så nu har jag ju fått en rejäl sockerchock.....men det är dax att sluta med det för jag försöker som sagt komma i form och gå ner.....det händer ju inget när jag äter sötsaker så jag får hålla upp....få se hur jag gör när vi ska till Amsterdam då.....kan ju vara kul att få äta nåt gott då iallafall.....men jag har inte saknat sötsaker så mycket heller faktiskt.....fast ibland är det ju gott!
    Ha det bra! Här har det varit en jättefin och solig dag!
    Kram/Jeanette

    SvaraRadera