Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 5 november 2013

Med små små steg har vi nu påbörjat färden mot julen.....


Vi hann tyvärr inte påbörja julstöket i söndags. Jag vill ha någorlunda städat och i ordning innan vi börjar ställa fram julen, där var vi inte riktigt när helgen började gå mot sitt slut.

Önskvärt vore ju att vänta med tills köket är klart, men där inne råder just nu ett relativt ordnat kaos... Hoppas på att det blir klart till helgen kan vi ju alltid göra.


Men idag på lunchen tog jag mig en liten promenad till skogs och fick med mig granris, lite kvistar och lingonris, så nu smygstartar jag allt. Ni som känner mig sen långt tillbaka eller kanske ganska nyligen, vet att jag verkligen är JULTOKIG!!! Älskar det, vill ha jul i mängder.


Det kanske vore att föredra att börja julen ganska färglöst och sparsamt men jag gillar den grangröna färgen och den gröna mossan som pryder kransarna på ytterdörrarna.


 Stjärnorna som jag gjorde förra vintern, hade hållit sig helt ok i förrådet under året.
Ett utav de enklaste pysslen man kan göra. Sex fina grenar och tunn bindtråd.
Först gör man två trekanter som man sen binder ihop, den ena över den andra till formen av en stjärna, lika fin både ute som inne.


Litens lekstuga har också fått gransris. Ska köpa små ljusslingor och sätta i lådorna tänkte jag.I ren och skär protest mot gråa November tog jag in en pyttegran och ställde framför månadsbilden.
Nu har jag börjat i det lilla, för att sedan ta fart och ta fram mer och mer av Julen.Mannen har förberett det mesta i köket för att vi snart ska komma igång att måla. Hoppas, hoppas på att det hinner bli klart innan helgen.


Även lingonris har fått följa med in.

Har lovat Liten att vi idag ska gå upp på vinden efter skolan och börja kika i julkartongerna, så vi får väl se hur det slutar.... Hon är ju minst lika Jultokig som jag.....


1 kommentar:

  1. Åh vilken härlig entre! Resten av huset verkar lika härligt det också :) Och mysig blogg har du också!

    Må gott!

    SvaraRadera