Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 7 november 2013

En liten detalj så som "osynliga" gardiner kan göra en hel del för ett rum


När vi nu fick för oss att börja lite smått med julen kände jag att belysningen är bland det som ska komma först, det behöver vi här i mörkret. Först hittade jag endast själva pappersstjärnorna och efter att ha tittat i samma lådor och kartonger, X antal gånger, efter ljuskällan med fästena för stjärnorna så började jag ana att jag fått en knäpp på riktigt, hade jag inte koll sist jag packade ner dem...? Varför har jag lagt dem på olika ställen....? Efter många funderingar trillade polletten ned, lite grann i af... Jag har ju de senaste jularna inte tagit ner sladdarna ens, de har fått sitta kvar någorlunda dolda resterande året, för att smidigare fått till det när allt väl ska upp. Men inte satt de kvar i fönstren heller , nej så väl hade vi inte dolt dem....!?


Mannen hade iiiiingen aning om var jag hade kunnat lagt dom....
Vi hade dock båda glömt att vi ju faktiskt målat om lite i vardagsrummet med under våren....
Då tog vi bort både sladdar och gardiner..... Jag tog ner gardinerna och mannen tog ner sladdarna...


Jag kom då på att jag lånat ut gardinerna....!?
Till en vän som gifte sig i höstas och fick med sig de tillsammans med en massa andra Lill gardiner från IKEA, perfekta för diverse utsmyckningar samt stolsrosetterna, vi inhandlat inför vårt bröllop. Skönt när jag fick kunde lokalisera dom iaf.... Belysningen då....? De låg så fint nedpackat i en speciell låda i tvättstugan med texten BELYSNING på.... Det skulle tydligen ta sig några varv runt i kontoret på oss båda först alltså....


 Tyvärr kommer inte gardinerna helt till sin rätt på bilderna, men det är ju just lite så med de nästan "osynliga" Lill gardinerna att de inte gör så mycket väsen av sig. 
Det var skönt att få upp dom igen, även fast jag nästan helt glömt dom så blev det nu lite mer ombonat och hemtrevligt. Man blir ju som bekant "hemmablind" och även fast jag tyckte att det varit helt ok att inte ha några gardiner alls i vardagsrummet, då jag gillar fönstren precis som de är, så gör det ändå en hel del för helhetskänslan att få upp lite tyg, värmer på något sätt.


 Har tagit fram lite julkuddar med.
Kuddar går som bekant inte att få för många av....


Även i hallen har en pastellig filt bytts ut mot en röd/vitrutig kudde för en oviss tid framöver.


Nu är det snaaaaart klart med om målningen av köket. Det har fått sig en rejäl uppfriskning av mannen som kämpat på där inne. Några lister som ska få sig en omgång till innan vi kan ställa allt till rätta igen.
Ska bli så skönt. Känns roligare att ställa fram mer Jul i huset när alla rum är lite mer i sin vanliga ordning. Längtar efter att få tända en brasa och sätta på någon liten speldosa med julmusik..... 

Snart så....


Fredag i morgon, IGEN!?

Veckorna flyger ju iväg.... Har fått oroväckande ont i halsen när jag sväljer och ni vet en sån där jobbig krypande olustig känsla i kroppen.... Har ätit sushi ikväll med extra mycket wasabi och ingefära, kan ju alltid hoppas att det hjälper lite grann.... Blir nog tidig läggning i kväll. I morgon väntar minidisco/maskerad som Litens gamla dagis anordnar, något som jag själv alltid förr var med och planerade, så det ska bli riktigt skönt att "bara få vara gäst" i år.

Ha en mysig torsdag kväll alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar