Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 1 april 2015

April april….


Tänk att Mars då redan var förbi!?
Första April alltså, någon där ute som blivit lurad….? Tror jag har klarat mig, gick nästan på i morse när Liten sa att det sprang en flamingo ute på åkern…. ;0)


Igår hade alltså vår egen lill stjärna en utav sina namnsdagar - Ester, som betyder stjärna.
Har länge spanat in och beundrat de otroligt fina tavlorna hos Mrs Mighetto

Och hur passande blev inte denna - "Miss Ester" som namnsdagspresent.

Det finns en beskrivning av varje djur och jag tyckte denna passade väldigt bra in på vår lilla goa tjej, som vill ha ordning och reda, rättvisa, lugn och harmoni, vill att alla ska trivas, vill ha det mysigt omkring sig, men ändå med utrymme, som hon själv uttryckt och vill bli bättre på, att våga bli lite tuffare, kunna sätta ner foten och säga ifrån mer.

... Miss Ester vet att det ibland behövs ett par riktiga horn för att sätta ner foten ordentligt. Inga dumheter slinker förbi Miss Esters välvaktade port. Hon är skogens väktare och ser till att ordning upprättas, rättvisa skapas och att harmoni råder i skogen alla vrår. På sitt alldeles egna vis får hon den mest ensliga delen av skogen att bli varm och inbjudande

Hoppas att hon kan "bära med sig" Mrs Ester i tankarna vid sådana tillfällen hon känner sig redo för att våga säga ifrån igen, sätta på sig Miss Esters horn. Sedan jag var liten har jag alltid drömt om en sänghimmel ovanför min/vår säng. 
Vi har testat med olika varianter, som "myggnätet" från IKEA som både vi och Liten haft som sänghimmel, men det har inte blivit den riktiga känslan. Men nu, som en liten kul grej till hennes namnsdag fick jag tag i denna sänghimmel från Ellos. Hon var såååå nöjd och låg länge och bara mös i sin nya "sovkoja".

En egen liten stjärnhimmel med med kaninljusslinga som lyser lagom starkt vid läggdags

Alltid i gott sällskap i sängen av en massa gossisar och kuddar, kan tydligen inte bli för många där i.Så nu sover hon om något ännu godare i sin nya sovkoja med gott sällskap av även Miss Ester.


Men hur var det med min dröm om sänghimmel då…!? Jag kan ju inte ligga bredvid Liten varje natt, nej, den delen får vi se hur det blir med i det nya sovrummet….

Mer om det i morgon….. Nu händer det grejer där uppe….

2 kommentarer:

 1. Ja jag säger det igen, vilket supermysigt och gulligt rum din dotter har!!! Och fönstret är så vackert. Blev jättefint med sänghimmel! Vi har också haft ett sånt där myggnät på ring från IKEA som dottern hade ett tag men jag gillade inte riktigt det, det är mycket finare med en riktig sänghimmel! Förstår att hon trivs! Dotterns rum är inte stort men det har iallafall plats för det viktigaste....nästan....men det är också lågt i tak och dottern vill gära ha en sån där loftsäng men det funkar ju inte......Nu ser hon fram emot att få sova i våningssäng när vi ska till Ullared senare i vår. Alltid något liksom;)
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA men det är verkligen speciellt, de där fönstret gör så mycket!
   Åh vad roligt att åka till Ullared! Var ett tag sedan vi var där nu, blir alltid att vi köper för mycket onödigt som vi egentligen inte behöver…. =0)

   Radera