Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 24 april 2015

Veckan som gått -


Kan bara inte låta bli att börja med en bild på dessa rosor - IGEN!
De är bara helt otroligt vackra.
Nu fanns inte riktigt den här sorten med de här fina färgerna i butiken idag, men jag köpte rosa så får vi se om de håller sig lika fint som dessa. Men de får stå kvar iaf över helgen om de håller sig.


Måndagen började med att när jag skulle börja jobba efter att ha skjutsat en liten till skolan, fick ta en annan kontorsstol eftersom min var upptagen… Mira kan verkligen måndagar. Tänk att bara få kura ihop sig och gossa ner sig och somna om, en liten stund till…! Men det var bara till att köra igång, och jag tycker faktiskt att jobb måndagar numer faktiskt är riktigt ok. Har alltid en hel del att göra vilket gör att det oftast flyter på ganska bra.

Liten har ju börjat åka skolbussen hem, direkt efter skolan slutat på dagarna.
Tänkte att det först skulle komma att påverka min arbetstid, vilket det till viss del gör, men faktiskt mer  positivt. Jag får/ger mig en rast med frisk luft, när jag ska gå och möta henne vid bussen, sedan äter vi mellanmål tillsammans och det är jättemysigt och välbehövligt, då jag annars ofta glömmer eller hoppar över just det. Sedan om jag har jobb kvar att göra så sysselsätter hon sig själv medan jag jobbar vidare. Även fast hon trivs jättebra på fritids så tror jag hon tycker det är skönt att få lite kortare dagar, samt att hon tycker det är skoj att åka skolbuss nu.


Blivit så stor tjej.... Hade med sig en kompis hem i måndags med som också tyckte det var spännande att åka skolbuss detta. Stort att gå hem med en kompis själv. Härligt att se henne ta sina steg i livet, hur hon ger saker tid innan hon väl bestämmer sig, sedan gör hon det som om inget hade hänt.
Precis som när hon lärt sig både cykla och simma. 
Först tyckte hon det var supersvårt, läskigt och skrämmande, sen bara gör hon det, direkt, utan att ens träna. 


Veckan har bjudit på strålande väder här, om än lite väl blåsigt emellanåt. Men vi har varit ute hela eftermiddagarna. Fixat i trädgården, lekt, liten har klättrat i träden och jag och mannen börjat planera lite för våran nu, vääääldigt tomma uteplats…. Känns just nu bara som en stor dansbana, kanske ska köra ett litet Summerburst där innan vi möblerar och fixar!? Men nu har vi i alla fall bestämt oss för vilka möbler det blir. Har både varit och köpt vissa som ska monteras ihop och beställt en del. Tror och hoppas att det kan bli bra. Från början hade vi tänkt några klassiska "loungemöbler" i konstrotting, men nu blir det långt ifrån det…. Men mysa och softa det hoppas jag vi kommer kunna göra ändå.
Sedan skulle jag gärna vilja ha ett litet staket, med ett litet vindskydd längst bort osv, ja, men vi är alltså långt ifrån klara, än… 


Liten kom även idag hem tidigt så vi gjorde bananpannkakor till mellis som vi smaskade på.
Nu ska hon strax iväg på disco ihop med en kompis, overkligt va…
De skulle ses lite innan och fixa lite, hjälp, nu börjas det…. ;0)

Jag ska njuta lite till av fredagskänslan som bara är på ingång.
Sedan ska jag nog gå ut en sväng och börja montera ihop lite möbler… Dessvärre var tajmingen med fint väder till helgen inte något bra för här ska det tydligen vara grått imorgon med. Men, vi är ju på plus sidan nu. Hoppas vi slipper några fler frostnätter. 
Vill fylla på med lite fina rosor utomhus med snart...


Ha en jättefin helg alla!
KRAM


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar